АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Індивідуально-психологічні властивості школяра

Читайте также:
  1. Властивості абзаців
  2. Властивості алгоритмів.
  3. Властивості бібліотечного фонду
  4. ВЛАСТИВОСТІ БУД. МАТ.
  5. Властивості моралі та її функції
  6. Властивості символів
  7. Властивості сукцесії
  8. Властивості та оцінка масової свідомості
  9. Властивості функції, неперервної на замкнутому інтервалі .
  10. Властивості, ознаки та функції документа
  11. Двочленні квадратичні порывняння. Властивості символу Якобі.
  12. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»

У хлопця темперамент флегматика. Він є терпеливою, спокійною, врівноваженою, наполегливою і завзятою людиною.

Віталя є інтровертом. Про що свідчить схильність до самоаналізу, фіксація на своїх переживаннях і думках,в деякому роді замкненість.

Описуючи характер учня я хочу звернути увагу на те, що у нього висока вимогливість до себе і середня самооцінка. Рисами характеру які виражають ставлення хлопця до себе є впевненість у собі, самокритичність, акуратність та охайність.

До інших людей хлопець ставиться альтруїстично, добролюдно і ввічливо. Рисами характеру, які виражають ставлення до інших людей є колективізм, товариськість, тактовність, чуйність та ввічливість.

До доручених справ відноситься серйозно. Рисами характеру які виражаю його відношення є добросовісність, працьовитість, відповідальність та організованість. Він сумлінно виконує суспільні доручення.

Спрямованість хлопчика громадська. Рисами характеру які характеризують спрямованість хлопчика є принциповість, правдивість, завзяття до роботи, скромність та справедливість. Інтелектуальними рисами характеру учня є спостережливість, допитливість та вміння використовувати знання при виконанні практичних завдань. Вольовими рисами є впевненість у свої силах і можливостях, дисциплінованість, зібраність, особиста організованість, самостійність, сміливість, стриманість. Емоційними рисами Віталі є веселість, та бадьорість.

В учня виявились здібності у загальній розумовій, образотворчій та хореографічній діяльності,а також присутні математичні здібності.

Індивідуальні міжособистісні особливості школяра

Рівень товариськості, доброти та чесності учня високий. Він охоче слухає цікавого співбесідника, терплячий у спілкуванні з іншими, вміє відстоювати свою точку зору без запальності. Хлопчик без неприємних відчуттів іде на знайомство з однолітками, але не любить голосних компаній, надаючи перевагу тісному колу друзів.

Однокласники Віталі ставляться до нього з симпатією.

Віталя має достатній рівень комунікативних здібностей. Він не розгублюється в нових обставинах, займається громадською діяльністю.

Учень має діалогічну комунікативну спрямованість у міжособистісних взаєминах. Він орієнтується на рівноправне спілкування, засноване на взаємоповазі й довірі, орієнтується на взаєморозуміння, взаємну відкритість і комунікативне співробітництво, прагне до взаємного самовираження, розвитку.

У Віталі гарні стосунки з оточуючими, він спілкується із дітьми з якими навчається, з якими живе поруч і з якими ходить на гурток. Самопочуття у дружньому колі гарне. Зв’язком учня із приятелями є спільні захоплення.

У хлопчика колективістичний тип сприйняття групи, він сприймає групу як самостійну цінність.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)