АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика сировинної зони

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Бактерии, их характеристика
  4. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  5. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  6. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  8. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  9. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  10. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  11. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).
  12. Вибрация. Характеристика вибраций, ее воздействие на человека

Характеристика місця розташування підприємства.

Нехай будівництво буде проводитись в Львівській області. Згідно методики викладеній у розраховуємо чисельність населення типового міста розташування за формулою:

Ч = П / Н,

Де Ч – чисельність населення, тис.чол;

Н – норма споживання кожного виду м’яса на одну людину на рік, кг (Н=80 кг,);

П – річна потреба у м’ясі, кг, визначається за формулою:

П = Пзм × Кзм,

Де Пзм – змінна потужність по м’ясу, т (П = 43,45 т згідно завдання);

Кзм – кількість змін на рік (згідно таблиці 1.2 Кзм = 150 змін/рік).

Проводимо розрахунки:

П = 43,45*150 = 6517,5 т/рік,

Ч = 6517,5 / 80 = 81,5 тис. чол.

Проект будівництва може бути розташовано у місті типу Львів.

 

За допомогою ситуаційного аналізу SWOT побудуємо матрицю сильних і слабких сторін для підприємства:

Сильні сторони · Позитивний імідж підприємства · Нове устаткування та можливості технологічного оновлення(механізація) · Налагодження безперебійної системи постачання сировини   Можливості · Збільшення чисельності поголів’я худоби · Побудова власних ферм · Збільшення обсягів виробництва продукції · Забезпечення підприємства більш сучасними технологіями переробки ВРХ і свиней.  
Слабкі сторони · Низький рівень інноваційної діяльності за рахунок обмеження асортименту Недостатнє постачання сировини за рахунок високих цін Загрози · Конкуренція зі сторони інших підприємств · Незручність у транспортуванні · Відсутність поголів’я із-за занепаду тваринництва · Імпорт дешевої сировини(Польща, Бразилія).  

 

Характеристика сировинної зони.

Сировина буде доставлятися із сільськогосподарських господарств, а також з Дрогобицького м’ясокомбінату. Також сировина буде надходити від населення.

Види транспортування: власний транспорт, транспорт господарств-постачальників сировини.

1.3 Вибір та обґрунтування асортименту з економічного погляду. Асортимент продукції вибирається із завданням на дипломне проектування. При цьому враховано спеціалізацію підприємства, комплексну переробку сировини. Такий асортимент продукції користується найбільшим попитом у населення. При виготовленні цього асортименту застосовується комплексна безвідходна технологія.

В асортименті переважає частка яловичини. Це пов’язано з тим,що яловичина є більш дієтичною та користується більшим попитом у населення.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
Техніко-економічне обгрунтування
З економічної точки зору такий асортимент вигідний високими прибутками. Прибутковість такої продукції висока, за умов правильного планування і ведення виробництва. Даний асортимент має у своєму складі продукцію, яка користується високим попитом у населення, завдяки своїм якісним показникам і середній ціновій групі. Така продукція буде конкурентноспроможна в обраному регіоні. Крім того вона буде конкурентоспроможна і в інших регіонах і навіть за кордоном (у випадку експорту продукції за межі України у країни СНД і країни близького зарубіжжя), завдяки універсальності свого асортименту.

Отже, продукція користується попитом у споживачів регіону і повинна давати під час реалізації встановлений у проекті прибуток. Велике значення для реалізації даного асортименту виробництва має підтримання належного рівня технології і матеріально-технічного рівня виробництва не тільки для реалізації даного асортименту, але і при

розрахунках економічної ефективності виробництва.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)