АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Формування пакету документів, що надаються позичальником для видачі кредиту та визначення його повноти

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. V. Формування нових знань.
  3. VІ. ВІДОМІСТЬ № 1.3 с.-г. в дебет рахунка 33 «Інші кошти» з кредиту рахунків Сальдо на початок місяця_____________ грн.
  4. Автоматизоване формування проводок при нарахуванні зносу ОЗ і НМА
  5. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  6. Анкета – заява на одержання кредиту
  7. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  8. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  9. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  10. Виберіть правильне визначення
  11. Виберіть правильне визначення терміну
  12. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації

 

ПриватБанк займається кредитуванням як фізичних так і юридичних осіб. Ця процедура вимагає одержання ряду документів від позичальника. Найпопулярніші види кредитування фізичних осіб наведено в таблиці 1:

Вид кредиту Обов’язкові документи Додаткові данні
КК «Універсальна» Паспорт, ІПН Довідка про доходи
Оплата частинами Наявність КК «Універсальна» -
Автокредит паспорт, ІПН, довідка про доходи, а також кредитна історія клієнта Договір страхування, поруки третіх осіб
Іпотека паспорт, ІПН, довідка про доходи, інформація про поточні кредити в інших банках, наявність депозитів Всі інші документи, що можуть підтвердити платоспроможність позичальника

 

Для юридичних осіб банк також має ряд вимог. Після прийняття банком рішення про видачу позичальнику кредиту формується кредитна справа клієнта. Вона має містити такі документи:

1. Заявку на отримання кредиту (кредитну заявку), яка містить інформацію про суму, строк, вид і мету кредиту, інформацію про забезпечення кредиту, що пропонується, та відсоткову ставку, яка запитується.

2. Анкету позичальника, яка містить усі його реквізити (повну назву, форму власності, юридичну адресу, код ЗКПО, номери поточних рахунків, найменування і МФО банків, у яких вони відкриті, та ін.); відомості про управлінський (керівний) персонал (анкетні дані осіб, що мають право підписувати фінансові документи, - директора, головного бухгалтера та ін.); відомості про структуру акціонерного (пайового) капіталу та дані про акціонерів (засновників); відомості про дочірні підприємства, філії та інші споріднені/пов'язані підприємства; відомості про основних постачальників підприємства і покупців; відомості про кредитну історію позичальника за останні два (п'ять) роки та ін.

3. Копії правоустановчих документів, необхідних для оформлення кредиту, забезпечення та укладання відповідних договорів: установчий договір, статут, свідоцтво про державну реєстрацію в органах виконавчої влади; копії документів, що підтверджують реєстрацію підприємства в управлінні статистики, податковій інспекції, Пенсійному фонді України, Фонді соціального страхування, Фонді страхування від нещасних випадків на виробництві, Фонді соціального страхування України на випадок безробіття; копію ліцензії для підприємств, що займаються діяльністю, яка підлягає ліцензуванню, та ін.

4. Фінансову і статистичну звітність за останні чотири звітні періоди (за останні чотири квартали).

В окремих випадках (наприклад, за довгострокового кредитування) банк може вимагати надання фінансової звітності за останні 2-3 роки.

5. Комерційні документи: бізнес-план, який має містити відомості про цілі проекту, техніко-економічний розрахунок окупності кредитного проекту, копії договорів, що підтверджують угоди, на реалізацію яких планується отримати кредит, та ін.

Оскільки кредитні операції підлягають фінансовому моніторингу відповідно до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом" і постанови Національного банку України "Про здійснення банками фінансового моніторингу" від 14 травня 2003 p. № 1892, банк перш ніж розпочати роботу з клієнтом зобов'язаний його ідентифікувати.

Також до кредитної справи клієнта додаються засвідчені копії(або оригінали) всіх заяв, листів, договорів про внесення змін та інших документів пов’язаних з позичальником.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)