АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Девіантної поведінки

Читайте также:
  1. Загальні правила професійної поведінки готельного персоналу
  2. Інтерпретація типів управлінської поведінки
  3. Контроль поведінки працівників.
  4. Концепція поведінки лідера
  5. Міра поведінки люд.,засіб її самореалізації, самоствердження як особистості.
  6. Моделювання як головний метод відображення фактичної поведінки економіки.
  7. Невербальні засоби і культура спілкування та поведінки
  8. Норми поведінки керівника
  9. Одним з важливих елементів соціальних норм є санкція, за допомогою якої забезпечується реалізація правил поведінки.
  10. Онтологічний підхід у дослідженні конфліктної поведінки
  11. Переконання – це роз’яснення і доведення правильності і необхідності даної поведінки.

УКРАЇНА

СОКИРЯНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

60200, м. Сокиряни, вул. Ватутіна, 27 факс (03739) 2-26-66, osvitasok@ukr.net

 


30.12.2013 р. № 1134

 

Директору ЗНЗ, НВК, гімназії

Про удосконалення діяльності

Працівників психологічної служби

Навчальних закладів з дітьми

девіантної поведінки

Згідно листа Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації від 27.12.2013 р. № 2/4-876 «Про удосконалення діяльності працівників психологічної служби навчальних закладів з дітьми девіантної поведінки» На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації від 14.11.2013р. № 1061 «Про вивчення превентивно-профілактичної роботи з попередження злочинності й правопорушень серед учнівської та студентської молоді» працівниками науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи було вивчено стан організації соціально-психологічного супроводу, який здійснюється практичними психологами та соціальними педагогами в освітніх закладах Чернівецької області.

Було встановлено, що практичні психологи і соціальні педагоги навчальних закладів у превентивно-профілактичній роботі не дотримуються наказу ДОНМС від 23.05.2013 №526 "Про удосконалення системи психолого-педагогічного діагностування дітей з девіантною поведінкою системи освіти Чернівецької області у 2013/2014 н.р.", внаслідок чого діяльність працівників психологічної служби області недостатньо ефективна та результативна.

Згідно вищевказаного наказу обов’язковим є дослідження структури особистості та моніторинг змін у поведінці дітей з девіантною та деліквентною поведінкою за допомогою психодіагностичного мінімуму, який складає не менше 7-10 методик (із запропонованого інструментарію на 55 методик). Моніторингові зрізи необхідно проводити один раз у три місяці (протягом навчального року - три зрізи). Результати дослідження мають бути відтворені в індивідуально-діагностичній картці учня із висновками та рекомендаціями. За результатами дослідження має бути написана психологічна характеристика та внесені зміни у соціальний паспорт учня, яку потрібно надати класному керівникові, у відділ кримінальної міліції у справах дітей (за запитом). Тобто, протягом навчального року на дитину, що стоїть на обліку, або схильна до правопорушень, має бути три динамічні характеристики.

Методисту РМК, який відповідає за психологічну службу працівниками психологічної служби навчального закладу подаються копії із внесеними змінами три рази на рік – до 1 грудня, до 1 березня, до 1 червня:

o індивідуальної психодіагностичної картки учня;

o соціального паспорта учня;

o психологічної та соціально-педагогічної характеристики на учня.

У разі виникнення проблемних ситуацій та порушень учнями норм соціальної поведінки практичному психологу необхідно подати також заповнену карту опису ситуації, згідно форми, розробленої науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи.

За результатами психодіагностичних досліджень організовується чітка системно-корекційна робота (в об’ємі 30-40 годин) з учнями,які скоїли злочин або перебувають на внутрішкільному обліку.

Доводимо до вашого відома, що недотримання практичними психологами та соціальними педагогами обов’язкових психодіагностичного та психокорекційного мінімумів у роботі з дітьми девіантної поведінки, які передбачають дослідження особистісних та поведінкових змін учнів, які скоїли злочин та перебувають на обліку у кримінальній міліції та внутрішкільному обліку, недопустиме, і розглядається як невиконання функціональних обов’язків.

Інформацію щодо вищезазначеної категорії учнів постійно подавати до 1 грудня, до 1 березня, до 1 червня методисту – психологу РМК Вережан О.П. у паперовому та електронному вигляді (на Оsvitasok@ukr.net,Verezhan.olga@mail.ru або в контакті).

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)