АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ ІІІ. КЛАСИФІКАЦІЯ ТОВАРНИХ БІРЖ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ БІРЖОВИХ УГОД

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  3. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  4. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія
  5. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  6. Аграрні відносини, їх зміст та особливості.
  7. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  8. Алгоритм здійснення аналітичній діяльності класного керівника
  9. Анатомо-фізіологічні особливості опорно-рухового апарату
  10. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  11. Апарати для розділення неоднорідних мас
  12. Біологічні особливості ріпаку озимого

РОЗДІЛ І. ІСТОРІЯ БІРЖ ТА ПОНЯТТЯ ТОВАРНОЇ БІРЖІ.

1.1.Понятття товарна біржа

1.2. Історія бірж

РОЗДІЛ ІІ. ТОВАРНА БІРЖА ТА ХАРАКТЕРИСТИКА БІРЖОВИХ УГОД

2.1. Роль і функції товарної біржі в ринковій економіці

2.2. Функції товарних бірж.

РОЗДІЛ ІІІ. КЛАСИФІКАЦІЯ ТОВАРНИХ БІРЖ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ БІРЖОВИХ УГОД

3.1. Класифікація товарних бірж

3.2. Мета і особливості здійснення біржових операцій

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

 

Вступ

Актуальність. Біржова торгівля є сьогодні однією з головних форм оптової торгівлі, про що свідчать обсяги біржових доручень і номенклатура реалізованих біржових цінностей. Сьогодні близько 30 % усього світового товарообігу припадає на біржові операції, що у вартісному вираженні становить близько 3,5 - 4 трлн. доларів США. Тільки на Лондонській біржі металів щорічно укладається приблизно 14 млн. контрактів. В 1990 році загальний обсяг угод на цій біржі склав 600 млрд. доларів США. Ще на початку XX століття О. Штиллих писав, що ніякий ринок не може зрівнятися з біржею за своїми оборотами. Попит та пропозиція цілої країни зібрані тут на просторі декількох квадратних метрів. Тисячі укладених угод ліквідуються тут у плині однієї - двох годин. У хвилини приймаються рішення щодо мільйонів.

На жаль, в Україні біржова торгівля дотепер не одержала достатнього поширення. Так, наприклад, за даними Донецького обласного управління статистики частка біржової торгівлі в загальному обороті оптових підприємств Донецької області залишається невисокою.

Обсяг продажу товарів і послуг через біржі Донецької області в 2006 році склав усього 0,6 % від загального обороту оптових підприємств області. Такий стан пояснюється тим, що біржовий ринок України перебуває в стадії становлення й вимагає впровадження в практику біржової торгівлі сучасних форм організації процесу торгівлі, розвитку ф'ючерсної біржової торгівлі й ін. При цьому важливе значення має правова основа біржової торгівлі, від стану якої багато в чому залежить розвиток цієї форми оптової торгівлі. У науковій літературі й законодавстві мають місце різні підходи щодо визначення поняття «біржова торгівля».

Так, згідно Положення про реєстрації фондових бірж і торгівельних інформаційних систем і регулювання їхньої діяльності (затв. рішенням ДКЦПФР від 11 листопада 1997 р. № 46) біржова торгівля - це організоване укладання цивільно-правових угод, які ведуть до зміни права власності на цінні папери з обов'язковою наявністю в організатора торгівлі єдиного торгівельного залу й правил торгівлі для осіб, які мають виключне право на укладання цих угод за свій рахунок для іншої особи.

Енциклопедичний довідник «Фінансові послуги в Україні» містить наступне поняття: «біржова торгівля - укладання цивільно-правових угод, що регламентується правилами й положеннями біржі». Пропонується також розглядати біржову торгівлю як «публічну систему здійснення, реєстрації й оформлення угод».

Мета: розкритиособливості біржової торгівлі та охарактеризувати біржові операції.

Завдання роботи:

- визначити поняття й форми біржової торгівлі, правила біржової торгівлі;

- охарактеризувати товарну біржу (функції, класифікація) та на прикладах показати види біржових угод.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)