АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Публічна адміністрація як суб’єкт надання адміністративних послуг

Читайте также:
  1. Адміністративна процедура при надання адміністративних послуг.
  2. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  3. Адміністративно-правовий статус суб’єкта звернення.
  4. Алгоритм діагностики і надання допомоги хворим з політравмою на догоспітальному етапі
  5. Алгоритм надання допомоги хворим з пошкодженням хребта і спинного мозку на догоспітальному етапі
  6. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  7. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. У якому випадку Ви перевертаєте постраждалого на спину?
  8. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  9. Ви приступили до надання допомоги постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. Ви перевернули його на спину. Постраждалий не дихає. Ваші дії далі.
  10. Види (класифікація) спеціальних суб’єктів злочину
  11. Види адміністративних послуг.
  12. Види аудиторських послуг та особливості їх надання.

Важливим суб'єктом правовідносин є держава, яка за своїм потенціалом переважає можливості інших суб'єктів цього процесу. Держава здійснює повний комплекс заходів, спрямованих на постійний соціальний розвиток суспільства. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямування діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження та забезпечення прав і свобод людини – головний обов'язок держави.

Закон України «Про адміністративні послуги» дає вичерпний перелік коло суб’єктів, які можуть надавати адміністративні послуги. Це зокрема:

1) органи виконавчої влади;

2) інші державні органи;

3) органи влади Автономної Республіки Крим;

4) органи місцевого самоврядування;

5) посадові особи органу виконавчої влади, іншого державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування.

Сьогодні систему органів виконавчої влади України становлять: Кабінет Міністрів, міністерства інші центральні органи виконавчої влади (служби, інспекції, агентства та центральні органи виконавчої влади із спеціальним статусом), місцеві органи виконавчої влади — місцеві державні адміністрації та територіальні органи центральних органів виконавчої влади. Важливим чинником для створення служби є те, що у разі якщо більшість функцій центрального органу виконавчої влади складають функції з надання адміністративних послуг фізичним і юридичним особам, то центральний орган виконавчої влади утворюється як служба.

Зарубіжний досвід свідчить, що саме органи місцевого самоврядування надають найбільше у своїй діяльності, адміністративні послуги, ніж центральні органи виконавчої влади. Адже органи місцевого самоврядування є найближчими до споживача і це дозволить найоптимальніше розглянути питання щодо надання адміністративної послуги.

Основний масив адміністративних послуг надається через центри надання адміністративних послуг, які є постійно діючим робочим органом або структурним підрозділом виконавчого органу міської, селищної ради або Київської, Севастопольської міської державної адміністрації, районної, районної у містах Києві, Севастополі державної адміністрації, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг. Чинне законодавство фактично не визнає суб’єктом надання адміністративних послуг ЦНАП. Даний структурний підрозділ є тільки посередником між суб’єктом звернення та суб’єктом надання адміністративної послуги, але в окремих випадках адміністратори можуть безпосередньо надавати адміністративні послуги.

Суб’єкт звернення для отримання адміністративної послуги в центрі надання адміністративних послуг звертається до адміністратора - посадової особи органу, що утворив центр надання адміністративних послуг, яка організовує надання адміністративних послуг шляхом взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг. Він призначається на посаду та звільняється з посади особою, яка очолює орган (керівником органу), що прийняв рішення про утворення відповідного центру надання адміністративних послуг. Адміністратор має іменну печатку (штамп) із зазначенням його прізвища, імені, по батькові та найменування центру надання адміністративних послуг.

Основні завдання адміністратора є:

1) надання суб’єктам звернень вичерпної інформації та консультацій щодо вимог та порядку надання адміністративних послуг;

2) прийняття від суб’єктів звернень документів, необхідних для надання адміністративних послуг, їх реєстрація та подання документів (їх копій) відповідним суб’єктам надання адміністративних послуг не пізніше наступного робочого дня після їх отримання;

3) видача або забезпечення направлення через засоби поштового зв’язку суб’єктам звернень результатів надання адміністративних послуг (у тому числі рішення про відмову в задоволенні заяви суб’єкта звернення), повідомлення щодо можливості отримання адміністративних послуг, оформлених суб’єктами надання адміністративних послуг;

4) організаційне забезпечення надання адміністративних послуг суб’єктами надання адміністративних послуг;

5) здійснення контролю за додержанням суб’єктами надання адміністративних послуг термінів розгляду справ та прийняття рішень;

6) надання адміністративних послуг у випадках, передбачених законом.

Згідно ст. 9 Закону України «Про Адміністративні послуги» є три способи надання адміністративних послуг а саме:

1. безпосередньо суб’єктами надання адміністративних послуг;

2. через центри надання адміністративних послуг;

3. через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Єдиний державний портал передбачає можливість надання адміністративних послуг в електронній формі з використанням мережі Інтернет. Це не лише зручно для споживачів адміністративних послуг, а й сприятиме більш точному визначенню їх потреб та очікувань, підвищуватиме відповідальність влади.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)