АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податкові періоди і сплата єдиного податку

Читайте также:
  1. Амплітуди складових ряду Фур’є періодичної послідовності прямокутних імпульсів
  2. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  3. Види неперіодичних видань
  4. Види періодичних і продовжуваних видань
  5. Види ставок податку (оподаткування)
  6. Відображення в обліку податкового кредиту з податку на додану вартість
  7. Відображення собівартості в бухгалтерському обліку та відображення в декларації з податку на прибуток та ф. №2
  8. Вікова періодизація розвитку особистості
  9. Вкажіть, що є базою оподаткування для літаків і вертольотів?
  10. Внутрішньої державної позики, випущених для відшкодування сум податку на додану вартість
  11. Вплив зовнішніх умов на ріст рослин. Добова та річна періодичність росту рослин.
  12. Д-т 3522 «Дебіторська заборгованість за податками та обов’язковими платежами, крім податку на прибуток»

Форми розрахунків і визначення доходу

Платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та / або безготівковій).

Доходом платника податків єдиного податку є:

1) для фізичної особи - підприємця - дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та / або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формах. При цьому в дохід не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді відсотків, дивідендів, роялті, страхові виплати та відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, що належить на праві власності фізичній особі і використовується в її господарській діяльності;

2) для юридичної особи - будь-який дохід, включаючи доходи представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та / або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формах.

Датою отримання доходу є дата надходження коштів на поточний рахунок (у касу) платника податку єдиного податку, дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності, дата фактичного отримання платником єдиного податку безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Податкові періоди і сплата єдиного податку

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої групи є календарний рік.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку другої - четвертої груп є календарний квартал.

Платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Платники єдиного податку третьої і четвертої груп сплачують єдиний податок протягом десяти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листа (листками непрацездатності), якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

У разі припинення платником єдиного податку здійснення господарської діяльності податкові зобов'язання зі сплати єдиного податку нараховуються такому платникові до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому до органу державної податкової служби подано заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з припиненням провадження господарської діяльності.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)