АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Камінської Юлії Олександрівни

Читайте также:
  1. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН
  2. Соціальний захист жінок і соціальна
  3. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА

Аналітичний звіт

Музичного керівника ДНЗ №33

«Джерельце»

Камінської Юлії Олександрівни

 

У 2013 – 2014 н.р. моя робота здійснювалась у шести різновікових групах № 1,2,4,7,9,та 11, дошкільного закладу № 33 «Джерельце».

Завдяки музичним заняттям діти постійно накопичували свої знання, доповнювали їх новими враженнями.

Протягом року також проводилась індивідуальна робота з тими дітьми, які потребували додаткових занять. Проводила гурток: «Троїсті музики» з гри на дитячих музичних інструментах, що дає змогу розвиватись обдарованим дітям, які мають музичний слух, відчуття ритму та темпу.

Музичні заняття допомагають малятам розкритись, демонструвати свої емоції, смаки, вподобання.

Діти груп № 1, 2, 4, 7, 9, та 11 пройшли «Діагностику обстеження музичного розвитку дітей дошкільного віку». Результати обстеження я покажу у такій таблиці.

Номер групи Показники на початок 2013 року Показники на кінець 2014 року
№ 1 7(середній рівень) 9(достатній рівень)
№ 2 10(високий рівень) 11(високий рівень)
№ 4 7(середній рівень) 9(достатній рівень)
№ 7 10(високий рівень) 11(високий рівень)
№ 9 9(достатній рівень) 11(високий рівень)
№ 11 8 (достатній рівень) 9(достатній рівень)

 

Діти раннього віку групи № 1 пройшли "Діагностичне обстеження музичного розвитку дітей дошкільного віку".

Діти за такими критеріями як: слухання музики, спів, музично-ритмічні рухи, гра на дитячих музичних інструментах та по результатам моніторингу діти продіагностовані на достатньому рівні.

Діти раннього віку, групи № 1 на кінець 2014 року на достатньому рівні засвоювали знання з музичного мистецтва. Краще вони себе проявили у музично – ритмічних рухах, їм дуже подобалось танцювати. В наступному навчальному році хочу більше уваги приділити такому напрямку як: слухання музики, тому що з цим розвивається внутрішній духовний світ маленької дитинки та розвивається морально – естетичний світогляд.

Діти молодшого віку груп № 4 та 7, пройшли "Діагностичне обстеження музичного розвитку дітей дошкільного віку".

Діти за такими критеріями як: слухання музики,спів, музично-ритмічні рухи, гра на дитячих музичних інструментах та по результатам моніторингу, діти групи № 4 продіагностовані на достатньому рівні, а група № 7 на кінець навчального року на високому рівні засвоїла знання з музичного мистецтва. В групі № 4 та 7 діти краще всього засвоїли знання у такій формі музичної діяльності як - спів, дітки при співі тримались просто, подаючи плечі назад, а груди вперед, і добре відкривали ротик, не викривляли та не морщили обличчя, не примружували очі і все це свідчить про чудове засвоєння вокальної техніки. При русі мелодії вгору чи вниз інтонували ясно і впевнено, при співі я слідкувала за чистотою інтонування та ясною вимовою голосних у відповідному тексті. Діткам дуже сподобалось грати на дитячих музичних інструментах, тому що це не тільки призводило до естетичного задоволення а й спонукає до певних мистецьких навиків. В діяльності як – Слухання музики. Враховуючи складну структуру та композиційну побудову даних творів для слухання, дітки не уважно стежили за композиційною лінією та ритмічними мотивами, що призвело до слабкого засвоєння музичного матеріалу.

У групах (№11, 2, та 9) середнього та старшого віку, протягом року проходила робота над такими формами музичної діяльності як: слухання музики, спів, музично-ритмічні рухи, гра на дитячих музичних інструментах. Дітям всіх груп краще подобалось співати різні дитячі пісеньки, ми цілий навчальний рік працювали над вдосконаленням артикуляції, дихання, дикції, відчуттям темпу, ритму, формували співочі вміння та навички. Використовували вокальні вправи для вокального апарату, що сприяють формуванню резонансних відчуттів у співі, обережно розвивали співочий голос дитини відповідно до його діапазону; формували основні співочі вміння. І завдяки цьому дітки з задоволенням співали, і від свого співу отримували позитивні емоції на наших заняттях, що в майбутньому позитивно відобразиться на їхньому світогляді. Багато позитивних емоцій та вражень діти отримували від форми музичної діяльності – гра на дитячих музичних інструментах, але враховуючи те, що для належної гри на дитячих інструментах все-таки потрібна хороша базова практика на наступний рік я більшу увагу буду приділяти цій формі музичного мистецтва. З метою підвищення техніки гри та ансамблевого строю. На достатньому рівні діти справлялись з формою музичного мистецтва – слухання музики, протягом року вони прослухали багато різножанрових творів, з метою покращення якості сприйняття музичних творів слухання музики проводилось в ігровій формі. Що привело до розвитку асоціативного мислення. Але слід вказати на недоліки над якими я буду працювати і приділяти значну увагу у наступному році, а саме: над формуванням критерій класичного жанру, також детальнішого музичного аналізу і звичайно над пильнішою увагою діточок до слухання.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)