АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виробнича діяльність

Читайте также:
  1. Взаємодія та спільна діяльність
  2. Виробнича потужність.
  3. Виробнича програма по рослинництву СК «Агробізнес»
  4. Виробнича програма та її виконання
  5. Виробнича ситуація № 11
  6. Виробнича ситуація № 14
  7. Виробнича ситуація № 18
  8. Виробнича ситуація № 21
  9. Виробнича ситуація № 27
  10. Виробнича ситуація № 35
  11. Виробнича ситуація № 4

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………….3
1.Загальна характеристика бази практики…………………………………………4
2.Історична довідка ……...…………………………………………. ………...….9

3.Основнідання завдання………………………………………………………….
3.Опис виконання основних робіт на підприємстві……………………………...12

-Виконання експлуатаційних заходів, покращення, естетичного та технічного стану меліоративних систем………………………………………….12
- Підготовка міжгосподарської мережі до пропуску повені………………….15

-Підготовка осушувальних систем до роботи ……………………………....16

-Робота автотранспорту, машин і механізмів………………………………..17

4.Опис робіт виконаних студентом особисто…………………………………...18

5.Громадська робота……………………………………………………………….20

6.Висновки………………………………………………………………………….21

Література ……………………………………………………….………………....22

Додатки.

- Схема розміщення основних водних об’єктів Костопільського району..23

- Схема розміщення основних водних об’єктів Березнівського району.....24

- Акт приймання виконаних робіт…………………………………………....25

- Нормоване завдання………………………………………………………....26

- Наряд……………………………………………………………………….....31

ВСТУП

Рівненська гідрогеолого-меліоративна експедиція є структурним підрозділом Рівненського обласного управління меліорації і водного господарства - суб'єктом галузі водного господарства, галузі, завданням якої є забезпечення потреб населення і народного господарства у водних ресурсах, збереження, охорона та відтворення водного фонду, попередження шкідливої дії вод і ліквідація її наслідків.
Діяльність РГГМЕ здійснюється у відповідності до Водного Кодексу України, Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", Закону України "Про меліорацію земель" та постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1998р. №391"Про затвердження Положення про державну систему моніторингу довкілля".

Сподіваємось, що той досвід яким володіють фахівці РГГМЕ може бути корисним,як для держави, так і для землекористувачів всіх форм власності.

 

 

1. Загальна характеристика бази практики.

Рівненське обласне управління водних ресурсів (далі облводресурсів) є бюджетною неприбутковою організацією і належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади у галузі водного господарства і меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів - Державного агентства водних ресурсів України.

Облводресурсів у своєї діяльності керується Конституцією України та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади, що мають міжгалузеве значення, рішеннями місцевих органів влади, наказами, дорученнями, рішеннями колегії та іншими документами Держводагентства, рішеннями місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Облводресурсів у межах своїх повноважень забезпечує на території Рівненської області вирішення питань щодо експлуатації державних меліоративних систем, використання, збереження та відтворення водних ресурсів, меліорації земель, вирішує у встановленому порядку разом з органами виконавчої влади та іншими організаціями питання забезпечення населення і галузей економіки водними ресурсами, здійснює від імені Держводагентства виробничі функції з управління інженерною інфраструктурою меліоративних систем та її окремими об'єктами, що перебувають у державній власності.

Облводресурсів підпорядковані управління водного господарства: Володимерецьке, Дубенське, Дубровицьке, Зарічненське, Костопільське, Рівненське, Рокитнівське, Сарненське і Рівненська гідрогеолого-меліоративна експедиція.


Структура підрозділів експлуатаційної служби


Історична довідка

Детальні геологічні і гідрогеологічні дослідження Полісся з урахуванням завдань меліорації, які cупроводжувались великим обсягом бурових, дослідних і лабораторних робіт почались в повоєнний період і особливо з середини 60-х років минулого століття. В цей час був взятий курс на масове осушення заболочених і перезволожених земель.
Тільки за десять років (з 1966 по 1976 р. р.) у Рівненській області було побудовано і реконструйовано осушувальних систем на площі 169,0 тис. га.В подальшому меліоративні роботи проводились ще в більших обсягах і до теперішнього часу площа осушуваних земель доведена до 374,4 тис. га., що складає 11% від меліоративного фонду області. Якщо в минулому геологічні і гідрогеологічні дослідження були спрямовані в основному для проектування меліоративних систем, то сьогодні, виникла необхідність в адекватній оцінці існуючого стану довкілля, а також прогнозі змін цього стану в майбутньому. Рівненська область стала одним з перших регіонів України, де розпочалися системні спостереження за ґрунтами, поверхневими і підземними водами, які з 1985 року стали основою для створення меліоративного моніторингу. Рівненська гідрогеолого-меліоративна партія розпочала свою діяльність в 1967 році в складі Львівської гідрогеолго-меліоративної експедиції. Партія обслуговувала в Рівненській області чотири управління експлуатації осушувальних систем:Рівненське, Дубнівське, Сарненське і Дубровицьке; у Волинській: Волинське і Стир-Горинське.
Наказом Держкомітету України по водному господарству від 12.10.1992р. Рівненська гідрогеолого-меліоративна партія була підпорядкована Рівненському облводгоспу. В 2001 році наказом №39 від 26.02.2001р. на базі РГГМП була створена Рівненська гідрогеолого-меліоративна експедиція.    
     

Основні завдання

Згідно з вищеназваними документами основними завданнями Рівненської гідрогеолого-меліоративної експедиції є: - оцінка меліоративного стану осушуваних земель і виявлення причин та тенденцій його змін; - оцінка ефективності меліоративних заходів; - оцінка якості ґрунтових, дренажних, поверхневих вод; - прогнозування стану меліорованих земель;- ведення обліку та оцінка меліоративного стану осушуваних земель та технічного стану меліоративних систем; - оцінка впливу меліорації на якість та родючість ґрунтів; - розробка пропозицій з покращення меліоративного стану; - отримання обґрунтованої інформації про радіоактивне забруднення річок і водойм у зонах впливу Рівненської і Хмельницької атомних електростанцій та вміст забруднюючих речовин у поверхневих водах прикордонних зон і місцях їх інтенсивного виробничо- господарського використання. У відповідності до цих завдань РГГМЕ виконує такі види робіт: - гідрогеолого-меліоративна обстеження; - кислотна зйомка; - спостереження за режимом ґрунтових, поверхневих і дренажних водоосушуваних земель;
- спостереження на ґрунтових стаціонарах; - поточний ремонт свердловин; - топографо-геодезичні роботи; - лабораторні роботи; - камеральні роботи; - радіологічний контроль рівнів забруднення водних об'єктів, розташованих в зонах впливу Рівненської і Хмельницької атомних електростанцій; - методичне та інформаційно-аналітичне супроводження діяльності Тернопільської і Хмельницької гідрогеолого-меліоративних партій.    

Виробнича діяльність

Одним з основних видів робіт Рівненської гідрогеолого-меліоративної експедиції є гідрогеолого-меліоративне обстеження, яке має за мету оцінку меліоративного стану осушуваних земель та технічного стану гідромеліоративних систем і визначення впливу меліорації на прилеглі території.  
Виконується два рази на рік - на передпосівний і середину вегетаційного періодів. Щорічно ці роботи виконуються на площі близько 700,0 тис. га. Проводяться стаціонарні гідрорежимні спостереження. Цей вид робіт, як і обстеження, є базовим при виконанні моніторингу. Загальний обсяг складає 21,5 тис. замірів. Аналіз сучасного агроекологічного стану ґрунтів меліоративного фонду засвідчив, що проведення заходів щодо хімічної меліорації вимагає всебічного обґрунтування, особливо економічної і екологічної позицій. Одним з шляхів вирішення цих проблем є проведення кислотної зйомки. РГГМЕ щорічно виконує ці роботи на площі 120,0 тис. га. Для одержання кількісної і якісної характеристики роботи меліоративних систем, визначення ефективності їх роботи виконують­ся гідрологічні спостереження. Обсяг цих робіт щорічно складає 1,0 тис. замірів. Це заміри дренажного стоку, заміри витрат води, спостереження на водпостах. Пріоритетним напрямком діяльності Рівненської ГГМЕ є виконання бурових робіт. З них: буріння з метою визначення РГВ і літології - 3,9 тис. п.м.; відновлення і розширення спостережної мережі - 0,1 тис. п.м.. Зона обслуговування  
№ п/п Назва підрозділу Назва району Площа нетто, га Площа с.г.угідь, га Площа з гончарним дренажем, га Кількість свердловин всього/ведуться спостереження
  Південний загін Березнівський       63/56
  Гощанський       18/18
  Демидівський       3/3
  Дубенський       48/39
  Здолбунівський       2/2
  Корецький       64/60
  Костопільський       69/60
  Млинівський       2/2
  Острозький       5/5
  Радивилівський       6/6
  Рівненський       10/10
  Разом:       290/261
  Північний загін Володимирецький       95/87
  Дубровицький       110/108
  Зарічненський       37/26
  Рокитнівський       39/39
  Сарненський       80/80
  Разом:       361/340
    Всього:       651/601
                   

Охорона праці

Охорона праці в РГГМЕ за 1 квартал 2015 року

Заходи з охорони праці займають важливе місце в діяльності Рівненської ГГМЕ.
Робота з охорони праці проводиться посадовими особами РГГМЕ у відповідності до "Положення про організацію роботи по охороні праці в РГГМЕ", яке визначає порядок організації роботи з ОП, а також обов’язки і відповідальність посадових осіб по забезпеченню безпечних умов праці на робочих місцях.

Загальне та безпосереднє керівництво організацією роботи з ОП та контроль за здійсненням заходів з ОП покладається на начальника експедиції.

Організацію роботи з охорони праці в РГГМЕ виконує інженер з ОП І категорії, який у своїй діяльності керується Законом України "Про охорону праці", Кодексом законів про працю України, іншими законами та нормативними документами, які стосуються цього питання.

На основі аналізу стану охорони праці в попередньому році в РГГМЕ розроблено план заходів з охорони праці на 2015 рік, який включає в себе організаційні заходи з ОП, організацію навчання, контроль за станом охорони праці, протипожежні заходи, заходи з безпеки дорожнього руху та інші заходи.

Згідно колективного договору на 2015 рік розроблені комплексні заходи щодо встановлення нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадків виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій.

На початку року призначені особи відповідальні за стан охорони праці, електрогосподарство, пожежну безпеку, радіологічну безпеку, безпеку дорожнього руху. Згідно затвердженого "Положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників РГГМЕ з питань охорони праці", комісією підприємства було проведено навчання по безпечним методам праці працівників РГГМЕ — 51 чол. Посадові особи РГГМЕ пройшли навчання та перевірку знань з правил технічної експлуатації електроустановок, правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, правил експлуатації електрозахисних засобів - 3 працівника. У встановлені терміни проводились необхідні інструктажі.

Приміщення та автомобілі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, аптечками першої допомоги. Постійно контролюється наявність в них необхідних медикаментів та їх придатність. Регулярно проводяться перевірки технічного стану та технічні огляди автомобілів.

Працівники, котрі працюють на робочих місцях з шкідливими умовами праці (за результатами атестації робочих місць за умовами праці), отримували пільги та компенсації, передбачені чинним законодавством. За 1 квартал 2015 року видано 30 л молока на суму 297,50 грн., в т.ч. - 198,50 грн. - спеціального фонду.

Придбано спецодяг на суму 1365 грн. спеціального фонду.

Всього за 1 квартал 2015 року в РГГМЕ на заходи, що стосуються охорони праці виділено 1662,50 грн., у тому числі коштів спеціального фонду – 1563,50 грн

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)