АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік відсотків за кредит

Читайте также:
  1. I. ЛИЗИНГОВЫЙ КРЕДИТ: ПОНЯТИЕ, ИСТОРИЯ РАЗВИТИЯ, ОСОБЕННОСТИ, КЛАССИФИКАЦИЯ
  2. V. Бухгалтерський облік зобов’язань
  3. VІ. ВІДОМІСТЬ № 1.3 с.-г. в дебет рахунка 33 «Інші кошти» з кредиту рахунків Сальдо на початок місяця_____________ грн.
  4. Аккредитация прессы до 9.00 6 ноября
  5. АКЦЕПТНЫЙ КРЕДИТ
  6. Анализ дискреционной налогово-бюджетной и кредитно-денежной политики с помощью модели «IS-LM».
  7. Анализ кредитоспособности заёмщиков коммерческого банка : диссертация ... кандидата экономических наук : 08.00.12, 08.00.10
  8. Анализ макроэкономических результатов денежно-кредитной политики на основе кейнсианской модели общего макроэкономического равновесия.
  9. Анализ макроэкономических результатов денежно-кредитной политики на основе кейнсианской модели общего макроэкономического равновесия.
  10. Анализ результатов воздействия денежно-кредитной политики на реальные и номинальные показатели функционирования национальной экономики на основе кейнсианской модели ОМР
  11. Аналіз обліку готової продукції та її реалізації
  12. Аналітичний облік.

 

Зміст господарської операції     Кореспонденція рахунків
Дебет Кредит
ПЕРШИЙ СПОСІБ
Нараховано відсотки наосновну суму банківськогокредиту 951 «Відсотки за кредит» 601 «Короткострокові кредити банків у національній валюті»
Списано відсотки з поточногорахунку 601 «Короткострокові кредити банків у національній валюті» 311 «Поточні рахунки внаціональній валюті»
ДРУГИЙ СПОСІБ
Нараховано відсотки наосновну суму банківськогокредиту 951 «Відсотки за кредит» 684 «Розрахунки занарахованими відсотками»
Списано відсотки з поточногорахунку 684 «Розрахунки занарахованими відсотками» 311 «Поточні рахунки внаціональній валюті»

 

При одержанні короткострокових кредитів банків роблять записи на кредит рахунку 60 і дебет рахунків 30 «Каса», 31 «Рахунки в банках», 33«Інші кошти», 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками», 64 «Розрахунки за податками й платежами», 65 «Розрахунки за страхуванням», 68 «Розрахунки за іншими операціями» та інші.

Переведення короткострокових кредитів банків у відстрочені кредити відображають записом: дебет субрахунків 601, 602 і кредит субрахунків 603, 604. Переведення відстрочених короткострокових кредитів у прострочені в підприємствах записують по дебету субрахунків 603, 604 і по кредиту субрахунків 605, 606.

Сплачені відсотки за користування короткостроковими кредитами не включають у виробничу собівартість продукції, а відносять на фінансові витрати, тобто записують в дебет субрахунку 951 «Відсотки за кредит» з кредита рахунку 31: 1.)відсотки за кредит можна обліковувати одним із двох способів, заборгованість за відсотками відображається у складі заборгованості за отриманими кредитами; 2)заборгованість за відсотками обліковується окремо від суми отриманого кредиту.

Погашення заборгованості по короткострокових кредитах в підприємствах здійснюють з поточного рахунку підприємства: дебет рахунку 60, кредит рахунку 31 «Рахунки в банках»

Бухгалтерський облік призначений для фіксування всіх господарських операцій, що мають місце на підприємстві. Його дані мають бути правдивими, оскільки, на їх основі складається звітність, що є джерелом інформації не тільки керівництва, але й для зовнішніх користувачів: державних податкових інспекцій, органів статистики, кредиторів та інвесторів.

Для повного відображення усіх господарських операцій на підприємстві необхідна правильна організація бухгалтерського обліку. Інформаційне забезпечення обліку банківських кредитіврозглядають як сукупність вхідних даних, систему бази даних, їх обробки та отримання вихідної інформації необхідної для користувачів. Загальне визначення і склад інформаційного забезпечення обліку мають особливості, зумовлені його специфікою.

В умовах використання ЕОМ найефективнішим щодо розробки, впровадження і подальшого розвитку є формування загальної бази даних для всіх функціональних підсистем і спеціалізованої для кожної зокрема, в тому числі для бухгалтерського обліку.

Складові інформаційного забезпечення: дані, необхідні для вирішення завдань обліку; методи і засоби подання облікових даних; система уніфікованих документів; система і методика створення баз даних; інформаційна взаємодія завдань обліку; засоби формалізації запису даних, організації потоків облікової інформації; методи і засоби розподільної інформаційної системи обробки інформації; інформаційна послідовність виконання завдань обліку.

У зв'язку зі зростанням потоків інформації на різних рівнях управління і потребою в отриманні інформації, на робочих місцях створюють розподільні системи обліку обробки інформації з використанням персональних комп'ютерів.

Для повного відображення усіх господарських операцій на підприємстві необхідна правильна організація бухгалтерського обліку.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)