АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зобов’язання провести повторний підрахунок голосів виборців

Читайте также:
  1. В) зберегти відрізаний кінчик носа, терміново провести первинну хірургічну обробку рани, ввести протиправцеву сироватку
  2. Господарські зобов’язання
  3. Господарські зобов’язання
  4. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність
  5. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність
  6. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність. Особливості правового регулювання в окремих галузях господарювання.
  7. ГОСПОДАРСЬКІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ. ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКО-ДОГОВІРНИХ ВІДНОСИН
  8. Деятельность М .Сперанского (хотел провести реформы)
  9. Дополнительно необходимо провести
  10. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН
  11. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

Про визнання протиправною бездіяльність територіальної виборчої комісії та

зобов’язання провести повторний підрахунок голосів виборців

Під час здійснення прийняття та розгляду документів ___________________ (надалі –

(вказати назву ТВК)

«Відповідач») від дільничної виборчої комісії з місцевих виборів виборчої дільниці № ______, Відповідачем було допущено протиправну бездіяльність, яка впливає на встановлення підсумків голосування та полягає у наступному.

Відповідач при прийнятті та розгляді виборчих документів від дільничних виборчих комісій зобов’язаний неухильно дотримуватись вимог статті 83 Закону України «Про місцеві вибори» (надалі – «Закон»).

Під час прийняття та розгляду протоколів й інших виборчих документів Відповідачем були виявленні ознаки розпечатування пакетів із запакованими виборчими документами дільничної виборчої комісії з місцевих виборів виборчої дільниці № _____.

Відповідно до частини сьомої статті 83 Закону у разі неможливості усунення без перерахунку бюлетенів неточностей у протоколі дільничної виборчої комісії, а також у разі наявних ознак розпечатування пакетів із запакованими документами дільничної комісії територіальна комісія зобов’язана прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців на цій виборчій дільниці. Прийняття рішення територіальною виборчою комісією про проведення повторного підрахунку голосів після прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії у разі виявлення порушення цілісності пакетів із запакованими документами не допускається.

При цьому, всупереч вимогам частини сьомої статті 83 Закону, яка ЗОБОВ'ЯЗУЄ територіальну виборчу комісію за таких обставин прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців на цій виборчій дільниці, Відповідачем прийнято виборчі документи від дільничної виборчої комісії та врахувала відомості протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

Зазначені обставини підтверджуються актом про виявленні порушення вимог Закону України «Про місцеві вибори» (додається).

Вищезазначене беззаперечно свідчить про грубе порушення вимог Закону України «Про місцеві вибори», у зв’язку з не прийняттям Відповідачем рішення про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № _____.

Згідно з частиною третьої статті 19 Закону виборчі комісії зобов’язані діяти відповідно до Конституції України, цього закону та інших законів України.

Відповідно до частини першої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суд, установивши порушення законодавства про вибори чи референдум, визначає у рішенні спосіб захисту порушених прав та інтересів, а також порядок усунення усіх наслідків цих порушень відповідно до закону або приймає інше передбачене законом рішення.

Частиною дев’ятою статті 172 КАС України визначено, що суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору.

Згідно з частини першої статті 172 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб'єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб'єкти ініціювання референдуму.

Відповідно до пункту 6 частини першої статті 12 Закону офіційний спостерігач від кандидата, від місцевої організації партії - суб’єкта відповідного виборчого процесу, від громадської організації, зареєстрований у порядку, встановленому цим Законом є суб’єктом виборчого процесу.

Враховуючи викладене, відповідно до статті 83 Закону України «Про місцеві вибори», керуючись статтями 71, 105 – 107, 162, 172 Кодексу адміністративного судочинства України,

П Р О Ш У:

1. Вжити заходів забезпечення позову шляхом зобов’язання _____________________

(вказати назву ТВК)

утриматись від встановлення підсумків голосування з виборів ________________________

__________________________________________________________ 25 жовтня 2015 року.

АБО

1. Вжити заходів забезпечення позову шляхом зобов’язання _____________________

(вказати назву ТВК)

утриматись від транспортування протоколів до __________________________________,

(вказати назву ТВК, яка встановлює результати виборів)

яка встановлює результати виборів ______________________________________________

__________________________________________________________ 25 жовтня 2015 року.

2. Визнати протиправною бездіяльність _______________________________ щодо

(вказати назву ТВК)

неприйняття рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці №_____.

3. Зобов’язати __________________ провести повторний підрахунок голосів виборців

(вказати назву ТВК)

на виборчій дільниці № _____ та встановити підсумки голосування з виборів ____________________________________________________________________________

__________________________________________________________25 жовтня 2015 року з урахуванням протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №____.

 

Додатки:

  1. копія адміністративного позову та додатків до нього – на ___арк.;

2. копія посвідчення офіційного спостерігача - на 1 арк.;

3. акт про виявлене порушення вимог Закону України «Про місцеві вибори» - на 1 арк.;

4. копії протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № ___ - на ____ арк.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)