АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Симптоми раку нирки

Читайте также:
  1. Гемодіаліз. Застосування штучної нирки
  2. Діагностика і симптоми пневмоній
  3. Діагностика раку нирки
  4. Класифікація раку нирки
  5. Лікування раку нирки
  6. Подвоэння нирки
  7. У дитини віком 5 міс на тім’яній ділянці голови з’явились себорейні лусочки, під пахвами і у паху-попрілості. На що вказують ці симптоми?

Рак нирки при невеликих розмірах пухлини може протікати безсимптомно. Виникаючі в пацієнтів прояви раку нирки відрізняються різноманітністю, середовища них виділяють ренальную і екстраренальние симптоми.

До ренальних ознаками раку нирки відноситься тріада: наявність крові в сечі (гематурія), біль в області попереку і пальпаторно визначається освіту на стороні поразки. Одночасна поява всіх симптомів характерне для великих пухлин при запущених процесі, на більш ранніх стадіях виявляються один або рідше дві ознаки.

Гематурія є патогномонічним ознакою раку нирки, може з'являтися одноразово або періодично вже на ранніх етапах захворювання. Гематурія при раку нирки може починатися несподівано, безболісно при задовільно загальному самопочутті, може бути незначною (мікрогематурія) і тотальної (макрогематурія). Макрогематурія виникає в результаті пошкодження кровоносних судин при проростання пухлини в ниркову паренхіму, здавленні нею внутрішньониркової вен. Виділення з сечею червоподібний кров'яних згустків супроводжується почечними коліками. Виражена гематурія при запущених раку нирки може призвести до анемії, обтурації сечоводу, тампонаді сечового міхура кровяними згустку і гострій затримці сечі.

Болі з боку ураження є пізнім ознакою раку нирки. Вони носять тупий, ниючий характер і обумовлені здавленням нервових закінчень при внутрішній інвазії пухлини і розтягуванні ниркової капсули. Рак нирки пальпується в основному на третій або четвертій стадіях як щільне, горбисте утворення.

До екстраренальних симптомів раку нирки відносять: паранеопластический синдром (слабкість, втрату апетиту і ваги, пітливість, підвищення температури, артеріальну гіпертензія), синдром здавлення нижньої порожнистої вени (симптоматичне варикоцеле, бібліотеки ніг, розширення підшкірних вен черевної стінки, тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок), синдром Штауффера (дисфункцію печінки).

Підвищення температури тіла при раку нирки тривалий, значення частіше субфебрильна, але іноді – високі фебрильні, можуть коливатися від нормальних величин до підвищених. На ранніх стадіях раку нирки гіпертермія обумовлена імунної реакцією організму на пухлинні антигени, на пізніх – процесами некрозу і запалення.

Різноманітні клінічні симптоми раку нирки можуть бути проявом метастазів пухлини в навколишні тканини і різні органи. Ознаками метастазування раку нирки можуть бути: кашель, кровохаркання (при ураженні легенів), больовий синдром, патологічні переломи (при кісткових метастазах), сильний головний біль, посилення неврологічної симптоматики, постійні невралгії і радикуліти (ураження головного мозку), жовтяниця (при метастазах в печінки).

Рак нирок у дітей (хвороба Вільмса) проявляється збільшенням розміру органу, підвищеною стомлюваністю, худорбою, а також болями різноманітних характеру.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)