АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Права та обов’язки сторін. 3.1.1 Вимагати своєчасного та повного надання від Набувача згідно з п

Читайте также:
  1. I. Значение владения движимыми вещами (бумагами на предъявителя и правами требования как вещами)
  2. I. Общее понятие о вещных правах на чужую вещь
  3. I. Права угодий в чужих имениях и общее понятие о сервитутах
  4. II. Общее понятие об ограничениях права собственности
  5. II. Права и обязанности Нанимателя
  6. II. Права и обязанности Сторон
  7. II. Права Исполнителя, Заказчика и Обучающегося
  8. II. Права Исполнителя, Заказчика и Обучающегося
  9. II. Способы приобретения права собственности на движимые вещи
  10. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  11. III. Залог (заклад) движимости, ипотека движимости и залог права
  12. IV. Права присвоения

3.1 Права Відчужувача:

3.1.1 Вимагати своєчасного та повного надання від Набувача згідно з п. 2 цього Договору

3.1.2 Вимагати розірвання Договору у разі невиконання або неналежного виконання Набувачем своїх обов’язків за цим Договором.

2.2. Обов’язки Набувача:

3.2.1 У встановлені строки та в необхідному обсязі здійсню­вати довічне надання матеріального забезпечення та догляду відчужувачеві згідно з п. 2 цього Договору.

3.2.2. До смерті Відчужувача не укладати щодо майна, яке отримане за цим Договором, правочини купівлі - продажу, міни, дарування, ренти, застави чи інші, не передавати майно у власність іншій особі.

3.3. Втрати (знищення), пошкодження квартири, одержаної Набувачем майна від Відчужувача, не є підставою для припинен­ня чи зменшення обсягу обов’язків Набувача майна, взятих ним за цим Договором.

3.4. У разі смерті Набувача майна обов’язки за Договором пе­реходять до тих спадкоємців, до яких перейде відчужена за цим Договором квартира. При відсутності у Набувача майна спадко­ємців або при відмові їх від цього Договору довічного утримання квартира, що відчужена з умовою довічного утримання, передаєть­ся Відчужувачеві.

3.5 Набувач зобов’язується безкоштовно забезпечувати Відчужувача житлом у квартирі, яка їй передана за даним договором, довічно. Для проживання Відчужувачу надається вся квартира, яка є предметом даного договору.

Інші умови

4.1. Вимоги законодавства щодо змісту, значення й правових наслідків правочину, що укладається сторонами, їм роз’яснено но­таріусом. Зокрема, сторонам роз’яснено п. 13 Правил користуван­ня приміщеннями житлових будинків та прибудинковими терито­ріями.

4.2. Сторони підтверджують, що цей правочин не є фіктивним чи удаваним, тобто не є таким, що передбачено ст.ст. 234, 235 ЦК України.

4.3. У випадках, не передбачених даним договором, сторони керуються чинним законодавством.

4.3. Відповідальність сторін встановлюється згідно з чинним законодавством.

4.5. Право власності на квартиру у Набувача виникає з момен­ту державної реєстрації Договору, оскільки згідно з ч. 4 ст. 334 ЦК України, якщо Договір про відчуження майна підлягає державній реєстрації, право власності у Набувача виникає з моменту такої реєстрації.

4.6. Усі зміни та доповнення до цього Договору, що зроблені за узгодженням сторін, повинні бути нотаріально посвідчені згідно зі ст. 654 ЦК України.

4.8. Витрати, пов’язані з нотаріальним посвідченням цього Договору, сплачуються Набувачем майна.

4.9 На виконання вимог ч. 3 ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» сплату державного мита за ставкою 1% від суми, вказаної в п. 8 даного договору, здійснює Відчужувач. Нотаріусом роз‘яснено Сторонам положення чинного законодавства щодо порядку укладення договорів довічного утримання, підстав та наслідків визнання їх недійсними, зміст Правил користування приміщеннями житлових будинків в редакції Постанови КМ України від 24.01.2006 року №45, зміст статей 203, 744-758 Цивільного кодексу України, статей 59-65, ст. 74 Сімейного кодексу України, ст. 12 Закону України “Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, ст. 17 Закону України «Про охорону дитинства» та ст. 182 Цивільного кодексу України щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно. Відчужувач стверджує, що документи, які підтверджують її право власності на квартиру, та всі надані нею відомості відносно зазначеної квартири є достовірні та правдиві. В разі, коли документи чи відомості щодо вищезазначеної квартири виявляться недостовірними, неправдивими, Відчужувач зобов’язана відшкодувати заподіяні Набувачу збитки та витрати у повному обсязі.

 

4.10. Цей Договір підлягає державній реєстрації (ст. 657 ЦК України). Право власності на квартиру підлягає державній реє­страції (ст. 182 ЦК України).

4.11. Договір укладено у трьох примірниках, два з яких знахо­дяться у сторін, третій - у справах нотаріальної контори.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)