АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

I. Діагностичну пробу на індивідуальну чутливість до антибіотиків

Читайте также:
  1. Больова чутливість.
  2. ВЗЯТИЕ МОЧИ НА ПРОБУ ПО ЗИМНИЦКОМУ.
  3. Випробування складальних одиниць гідросистеми
  4. Вказівки по виконанню випробування компресора, аналізу результатів та розрахунків
  5. Внутрішньокірна ін’єкція (проба на індивідуальну чутливість до антибіотика).
  6. Глава 12. Когда ничто другое не действует, попробуйте это.
  7. Глава 12.Когда ничто другое не действует, попробуйте это.
  8. Глава 20. ВЕЛИКОЕ РЕЛИГИОЗНОЕ ПРОБУЖДЕНИЕ
  9. Глава 8. Пробуждение.
  10. КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ТА ВИПРОБУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ
  11. Лена. Я, Фролова Катерина. Я стала употреблять наркотики, когда училась в училище. Думала, что только попробую. Умерла в 17 лет от передозировки.

J. Розвести антибіотик 2 % розчином новокаїну

 

5. Жінка, 40 років, знаходиться на лікуванні в пульмонологічному відділенні з приводу пневмонії. Лікар призначив хворій введення 500 000 ОД бензилпеніциліну натрієвої солі. Хвора принесла до маніпуляційного кабінету призначений антибіотик у флаконі по 1,0г. Скільки розчинника повинна взяти медична сестра за стандартом і скільки ввести хворій?

F. Розчинника 1 мл, ввести хворій 0,5 мл.

G. Розчинника 5 мл, ввести хворій 5 мл.

H. Розчинника 5 мл, ввести хворій 3 мл.

I. Розчинника 3 мл, ввести хворій 2 мл.

J. Розчинника 10 мл, ввести хворій 5 мл.

 

6. Пацієнтові пульмонологічного відділення для лікування пневмонії лікар призначив внутрішньом’язове введення цефтриаксону. Яку дозу антибіотика має ввести пацієнту медсестра, виконуючи внутрішньошкірну пробу на чутливість?

F. 100.000 ОД

G. 5.000 ОД

H. 10.000 ОД

I. 1. 000 ОД

J. 250. 000 ОД

 

7. У пацієнта діагностована пневмонія, йому призначено цефтріаксон. Пацієнт має схильність до алергійних реакцій на знеболюючі препарати. Для проведення проби на чутливість до цефтріаксону медсестра з метою розведення антибіотика використає такий розчин:

F. 0,9 % розчин натрію хлориду

G. 10 % розчин натрію хлориду

H. Воду для ін’єкцій

I. 0,25 % розчин новокаїну

J. 1 % розчин новокаїну

 

8. У маніпуляційному кабінеті після в/нутрішньом'язового введення антибіотика (500 000 ОД бензилпеніцеліну натрієвої солі) пацієнт раптово відчув різку загальну слабкість, напад кашлю, ядуху, серцебиття. Артеріальний тиск 85/50 мм рт. ст. Назвіть ускладнення, що виникло:

F. Кардіогенний шок

G. Токсико-інфекційний шок

H. Анафілактичний шок

I. Колапс

J. Непритомність

9. Пацієнт А., 22 р., лікується з приводу ревматичної хвороби. За призначенням лікаря медична сестра повинна ввести пацієнту біцилін-5. Назвіть правила введення біциліну.

F. Шприц місткістю 10 мл, голка з широким просвітом, внутрішньом’язево двомоментно

G. Використовують як розчинник 2 % розчин новокаїну

H. Шприц місткістю 2 мл, підшкірно

I. Перед набиранням флакон з ліками підігрівають на водяній бані до температури 25-30оС

J. Вміст флакона розчиняють за 30 хв. до введення

 

10. Пацієнту 52 років, який хворіє на інфекційний міокардит, уперше призначено введення бензилпеніциліну. Медична сестра проводить пробу на індивідуальну чутливість до антибіотика. Яку голку вона використає для проведення внутрішньошкірної ін’єкції?

F. Завдовжки 30 мм, діаметром 0,3 мм

G. Завдовжки 20 мм, діаметром 0,6 мм

H. Завдовжки 40 мм, діаметром 0,8 мм

I. Завдовжки 15 мм, діаметром 0,4 мм

J. Завдовжки 60 мм, діаметром 0,8 мм

 

11. Медичній сестрі терапевтичного відділення необхідно провести пацієнту Х., 24 роки, діагностичну пробу на індивідуальну чутливість організму до антибіотика. Яку кількість одиниць антибіотика їй потрібно ввести внутрішньошкірно?

F. 10 000 ОД

G. 2 000 ОД

H. 1 000 ОД

I. 20 000 ОД

J. 100 000 ОД

 

12.Лікар призначив пацієнтові 0.5 г цефтриаксону. У флакон, який містить 1.0г препарату, медсестра ввела 5 мл розчинника. Після розчинення сухого порошку всю кількість розчину ввела пацієнту. Скільки мл розчину антибіотика потрібно було ввести пацієнту?

F. 2.0 мл

G. 1.5 мл

H. 2,5 мл

I. 3.0 мл

J. 5мл

 

13.Перед першим введенням антибіотика медична сестра визначає індивідуальну чутливість організму до препарату за допомогою проб. Який розчинник має підготувати медсестра для розведення антибіотика на пробу?

F. Не має значення

G. 5 % р-н глюкози

H. 1 % р-н лідокаїну

I. 0,5 % р-н новокаїну

J. 0,9 % р-н натрію хлориду

 

14. Пацієнту з пневмонією медична сестра провела пробу на індивідуальну чутливість до антибіотика. Через 30 хвилин вона перевірила результат проби – утворилась папула діаметром 1,1см. Яка оцінка проби та подальші дії медсестри


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)