АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА Й ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. Тестові завдання
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. IІ. Завдання додому
  12. VІІ. Оформлення роботи

Міністерство освіти і науки

Житомирський національний агроекологічний університет

Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту

 

 

УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК

 

Методичні рекомендації

щодо виконання курсової роботи

 

Для студентів напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

усіх форм навчання

 

 

Житомир – 2015


 

УДК 657:65(073)

У66

 

Рекомендовано до видання методичною радою факультету обліку та фінансів Житомирського національного агроекологічного університету» протокол № ____ від ____.______2015.

 

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту, протокол № ____ від _____._____.2015.

 

 

Укладач:

 

Рецензенти:

 

 

Управлінський облік [Текст]: методичні рекомендації щодо виконання курсової роботи / [укладач__________]; Житомирський національний агроекологічний університет. – Житомир: ЖНАЕУ, 2015. – 41 с.

 

Методичні рекомендації містять тематику курсових робіт, плани, практичні вказівки щодо написання, оформлення та порядку захисту курсової роботи з дисципліни «Стратегічний управлінський облік».

Призначені для студентів напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит» усіх форм навчання.

УДК 657.1(073)

Ó Житомирський національний агроекологічний університет


ЗМІСТ

 

  Вступ    
1. Мета й завдання курсової роботи    
2. Вимоги до курсової роботи    
3. Вибір теми курсової роботи    
4. ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБіТ    
5. ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ    
6. ПРАВИЛА оформлення курсової роботи    
7. ГРАФІК ВИКОНУВАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ    
8. Порядок захисту і оцінювання курсової роботи    
8.1 Критерії оцінювання та захисту курсової роботи    
8.2 Переведення даних 100 бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу ЕСТS    
  Список рекомендованої літератури    
  Додатки    

 


ВСТУП

 

Процес стратегічного управління передбачає своєчасне отримання керівниками достовірної інформації, необхідної для прийняття рішень. Формування та надання інформації є головним завданням управлінського обліку.

Міжнародна практика бухгалтерського обліку відносить віділення управлінського обліку із загальної системи до 40-50 - років ХХ ст. В основному це було пов’язано з проблемою зростання темпів розвитку підприємницької діяльності.

Управлінський облік має відмінні ознаки, методи, способи, принципи ведення, властиві тільки йому. Він виступає як особлива область економічних знань.

Кожний, хто вивчає цю дисципліну, повинен уміти представляти стратегічний управлінський облік як механізм управління підприємницькою діяльністю підприємства, орієнтований на отримання прибутку та досягнення цілей на ринку товарів і послуг, мати уявлення про відмінності та схожість фінансового і управлінського обліку, дати обґрунтування на прикладі конкретного підприємства сутності та необхідності управлінського обліку. Система управлінського обліку, яку можна адаптувати до умов конкретного підприємства, повинна бути обрана чи розроблена, виходячи з цілей та можливостей управління. Слід уміти аргументувати обов'язковість виконання функцій управлінським обліком і використання його принципів, будуючи систему внутрішнього обліку й контролю.

Особливу увагу потрібно приділити специфічним принципам: використанню єдиних планово - облікових одиниць виміру в плануванні та обліку виробництва; оцінці результатів діяльності структурних підрозділів; комплексності використання інформації; періодичності, що відображає виробничий та комерційний цикли підприємства; бюджетному (кошторисному) й нормативному контролю за витратами.

Вивчення стратегічного управлінського обліку як самостійної дисципліни у вищих навчальних закладах визначило необхідність написання студентами курсової роботи.

Курсова робота з указаної дисципліни являє собою індивідуально підготовлену роботу за обраною темою, в якій студент підтверджує уміння самостійно оволодівати теоретичними та практичними даними курсу, і на їх основі обґрунтовано висловлювати та доказувати своє розуміння певних тенденцій в управлінні витратами й формуванні собівартості.

Оволодіння навичками самостійної роботи над управлінськими науковими джерелами і практичними матеріалами стає важливою рисою, що характеризує певний рівень сучасного спеціаліста в області управлінського обліку.

 


МЕТА Й ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Мета курсової роботи полягає в тому, що студенти спеціальністі „Облік і аудит” у самостійно підготовленій роботі демонструють рівень і якість засвоєння курсу, висвітлюючи коло питань обраної ними теми, а також уміння застосовувати знання, отримані з раніш вивчених загальнотеоретичних і спеціальних дисциплін, використовуючи при цьому свій практичний досвід роботи.

Курсова робота з управлінського обліку готується студентами із залученням різних методів, прийомів дослідження, аналізу, фінансово-економічних показників підприємства й обґрунтуванням стратегічних пропозицій.

Тому в роботі повинні бути вирішені наступні завдання:

1. Актуальність і значення обраної теми.

2. Розкриття змісту теми на підставі принципових пропозицій сучасних наукових розробок вітчизняних науковців, а також науковців близького й далекого зарубіжжя, що визначають теоретичну основу й методологію курсової роботи.

3. Глибокий та всебічний розгляд стану стратегічного управлінського обліку на підприємствах: класифікації та складу виробничих витрат, які формують собівартість виробничого продукту й складають предмет дослідження, повідінки витрат, методів оцінки, планування та контролю витрат та ін.

4. Аргументація узагальнень і висновків достовірними статистичними даними та даними з підприємства, обробленими сучасними методами дослідження і технічними засобами.

5. Дотримання логічної та економічної послідовності змісту, який повинен надавати повне уявлення про тему, та бути написаний грамотно, літературною мовою, акуратно виконуючи всю роботу в цілому.

Виконуючи курсову роботу, студент повинен прагнути до того, щоб його робота містила елементи наукового дослідження в теоретичній частині, аналізуючи практичні дані, – щоб висновки носили конкретний характер і випливали з роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)