АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізми дії під час спілкування

Читайте также:
  1. Вербальні та невербальні засоби спілкування з аудиторією
  2. Види спілкування
  3. Види та рівні спілкування
  4. Генезис розвитку проблеми спілкування
  5. Грошовий ринок та механізми його функціонування
  6. Гуманістична спрямованість етики спілкування та її значення
  7. Дискусійний характер спілкування в аудиторії та рівень його моральності
  8. Етапи і механізми європейської економічної інтеграції
  9. Етапи і механізми європейської економічної інтеграції
  10. Етапи спілкування з аудиторією
  11. Етика та естетка мовленнєвого спілкування в сучасній англійській мові
  12. Етика усного ділового спілкування з іноземцями

Навіювання. Це цілеспрямована аргументована дія однієї людини на іншу. При

навіюванні здійснюється процес передавання інформації, що базується на її некритичному сприйнятті.

Переконання. Дія побудована на тому, щоб за допомогою логічного обґрунтовування добитися згоди від людини, що приймає інформацію.

Наслідування. Його специфіка, на відміну від навіювання, полягає в тому, що тут здійснюється не просте ухвалення зовнішніх рис поведінки іншої людини, а відтворення ним рис і зображень демонстрованої поведінки.

Структуру ділового спілкування можна охарактеризувати шляхом виділення в ньо-

му трьох взаємозв'язаних сторін: комунікативній, інтерактивній і перфективній.

Комунікативна сторона ділового спілкування. Спілкування – це комунікація, тобто обмін думками, переживаннями, настроями, бажаннями тощо. Зміст конкретної комунікації може бути різним: обговорення новин, повідомлення про погоду або суперечка про політику, вирішення ділових питань з партнерами та ін. Комунікація в спілкуванні завжди значуща для її учасників, оскільки обмін повідомленнями відбувається не без причини, а заради досягнення якихось цілей, задоволення певних потреб тощо.

Інтерактивна сторона ділового спілкування полягає в організації взаємодії між людьми, тобто в обміні не тільки знаннями та ідеями, але й діями. Дія - головний зміст спілкування. Описуючи його, ми часто використовуємо терміни дій. Наприклад, “він наніс мені удар” або “він підлаштувався під мене”. Також дуже важливо уміти співвідносити дії і ситуацію. Адже одна і та ж ситуація може бути по-різному висвітлена партнерами і відповідно їх дії в одній і тій самій ситуації можуть бути різними.

Перфективна сторона ділового спілкування означає процес сприйняття одного партнерами по спілкуванню і встановлення на цьому ґрунті взаєморозуміння. Спілкуючись з людиною, ми як би “читаємо” його, і це “збігле читання” дозволяє нам розуміти його поведінку. Дуже часто важливо не тільки саме по собі розуміння тієї або іншої поведінки, але і основ, витоків, рушійних сил і механізмів.

Ділове спілкування реалізується в різних формах; основні з них: ділова бесіда, ділові переговори, ділові наради, публічні виступи.

Практика ділових стосунків показує, що у вирішенні проблем, пов'язаних з міжособистим контактом, багато чого залежить від того як партнери (співбесідники) уміють налагоджувати контакт один з одним. При всьому різноманітті форм ділового спілкування ділова бесіда є найбільш поширеною і найчастіше вживаною. Ділова бесіда є найбільш сприятливою, часто єдиною можливістю переконати співбесідника в обґрунтованості вашої позиції з тим, щоб він погодився і підтримав її. Отже, одне з головних завдань ділової бесіди - переконати партнера прийняти конкретні пропозиції.

Професійна етика багатогранна. Найбільш значущі професійні етики - це етика лікаря, етика юриста, етика бізнесу, етика вченого, педагогічна етика та ін.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)