АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охорона навколишнього середовища. Сучасна екологія – це наукова база для розробки стратегії і тактики поведінки людства

Читайте также:
  1. Аналіз конкурентного середовища.
  2. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  3. Вивчення профілю середовища
  4. Діагностика і прогноз макросередовища
  5. Заходи оздоровлення зовнішнього середовища від збудників гельмінтів
  6. Звільнення депутата місцевої ради від виробничих або службових обов’язків для виконання депутатських повноважень. Охорона трудових та інших прав депутата місцевої ради
  7. Комплексний аналіз зовнішнього середовища міжнародного маркетингу
  8. Контроль стану навколишнього середовища
  9. Методика дослідження навколишнього середовища на присутність яєць гельмінтів
  10. Моніторинг конкурентного середовища.
  11. Навколишнього середовища.
  12. Обращение на восток и запад при похоронах, молитве

Сучасна екологія – це наукова база для розробки стратегії і тактики поведінки людства. ЇЇ закони навчають, що людство є частина природи і своїм існуванням залежить від функціонування природних систем.

На території міста Приморська і за його межами дуже розвинута вітрова та незначна водна ерозія грунту. Тому потрібно використовувати такі протиерозійні заходи:

• Насаджувати вітроломні та водозатримуючі лісосмуги: як малорядні так і багаторядні. Малорядні лісосмуги з 2 метровим просвітом знизу мають вітрозахисний вплив до 35 висот. Зимою лісосмуги забезпечують рівномірне випадання снігу, створюють сприятливий мікроклімат, є місцем проживання дикий тварин і птахів;

• Регулювати танення снігу (снігова пахота).

• Використовувати безвідвальний обробіток грунту: оранка на зяб безвідвальними плугами, глибокий обробіток плоскорізами, посів стерновими сівалками, культивація протиерозійними культиваторами, боронування голчастими боронами тa інше.

• Недавно розроблено спосіб нанесення на грунт поліакриламіди які надійно захитають їх від вітрової та водної ерозії.

Ще в місті Приморську розвивається ерозія із за неправильного впорядкування території орних земель. Щоб це запобігти треба:

Поля довгою стороною розташовувати вздовж горизонталей; не можна проектувати поля круглої, або трикутної форми, тільки прямокутної, іноді трикутної форми, також можна використовувати трапецевидну форму, але щоб не траплялися кути менше 60 градусів; допустиме співвідношення сторін земельної ділянки 1:2, 1:3, 1:4.

Також немаловажно дотримуватися заходів зі зменшення шкідливої дії сільськогосподарської техніки на навколишнє середовище:

· Конструювання і випуск машин нового типу для сільськогосподарського виробництва, які б менше ущільнювали грунт.

· Зменшення роз'їздів тракторів, сільськогосподарських машин і автомобілів по полю, вибір раціональних шляхів, їх руху на дорогах.

· Робота сільськогосподарської техніки на оптимальних помірних швидкостях.

· Широке застосування технологій сільськогосподарського виробництва, які базуються на мінімальному обробітку грунту.

· Категорично забороняється миття машин в річках та водоймах

· Заправлення машин в полі паливом та мастилами проводиться при

· При роботі машинно-тракторних агрегатів в полі не допускається пошкодження навколишніх лісів, лісосмуг, кущів та інших насаджень, особливо при переїздах поля на поле.

Також місто Приморськ дуже потерпає від забруднення вулиць сміттям, тому потрібно впроваджувати заходи по утилізації відходів.

Суспільству потрібно усвідомити необхідність орієнтування не на боротьбу з наслідками, які руйнують природу, а на усунення самих причин знищення природи.

Закони екології лежать в основі не лише біологічного, а й соціального буття. З розширенням екологічної кризи вони сьогодні стають більш актуальними.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)