АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

САМОСТІЙНА РОБОТА СТУДЕНТІВ

Читайте также:
  1. Адаптація студентів нового набору
  2. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  3. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  4. АУДИТОРНА РОБОТА
  5. АУДИТОРНА РОБОТА
  6. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  7. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  8. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  9. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ І ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  10. Геодезичний контроль за будівельними роботами
  11. для студентів 2 курсу (заочна форма навчання)
  12. Для студентів 4-го курсу лікувального факультету

Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов’язкових навчальних занять. Зміст самостійної роботи студента над конкретною темою визначається навчальною програмою дисципліни, методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача. Для самостійної роботи студенту також рекомендується відповідна наукова та фахова монографічна і періодична література. Самостійна робота студента над засвоєнням навчального матеріалу з конкретної дисципліни може здійснюватися у бібліотеці вищого навчального закладу, навчальних кабінетах, комп’ютерних класах, а також у домашніх чи інших умовах. У необхідних випадках ця робота проводиться відповідно до заздалегідь складеного графіка, що гарантує можливість індивідуального доступу студента до потрібних дидактичних чи технічних засобів. При організації самостійної роботи студентів з використанням складного обладнання чи устаткування, складних систем доступу до інформації (наприклад, комп’ютерних баз даних, систем автоматизованого проектування тощо) передбачається можливість отримання необхідної консультації або допомоги з боку фахівця. Навчальний матеріал навчальної дисципліни, передбачений робочим навчальним планом для засвоєння студентом в процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять.

Загальний обсяг самостійної роботи студента з курсу “Господарське процесуальне право” визначається відповідно до навчального плану і складає 54 академічних години, з них за навчальним модулем 1 – 28 академічних годин.

Самостійна робота студента над курсом “Право соціального забезпечення” включає:

· опрацювання теоретичних основ прослуханого лекційного матеріалу;

· вивчення окремих тем чи питань, передбачених до самостійного опрацювання;

· підготовка до виступу на практичному (семінарському) занятті;

· вирішення і письмове оформлення задач;

· підготовка конспектів навчальних чи наукових текстів;

· виконання індивідуальних завдань;

· проведення пошуково-аналітичної роботи;

· систематизація вивченого матеріалу перед контрольними заходами тощо.

Форми, обсяги та види самостійної роботи студентів відображаються в Карті самостійної роботи студента (п. 4.3.5.1 та додаток 3 до Положення про організацію навчального процесу в ДВНЗ «Українська академія банківської справи НБУ»).

Під час підготовки до семінарських занять з тем змістового модуля 1 студенти мають підготувати короткі, аргументовані відповіді на питання, що додаються до плану кожного із семінарських занять.

Самостійна робота в процесі опанування тем змістового модулю 1 передбачає підготовку кожним студентом реферату на індивідуальну тему.

Таблиця 1 – Теми та зміст самостійної роботи, її обсяг

Тема Назва та зміст роботи Кількість, год.
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 1: «Організаційно-правові засади господарського судочинства». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Які вимоги пред’являються до претендента на посаду судді господарського суду? 2. Які права судді господарського суду? 3. Які обов’язки судді господарського суду? 4. Які законодавчі гарантії незалежність судді господарського суду? 5. Які підстави звільнення судді господарського суду? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання судоустрою («Правознавство», «Конституційне право України», «Судові та правоохоронні органи»). Розглядаючи правові аспекти статусу судді необхідно проаналізувати не лише відповідні норми Закону України «Про судоустрій України», Закону України «Про статус суддів», Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» а й нормативно-правові акти Президента України.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 2: «Введення в господарське процесуальне право». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Що є предметом господарського процесуального права? 2. Який метод господарського процесуального права? 3. Які організаційні принципи господарського судочинства? 4. Які функціональні принципи господарського судочинства? 5. Які джерела господарського процесуального права? 6. Що являє наука господарського процесуального права? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права («Правознавство», «Теорія держави та права»). Розглядаючи правові аспекти статусу судді необхідно проаналізувати не лише відповідні норми Закону України «Про судоустрій України», Закону України «Про статус суддів», Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» а й нормативно-правові акти Президента України.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 3: «Досудове врегулювання господарських спорів». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Чи забезпечено існування в господарському процесуальному праві досудового врегулювання окремих категорій спору? 2. У яких випадках є необхідним дотримання досудового врегулювання господарського спору? 3. Які вимоги пред’являються до претензії? 4. Які вимоги пред’являються до відповіді на претензію? 5. Яку відповідальність передбачено за порушення встановленого порядку досудового врегулювання господарського спору? 6. Які особливості пред’явлення претензій, що виникають з перевезення вантажів залізницею? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі процесуального права в системі права. Слід з»ясувати причини існування досудового врегулювання спорів. Розглядаючи інститут претензії в господарському процесуальному праві необхідно встановити умови його виникнення, розвитку та становлення. Для цього необхідно проаналізувати не лише відповідні норми Господарського процесуального кодексу України, але і нормативно-правові акти Президента України та роз’яснення Вищого господарського суду України.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 4: «Окремі питання господарського процесу». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. У чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес позивача? 2. У чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес відповідача? 3. У чому полягає процесуальна співучасть? 4. У чому сутність процесуального правонаступництва? 5.Чим відрізняється підвідомчість від підсудності в господарському процесі? 1. Які критерії визначають підвідомчість справ? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі позивача в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття позивача, з»ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес позивача, та у чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес відповідача в юридичній науці, поняття процесуальної співучасті та процесуального правонаступництва? 3»ясувати у чому полягає процесуальна співучасть, а чому сутність процесуального правонаступництва? Визначити чим відрізняється підвідомчість від підсудності в господарському процесі, та які критерії визначають підвідомчість справ?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 5: «Окремі питання господарського процесу». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Якими нормативно-правовими актами визначається розмір та порядок сплати державного мита? 2. Які підстави звільнення від сплати державного мита? 3. Які види процесуальних строків визначено законодавством? 4. З чого складаються судові витрати? 5-У яких випадках чинне законодавство передбачає повернення державного мита? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо строків в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення судових витрат, з»ясувати в чому полягає звільнення від сплати державного мита. 3»ясувати у чому полягає встановлення процесуальних строків їх визначення закінчення та поновлення.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 6: «Докази та доказування у господарському процесі». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. У чому полягає значення принципу належності доказів? 2. Які існують класифікації доказів? 3. Які передбачено підстави звільнення від доказування? 4. Охарактеризуйте види запобіжних заходів. 5. Що повинна містити заява про вжиття запобіжних заходів? 6. Який порядок розгляду заяви про вжиття запобіжних заходів? 7. Які особливості оскарження ухвали про вжиття запобіжних заходів? 8. Який порядок виконання ухвали про вжиття запобіжних заходів? 9. Які підстави припинення запобіжних засобів? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо поняття та видів доказів в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення інституту доказування в судовому процесі. 3»ясувати яка роль інституту запобіжних заходів в судовому процесі.? Визначити причини вжиття запобіжних заходів, встановити основні вимоги до процесуального оформлення вжиття запобіжних заходів?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 7: «Позов у господарському процесі». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. З яких частин складається позов? 2. Які вимоги ставляться до позовної заяви? 3. Які документи додаються до позовної заяви? 4. Як визначається ціна позову? 5. Які наслідки відмови в прийнятті позовної заяви? 6. Які наслідки повернення позовної заяви? 7. Які передбачено заходи забезпечення позову? 8. Яка умова застосування заходів забезпечення позову? В процесі підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо поняття позову, позовної заяви, забезпечення позову в цивільному процесуальному праві. Слід з’ясувати причини виникнення поняття позову, з»ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес позивача в забезпеченні позову, та у чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес відповідача в запереченні забезпечення позову?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 8: «Позов у господарському процесі (практичне)». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: Державне підприємство звернулось із позовом до приватного підприємства про відшкодування шкоди, завданої неналежним виконанням договору про перевезення вантажів. У заяві позивач просив відшкодувати суму шкоди, суму сплаченого державного мита, а також витрати на оплату юридичних послуг, наданих юридичною фірмою. 6. Чи мало право державне підприємство звертатися до приватного підприємства із позовом у порядку господарського судочинства? 7. З чого складаються судові витрати? 8. Чи зараховуються кошти, сплачені за юридичні послуги до складу валових витрат позивача.? 9. Які докази повинен надати позивач на підтвердження своїх вимог?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 9: «Вирішення господарських спорів у першій інстанції». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Які передбачено підстави подовження строку розгляду спору господарським судом? 2. Які дії вчиняє суддя господарського суду з метою вирішення господарського спору? 3. 3а наявністю яких обставин господарський суд відкладає розгляд спору? 4. У яких випадках позов залишається без розгляду? 5. Які вимоги пред’являються до протоколу судового засідання? 6. Якими правами наділено господарський суд при прийнятті рішення? 7.3 яких частин складається рішення господарського суду? 8. У чому полягають особливості окремої ухвали? 9. Які передбачено способи виправлення недоліків судового рішення? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі позивача в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття позивача, з»ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес позивача, та у чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес відповідача в юридичній науці, поняття процесуальної співучасті та процесуального правонаступництва? 3»ясувати у чому полягає процесуальна співучасть, а чому сутність процесуального правонаступництва? Визначити чим відрізняється підвідомчість від підсудності в господарському процесі, та які критерії визначають підвідомчість справ?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 10: «Перегляд судових рішень в апеляційному порядку». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Які умови реалізації права на апеляційне оскарження? 2. Які вимоги висуваються до апеляційної скарги? 3. У яких випадках апеляційна скарга не приймається до розгляду? 4. Які особливості перегляду справи в апеляційній інстанції? 5. Як впливають на перегляд справи порушення місцевим господарським судом норм матеріального права? 6. Як впливають на перегляд справи порушення місцевим господарським судом норм процесуального права? 7. Що повинна містити постанова апеляційної інстанції? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі апеляційного оскарження в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття апеляційного оскарження, з»ясувати в чому полягає матеріально- правовий і процесуальний інтерес сторони в апеляційному оскарженні в юридичній науці? 3»ясувати як впливає на перегляд справи в апеляційній інстанції порушення місцевим судом норм матеріального та процесуального права?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 11: «Перегляд судових рішень у касаційному порядку». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Якими рисами характеризується касаційне провадження? 2. Який передбачено порядок подання касаційної скарги? 3. Які вимоги ставляться до касаційної скарги? 4. У яких випадках касаційна скарга не приймається до розгляду? 5. Який передбачено порядок розгляду касаційної скарги? 6. Якими правами наділено касаційну інстанцію щодо прийняття рішення за результатами розгляду справи? 7. Які підстави скасування або зміни рішення місцевого господарського суду? 8. Що повинна містити постанова касаційної інстанції? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі касаційного оскарження в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття касаційного оскарження, з»ясувати в чому полягає матеріально- правовий і процесуальний інтерес сторони в касаційному оскарженні в юридичній науці? 3»ясувати як впливає на перегляд справи в апеляційній інстанції порушення місцевим судом норм матеріального та процесуального права? Визначити умови прийняття постанови касаційної інстанції.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 12: «Перегляд рішення, ухвали, постанови за нововиявленими обставинами». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Які є підстави перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами? 2. Що розуміється під нововиявленими обставинами? 3. У яких випадках заява чи подання прокурора не приймаються до розгляду? 4. Які ухвали не можуть бути переглянуті за нововиявленими обставинами? 5. Які встановлено строки подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами? Який строк їх розгляду? 6. Яке рішення приймає господарський суд за результатами перегляду? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі ново виявлених обставин в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття ново виявлених обставин, з»ясувати в чому полягає матеріально- правовий і процесуальний інтерес сторони в подачі заяви про перегляд справи за ново виявленими обставинами в юридичній науці?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 13: «Виконання рішення, ухвали, постанови господарського суду». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Якими нормативними актами врегульовано виконання рішень господарських судів? 2. Назвіть учасників процедури виконання судових рішень. 3.Охарактеризуйте наказ господарського суду як виконавчий документ. 4. У чому сутність виконавчої давності? 5. Який встановлено порядок видання дублікату наказу господарського суду? 6. У чому різниця між відстрочкою й розстрочкою виконання судових рішень? 7. Що розуміється під заміною способу й порядку виконання рішення господарського суду? 8. Яку передбачено гарантію захисту майнових прав господарюючих суб’єктів? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо виконання рішення, ухвали, постанови суду в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення інституту виконання судових рішень, з»ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес сторони в виконанні судового рішення в юридичній науці? Необхідно встановити правовий статус стягувача та боржника при виконанні рішення, ухвали, постанови суду, та з»ясувати в чому полягає відстрочка розстрочка, заміна способу і порядку виконання рішення, ухвали, постанови суду.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 14: «Особливості провадження у справах про банкрутство». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Охарактеризуйте учасників провадження у справах про банкрутство. В чому їх особливості? 2. Які строки провадження у справі про банкрутство обраховуються від дати подання заяви? 3. У яких випадках боржник зобов’язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення провадження справи про банкрутство? 4. Які додатки до заяви має додати кредитор? 5. Які рішення може прийняти суддя за результатами розгляду заяви? 6. У яких випадках суддя відмовляє у прийнятті заяви? 7. Які судові процедури застосовуються щодо боржника? 8. Який порядок укладення мирової угоди? 9. Яку ухвалу виносить господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі та місця інституту банкрутства в господарському обороті. Слід з»ясувати причини виникнення поняття банкрутства, з»ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес сторони в порушення справи про банкрутство в юридичній науці? 3»ясувати який порядок порушення справи про банкрутство, підстави для введення процедури розпорядження майном, санації, ліквідації. 3»ясувати причини укладання та основні умови укладення мирової угоди. Встановити які умови впливають на закінчення провадження справи про банкрутство?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 15: «Особливості провадження у справах про банкрутство (практичне)». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Голова комітету кредиторів прийняв рішення про укладення мирової угоди. 2. Від імені боржника рішення про укладення прийняв керівник. 3. Вищевказані особи підписали мирову угоду та подали на затвердження в господарський суд. Які дію суду при розгляді вищевказаної мирової угоди? Підготуйте проект процесуального документу про розгляд мирової угоди.  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 16: «Особливості розгляду господарських спорів у третейських судах». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Які принципи організації і діяльності третейського суду? 2. Які види та форми третейської угоди? 3. Які засади формування третейського суд?. 4. Які правила третейського розгляду? 5. Які вимоги до позовної заяви, відзиву на неї та зустрічного позову? 6. Які вимоги до рішення третейського суду? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо ролі третейського врегулювання в цивільному процесуальному праві. Слід з»ясувати причини виникнення поняття третейське судочинство, з»ясувати в чому полягає матеріально- правовий і процесуальний інтерес сторони в зверненні до третейського суду в юридичній науці? 3»ясувати як впливає на перегляд справи в апеляційній інстанції порушення третейським судом норм матеріального та процесуального права?  
  Назва роботи. Підготовка до виступу на семінарському занятті по темі 17: «Особливості провадження у справах про банкрутство». Зміст роботи. Для цього студенту необхідно опрацювати теоретичні основи прослуханого лекційного матеріалу та вивчити окремі питання, що передбачені для самостійного вивчення: 1. Яка форма арбітражної угоди? 2. Який порядок призначення арбітрів? 3. Яка компетенція міжнародного комерційного арбітражу? 4. Які правила арбітражного провадження? 5. Який порядок винесення арбітражного рішення? 6. Які умови визнання та виконання арбітражного рішення? 7. Які умови оспорювання арбітражного рішення? Для підготовки до семінарського заняття за даною темою необхідно повторити питання теорії права а також слід відновити інформацію попередніх навчальних курсів щодо особливостей розгляду спорів у міжнародному комерційному арбітражу в цивільному процесуальному праві. Слід з’ясувати причини виникнення інституту міжнародному комерційному арбітражу та умов і порядку прийняття, виконання та оскарження судових рішень, з’ясувати в чому полягає матеріально-правовий і процесуальний інтерес сторони в зверненні до міжнародного комерційного арбітражу в в юридичній науці? Необхідно встановити правовий статус міжнародному комерційному арбітражу при виконанні рішення, ухвали, постанови суду, та з»ясувати в чому полягає відстрочка розстрочка, заміна способу і порядку виконання рішення, ухвали, постанови міжнародного комерційного арбітражу.  
Всього за семестр  
Разом по дисципліні  

 

 

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

1.Конституція України.

2.Господарський процесуальний кодекс України.

3.Господарський кодекс України.

4.Цивільний кодекс України.

5..Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 22.12.2011р.№4212 (з наступними змінами і доповненнями)

6..Закон України «Про судовий збір» від 08.07.2011р.№3674-У1 (з наступними змінами і доповненнями).

7.Закон України «Про виконавче провадження» від 21.04.1999р.№606-Х1У.

8.Закон України «Про судоустрій і статус суддів» від 07.07.2010р.№2453-У1

9.Закон України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000р.

№2121-111.

10.Закон України «Про третейські суди» від 11.05.2004р.№1701-1У.

11.Закон України «Про міжнародний комерційний арбітраж» від 24.02.1994р.№4002-Х11.

12.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання підвідомчості і підсудності справ господарським судам» від 24.10.2011р.№10.

13.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» від 26.12.2011р.№18.

14.Постанова пленуму Вищого господарського суду україни «Про деякі питання практики перегляду рішень,ухвал,постанов за ново виявленими обставинами» від 26.12.2011р.№17.

15.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову» від 26.12.2011р.№16.

16.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування розділу Х11 Господарського процесуального кодексу України» від 17.05.2011р.№7. (апеляційне оскарження)

17.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики розгляду справ у спорах,що виникають із земельних відносин» від 17.05.2011р.

18.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування розділу Х11-1 Господарського процесуального кодексу України» від 24.10.2011р.№11. (касаційне оскарження)

19.Постанова пленуму Вищого господарського кодексу України «Про деякі питання практики застосування розділу Х11-2 Господарського процесуального кодексу України» від 11.10.2010р.№2.

20.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування розділу У1 Господарського процесуального кодексу України» від 21.02.2013р. (судові витрати)

21.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики призначення судової експертизи» від 23.03.2012р.№4.

22.Постанова пленуму Вищого господарського суду України «Про судове рішення» від 23.03.2012р.№6.

23.Постанова пленуму Вищого господарського суду «України «Про деякі питання участі прокурора у розгляді справ підвідомчих господарським судам» від 23.03.2012 №7.

24. Васильєв С.В.Господарський процес України:Підручник.-Харків:

Еспада,2010.- 288 с.

25.Господарське процесуальне право України:навч.посіб./В.Л.Костюк,

К.М.Біда,В.В.Бонтлаб та ін.;за заг.ред.В.Л.Костюка.-К.:ІнЮре,2009.- 223 с.

26.Горевий В.І.,Куліш А.М.,Чернадчук В.Д..Господарський процес: Прак тикум:навчальний посібник.2-е вид-ня,виправлене і доповнене Горевий В.І., Куліш А.М.,Чергнадчук В.Д..- Суми:ТОВ «ГД Папірус»,2012.- 304 с.

27.Ніколенко Л.М. Доказування в господарському судочинстві: Навч. Посібник. - Одеса: Фенікс; Суми ВТД «Університетська книга», 2007. -415с.

28.Притика Д.М., Тітов М.І., Гайворонський В.М. Господарський процесуальний кодекс України: Науково-практичний коментар. - Харків: Косум,2003. – 320 с.

29.Окремі питання розгляду господарськими судами справ за участю іноземних юридичних осіб /упорядники В.І.Борисова, І.П.Жигалкін, П.В.Хотенець, О.М.Сибіга. – Х.:Право,2012. – 528 с..

30.Чернадчук В.Д., Сухонос В.В., Нагребельний В.П., Лук»янець Д.М. Господарського процесуальне право України: підручник. - Суми: ВТД “Університетська книга”, 2006. - С. 22-45.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)