АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про податок на додану вартість

Читайте также:
  1. АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК
  2. Аналіз інвестиційних рішень підприємства. Дисконтування. Потомчна (приведена) і чиста дисконтована вартість. Оптимізація інвестиційних рішень. Внутрішня окупність інвестицій.
  3. Вартість валової продукції підприємства за 2011 рік
  4. ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ В ЧАСІ
  5. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  6. деД' - норма амортизації; А - сума амортизаційних відрахувань зарік; К- вартість авансованого основного капіталу.
  7. Екологічний податок
  8. Екологічний податок.
  9. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  10. ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТНИКИ, ОБ’ЄКТИ, СТАВКИ, ПОРЯДОК ОПЛАТИ ТА ЗВІТНОСТІ
  11. Замовники, за дорученням яких виробляються підакцизні товари (продукція) з давальницької сировини, сплачують податок виробнику.
  12. Земельний податок в населених пунктах

Суттєво. З 29.07.2015 р. у ПН не обов'язково заповнювати поля про місцезнаходження продавця та покупця, їхні номери телефонів, вид цивільно-правового договору, його номер та дату та форму проведених розрахунків.

! Платникам ПДВ

Державна фіскальна служба України у зв'язку з прийняттям Закону України від 16 липня 2015 року №643-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» (далі — Закон №643) повідомляє.

Законом №643 виключено з переліку обов'язкових такі реквізити податкової накладної, як «Місцезнаходження (податкова адреса продавця)» та «Вид цивільно-правового договору».

При цьому обов'язковими реквізитами податкової накладної залишаються:

порядковий номер податкової накладної;

дата виписування податкової накладної;

повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — продавця товарів/послуг;

податковий номер платника податку (продавця та покупця);

повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — покупця (отримувача) товарів/послуг;

опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;

ціна постачання без урахування податку;

ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;

загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;

код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, увезених на митну територію України).

Форма податкової накладної, форма розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі — розрахунок коригування) та порядок їх заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. №957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 р. за №1235/26012, з урахуванням змін, унесених Наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 р. №13 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 р. за №102/26547 (далі — Порядок №13).

До внесення відповідних змін до форм податкової накладної/розрахунку коригування в частині виключення з них реквізитів, які не передбачені новою редакцією пункту 201.1 статті 201 розділу V Кодексу, а також реквізитів, які втратили актуальність у зв'язку із запровадженням системи електронного адміністрування податку на додану вартість, податкова накладна/розрахунок коригування складаються за формою, встановленою Порядком №13, але з урахуванням норм Закону №643.

З урахуванням викладеного з дати набрання чинності Законом №643 платники податку при складанні податкової накладної/розрахунку коригування можуть не заповнювати в їх заголовній частині поля реквізитів, які не визначені пунктом 201.1 статті 201 розділу V Кодексу як обов'язкові, а саме:

місцезнаходження (податкова адреса продавця);

місцезнаходження (податкова адреса покупця);

номер телефону (продавця та покупця);

вид цивільно-правового договору, його номер та дата;

форма проведених розрахунків.

При цьому наявність чи відсутність у податковій накладній/розрахунку коригування заповнених полів реквізитів заголовної частини, які не є обов'язковими, не може бути підставою для виключення такої податкової накладної/розрахунку коригування зі складу податкового кредиту, якщо немає інших підстав для його зменшення.

Таблична частина податкової накладної/розрахунку коригування, яка визначає опис та номенклатуру товару, до затвердження нової форми податкової накладної/розрахунку коригування заповнюється без змін.

Порядок складання податкових накладних/розрахунків коригування, зазначений у цьому листі, поширюється на податкові накладні/розрахунки коригування, дата складання яких припадає на період починаючи з дня набрання чинності Законом №643, включаючи такий день.

Головним управлінням ДФС в областях, м. Києві та Міжрегіональному головному управлінню ДФС — Центральному офісу з обслуговування великих платників довести зазначений лист до відома платників податку і підпорядкованих підрозділів та забезпечити його врахування під час прийняття звітності, при проведенні контрольно-перевірочної роботи та апеляційних процедур.

Голова Р. НАСІРОВ

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)