АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сушильні барабани і класифікатори

Читайте также:
  1. Английские слова ТОР 1 - 2500 по алфавиту.
  2. Будова і робота фільтрів.
  3. ВЕЛИКИЙ ДЖЕЛЛИ РОЛЛ
  4. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  5. Виробництво паперу
  6. Виробництво сталі.
  7. Глава 1. Наука о культуре 10 страница
  8. Глава 42. Кассия
  9. Глава 6 Этикет в культуре застолья
  10. Глава четвертая 14 страница
  11. Глава четвертая 16 страница
  12. Глава четвертая 17 страница

Сушильні барабани призначаються для доведення концентрату до необхідної вологості (2-3%) яка є необхідна при наступній переробці і транспортуванні. Концентрат після попереднього сушіння у вакуум – фільтрах поступає у сушильний барабан. Він складається з сушильної парникової шестерні, в бандажі. Подача концентрату у барабан і вихід з нього здійснюється безпосередньо. Завантаження сирих матеріалів здійснюється через тічку (трубу), а вихід з протилежного боку через вивантажувальну камеру. Для сушіння матеріалів використовуються газ який поступає по трубі з топки, що розташована у головній частині барабана. Перемішування матеріалу здійснюється лопатами барабана вони обертаються спираючись бандажем на опорні ролики. Встановлюється барабан під кутом 3-5º в бік вивантаження. Переміщенню барабана в бік нахилу запобігає контрольний упорний ролик. Його положення регулюється опорним гвинтом. Обертання барабана здійснюється через редукторну вінцеву шестерню.

Для максимального зменшення проникнення пилу і газів з завантажувальної і розвантажувальної камери встановлені ущільнені кільця. На збагачувальних фабриках використовуються сушильні барабани.

Опорні ролики оснащені підшипниками ковзання з вкладишами і бабітовою заливкою. На опорні ролики встановлений барабан, таким чином, що бандажі лягають на ролики по яким вони перекочуються, при цьому повинний бути витриманий нахил барабана, регулюють його паличними опорними роликами.

Класифікатори.

Мокре подрібнення у кульових і стержневих млинах здійснюється у сполуці з опорним класифікатором, що призначається для виведення подрібнених до необхідної тонкості фракції руди на наступні операції збагачення з циклу подрібнення. В практиці збагачення чорних металів найбільше розповсюдження отримали механічні класифікатори, застосовують також конічні класифікатори і гідросепаратори. Механічні класифікатори поділяють на два типи: спіральні і рейкові. Принцип дії останніх полягає в тому, що пульпа подається з млина у корито класифікатора. Пісок осаджується на дно корита і транспортується гребками вверх по нахилу до піскорозвантажувального порога, а тонкі частки залишаються у змішаному стані і видаляються водою через зовнішній поріг. У спіральних класифікаторах пересування пісків здійснюється повільно спіраллю, що обертається. Класифікатори цього типу складаються з рами коритоподібної форми однієї чи двох спіралей, приводу і механізму підйому спіралі.

Класифікатори працюють у блоці з сушильними барабанами. На сучасних збагачувальних фабриках за останні роки отримали розповсюдження класифікатори нового типу: гідро - циклони. Гідро - циклони являють собою конічну посудину зверху з циліндричною частиною. Класифікований матеріал у вигляді пульпи подається насосом у гідро - циклон через патрубок. Через манометр в апарат надається обертовий рух і під дією відцентрової сили більш крупні частки наближаються до стінки, уповільнюють свій рух і сходять вниз до піщаного розвантажувального отвору. Більш тонкі частки видаляються через зливну трубу. Внутрішню частину роблять з гуми чи сплаву базальту. Існують литі гідро-циклони без футерівки.

 

Живильники

Живильники різних форм і конструкцій, що задіяні у технологічному процесі збагачення руд і інших операціях при підготовці залізних руд призначаються для рівномірної видачі сипучих матеріалів з бункерів.

Димків (тарілчастий) живильник призначається для рівномірної видачі з бункера на стрічковий конвеєр дрібних матеріалів. Він складається з чавунного диску і тарілки, що обертається. Інколи диск буває зварним з сталевих листів. Диск насаджується на вертикальний вал, що встановлений одним кінцем в упорний кульовий підшипник, який вмонтований у литому корпусі. Два сферичних роликопідшипники підтримують вал у вертикальному положенні. До дії живильник приводиться від електродвигуна через циліндричний редуктор, що має проміжний вал і зубчату передачу. Вали між собою з’єднуються зубчатими муфтами. До верхньої горизонтальної поверхні диска кріпиться захисна броня з зносостійкої марганцевистої сталі.

Стрічкові живильники в основному мають вигляд стрічкових конвеєрів, які складаються з робочого елементу у вигляді стрічки гумової або сталевої, приводного і натяжного барабанів, підтримуючих роликів, привода, що складається з електродвигуна конічного редуктора і непровідних роликів.

Пластинчаті живильники являють собою такий же конвеєр, де в якості робочих елементів використовують ланцюги до яких кріпиться робоча частина.

 

Дозатори

Для подачі збагачувальних матеріалів повними порціями використовуються дозатори. Дозування може відбуватися за вагою або об’ємах. Дозатори являють собою бункери в яких знаходиться дозований матеріал і пристрій який визначає вагу чи об’єм матеріалу.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)