АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Математичні основи теорії надійності

Читайте также:
  1. Актуальність проблеми надійності діючих систем криптографічного захисту інформації.
  2. Альтернативні макроекономічні теорії.
  3. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  4. Аналіз класичних теорії міжнародної торгівлі.
  5. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  6. Варіант 13 Західні соціологічні теорії соціальної стратифікації
  7. Визначення осідання грунту основи масивних ГТС.
  8. Виникнення і розвиток Економічної теорії
  9. Вихідні положення інвестиційної теорії циклів
  10. Вчені – дослідники теорії ігор
  11. ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ ПИТАННЯ З ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ
  12. Економічні основи переходу від споживацького до виробляючого господарств

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання самостійної роботи

з дисципліни «Надійність теплоенергетичних систем»

для студентів за напрямком підготовки

6.050601 „Теплоенергетика”

Освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст

 

 

Кривий Ріг -2010

 

Укладач: проф. Трегубов В.А.

Відповідальний за випуск: д-р техн. наук Замицький О.В.

Рецензент: доц. Марчик М. А.

 

У методичних вказівках викладений зміст самостійної роботи з дисципліни і наведений необхідний перелік літературних джерел. По з розглянутих питань вказані розділи и конкретні сторінки для облегшення пошуку матеріла в рекомендованих навчальних посібниках.

 

 

Розглянуто Схвалено

на засіданні кафедри на вченій раді електротехнічного

Теплоенергетики факультету

Протокол №___ від _______2010р Протокол №____від______ 2010

 

ВСТУП

Відповідно робочій програмі дисципліни на самостійну проробку винесена частка матеріалу з підрозділів. Цей матеріал з одного боку стосується несправностей і аварій в енергетичних система, а с другого ─ теорії ймовірностей, як широко використовуваної в розрахунках показників надійності

Основи теорії ймовірностей вже вивчались студентами по курсу «Вища математика», тому основна мета тут полягає в відновленні знань з використанням пояснюючих прикладів із області надійності обладнання.

Матеріал по аваріям і несправностям в енергетичних системах має описуваний характер, зміст його детально викладено у рекомендованих підручниках.

Експлуатація енергетичного обладнання

 

Розглядаються характерні несправності та аварії головного обладнання енергетичних систем. До головного обладнання віднесені котельні установки, парові турбіни, допоміжні установки, газотурбінні енергоблоки. Вся ця інформація в повному обсязі міститься в Главі 1 джерела [4] ст. 8-20. Крім того для поширення знань додатково можуть бути використані джерела [2,3].

Після засвоєння матеріалу необхідно знати відповіді на наступні питання: складові частини котельної установки; основні види аварій парових котлів; можливі причини вибухів у топках котлів; групи причин аварійної зупинки парових турбін; ознаки ушкодження підшипників парових турбін; які аварії приводять до тривалих ремонтних простоїв парових турбін; функціональні групи допоміжного устаткування енергоблоку; головні пошкодження притаманні конденсаційним установкам; причини ушкоджень лопаток газової турбіни; які несправності потребують капітального ремонту ГТУ; як залежить ресурс до капітального ремонту від частоти запуску ГТУ; види ремонтних робіт; діагностика технічного стану; планові та аварійні роботи.

Математичні основи теорії надійності

 

Однією з характерних рис теорії надійності є оперування, так званими, випадковими величинами, оскільки всі події пов'язані з експлуатацією виробів, як то моменти виникнення аварійних ситуацій, тривалість ремонтних робіт та інше, заздалегідь передбачати неможливо. Тому цей розділ стосується знайомства з математичною теорією ймовірностей. Необхідний матеріал для вивчення з пояснюючими прикладами обрахування надійності машин наведені в джерелах [1 і 4] на ст. 50- 68 і 38-51 відповідно.

Після засвоєння матеріалу необхідно знати відповіді на наступні питання: суть понять досліду й події; кількісна міра ступеня ймовірності; спільні й залежні події; різниця між математичною й статистичною ймовірностями; суть суми й добутку подій; теореми додавання й множення ймовірностей; формула повної ймовірності; розподіл випадкових величин; види числових характеристик випадкових величин.

 

 

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)