АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Голова Асоціації громадських організацій

Читайте также:
  1. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  2. Аналіз організаційно стану ВАТ «Іванківського хлібозаводу»
  3. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  4. Види та організаційно-правові форми об'єднань підприємств
  5. Види та організаційно-правові форми підприємств
  6. Види та організаційно-правові форми підприємств
  7. Види та організаційно-правові форми підприємств
  8. Види та організаційно-правові форми підприємств.
  9. Вопрос Види та організаційно-правові форми підприємств
  10. Вплив зовнішніх факторів на організаційну структуру
  11. Г) необхідні матеріальні ресурси підприємство отримує із баз та складів організацій.
  12. Глава 2. Голова на котах.

Президенту України

Януковичу Віктору Федоровичу

Прем’єр-міністру України

Азарову Миколі Яновичу

Міністру економічної політики та торгівлі

Порошенку Петру Олексійовичу

Міністру фінансів України

Колобову Юрію Володимировичу

Голові Державної податкової служби України

Клименку Олександру Вікторовичу

Голові Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики

Ткаченку Олександру Миколайовичу

Лист-звернення

 

Одним із напрямків діяльності нашої організації – Асоціації громадських організацій «Соціально-економічні стратегії та партнерства», є послідовна та планомірна робота з розвитку соціального підприємництва в Україні. Цією тематикою наша організація предметно займається протягом більш ніж одинадцяти років і має суттєві методологічні та практичні напрацювання щодо розробки концепції соціального підприємництва та соціального підприємства в Україні, створення та підтримки соціальних підприємств у Донецькій та Луганській областях, популяризації та розвитку соціального підприємництва на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Організація веде роботу з розвитку соціального підприємництва, співпрацюючи з вітчизняними та зарубіжними партнерами. З 2010 року наша організація є учасником проекту «Сприяння розвитку соціального підприємництва в Україні», який реалізується партнерством, до складу якого входять Фонд Східна Європа, Британська Рада в Україні, ТОВ «ПрайсуотрехаусКуперс», Ерсте Банк, Міжнародний фонд «Відродження». В рамках реалізації цього проекту на базі Асоціації СЕСП було створено Центр сприяння розвитку соціального підприємництва. Центр веде активну роботу зі сприяння впровадженню соціального підприємництва на території Донецької та Луганської областей.

Ми переконані в тому, що розвиток соціального підприємництва, створення соціальних підприємств, розповсюдження світового досвіду з цієї тематики та популяризація соціального підприємництва в нашій державі сприятимуть, насамперед, розвитку місцевого самоврядування та місцевих територіальних громад. Впровадження соціального підприємництва, як ефективного інструменту розвитку громадянського суспільства, особливо важливе в малих містах та районах, де існують суттєві соціально-економічні проблеми. В свою чергу соціальне підприємництво та соціальні підприємства:

  • Сприяють розвитку економіки і суспільства, пропонують можливості для створення робочих місць і нових форм підприємництва та зайнятості;
  • Допомагають подолати соціальну ізольованість: завдяки їх діяльності можливе працевлаштування людей з обмеженими фізичними і психічними можливостями; тих, хто був безробітним тривалий час; представників груп ризику;
  • Активізують участь і добровільну роботу громадян щодо розвитку місцевих громад, зміцнюють єдність громади.
  • Розширюють можливості для отримання різноманітних і якісних соціальних послуг членами громади;
  • Сприяють розвитку широкого спектру соціальних послуг, необхідних громаді, якими не має бажання займатися звичайний бізнес (малоприбуткові, не престижні, що вимагають спеціальної професійної підготовки);
  • Дозволяють більш ефективно використовувати наявні ресурси регіону у вирішенні соціальних проблем;
  • Знижують навантаження на місцеві бюджети у вирішенні соціальних проблем (актуально в умовах хронічного дефіциту бюджетних коштів);
  • Розширюють структуру фінансування соціальних програм регіону.

 

Однак існують суттєві проблеми, які заважають розвитку соціального підприємництва в нашій державі. Однією з таких основних проблем є відсутність в Україні законодавчо регламентованих понять «соціальне підприємництво» та «соціальне підприємство». Така ситуація значно ускладнює роботу з розвитку цієї важливої та поширеної у світовій практиці тематики, як соціальне підприємництво. На жаль, ми вимушені починати свої тренінги та інші заходи з фрази «….офіційно соціального підприємництва та соціальних підприємств в Украйні не існує». Далі нам доводиться переконувати наших слухачів та партнерів у тому, що, хоча офіційно в Україні таких понять не існує, але згідно з міжнародними критеріями, і соціальне підприємництво, і соціальні підприємства в нашій державі не тільки є, але й успішно розвиваються. Наприклад, при розробці «Регіональної стратегії розвитку малого та середнього бізнесу в Донецькій області до 2016 року», в якій наша організація виступала в якості модератора, ми внесли пріоритетні, операційні цілі та завдання з розвитку соціального підприємництва, але виникли складнощі з приводу того, як внести ці поняття в офіційний документ.

Іншим негативним фактором, який виникає у зв’язку з відсутністю в Україні законодавства, що регламентує соціальне підприємництво, є те, що соціальне підприємництво та соціальні підприємства не мають можливості отримувати офіційну державну підтримку щодо зниження чи усунення внутрішніх та зовнішніх проблем, що в великій кількості постають перед соціальними підприємцями під час їх діяльності.

У зв’язку з вищезазначеним, ми вітаємо законодавчу ініціативу щодо прийняття Закону «Про соціальні підприємства» (проект № 10610 від 14.06.2012). Вважаємо, що прийняття відповідного закону є на часі та сприятиме закріпленню статусу соціальних підприємств, що вже існують, та закладатиме передумови для створення нових.

В той же час, згаданий законопроект потребує доопрацювання для приведення закладеної концепції соціального підприємництва у відповідність із європейськими зразками. Наша організація «Асоціація громадських організацій «Соціально-економічні стратегії та партнерства» підтверджує свою готовність надати кваліфіковану допомогу у вдосконаленні положень законопроекту.

 

 

З повагою,

 

 

Голова Асоціації громадських організацій

«Соціально-економічні стратегії


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)