АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Договори в банківській сфері

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  3. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  4. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  5. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  6. В сфері господарювання
  7. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  8. Використання природних ресурсів у сфері господарювання
  9. Використання у сфері господарювання інтелектуальної власності.
  10. Відповідальність за правопорушення у сфері
  11. Відповідальність за правопорушення у сфері господарювання
  12. Відповідальність за правопорушення у сфері капітального будівництва

Рекомендовано год - 4

1. Поняття договору позики.

2. Форма та предмет договору позики.

3. Відповідальність за договором позики.

4. Поняття кредитного договору.

5. Зміст кредитного договору.

6. Права та обов’язки сторін за договором кредиту.

7. Поняття договору банківського вкладу.

8. Предмет, сторони форма договору банківського вкладу.

9. Зміст договору банківського вкладу.

10. Договір банківського рахунку. Зміст договору банківського рахунку.

11. Поняття договору факторингу, форма договору, предмет договору. Зміст договору факторингу.

12. Права та обов’язки сторін за договором факторингу

Задача 1. Савченко М. дала у борг Корнієнко С. 3500 грн. У розписці, яку написала Корнієнко, було вказано, що вона зобов’язується повернути борг через 5 місяців. Через три місяці після закінчення строку повернення грошей Савченко звернулася до суду з позовом про стягнення з Корнієнко 3500 грн. До заяви позивач додала розписку Корнієнко. Корнієнко заперечувала проти позову, посилаючись на те, що гроші вона повернула своєчасно і це можуть підтвердити Матюшко та Порошина. Забрати розписку від Савченко вона забула.

Як вирішити дану справу?

Завдання 2. Громадянин Вокалюк взяв у борг 250 грн у громадянина Карпова строком на 1 рік. Коли рік минув, Вокалюк повернув гроші телеграфним переказом. Отримавши 250 грн Карпов зателефонував Ваколюк і сказав, що гроші треба було повернути особисто, до того ж вони повернуті без урахування відсотків, що були нараховані при зберіганні грошей у банку чи ощадкасі. Ваколюк відмовився виконати цю вимогу, вважаючи її незаконною.

Хто з них правий?

Завдання 3. Вакуленко М. звернувся до банку для отримання кредиту для купівлі автомашини. Кредит був йому наданий на 3 роки під заставу квартири. Між сторонами був укладений договір кредиту та застави. До закінчення строку повернення кредиту Вакуленко не сплатив ще 3500 грн. Банк звернувся з вимогою до Вакуленка про повернення залишку суми кредиту. Вакуленко відповів, що на даний час у нього немає коштів для повернення кредиту, але через півроку він зможе повернути залишок кредиту, на що представник банку заявив, що в такому разі його квартира буде продана, і банк поверне йому залишок від суми продажу. Вакуленко стверджував, що банк не має права продавати квартиру, тому що цим порушується його право на житло, у нього немає іншої квартири і він не може залишитися без житла. Як вирішити дану ситуацію?

Завдання 4. Між приватним підприємством «Надія» та АБ «Довіра» було укладено договір на розрахунково касове обслуговування. Підприємство передавало банку платіжні доручення на перерахування грошових сум, але списання з поточного рахунка проводилося із затримкою, на адресу одержувачів платежів списані суми вчасно не перераховувалися. На претензії підприємства банк відповіді не надав. Підприємство звернулося до господарського суду з вимогою про стягнення пені, передбаченої договором між ними. Банк не погоджувався із стягненням пені.

Яке рішення має прийняти суд?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)