АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Уведення формул

Читайте также:
  1. PrPf употребляется в тех предложениях, которые можно адекватно переформулировать в виде предложений в настоящем иди будущем времени.2
  2. А5. Умение представлять формульную зависимость в графическом виде
  3. Автоматизация ввода: автозавершение, автозаполнение числами, автозаполнение формулами.Excel.
  4. Алгоритм проверки адекватности множественной регрессионной модели (сущность этапов проверки, расчетные формулы, формулировка вывода).
  5. Алгоритм проверки значимости регрессоров во множественной регрессионной модели: выдвигаемая статистическая гипотеза, процедура ее проверки, формулы для расчета статистики.
  6. Были сформулированы Адамом Смиттом 1770 год
  7. В12. Поиск информации в базе данных по сформулированному условию
  8. Використання редактора формул у документах Word
  9. Використання у формулах абсолютних, відносних, змішаних адрес чарунок, адрес діапазонів чарунок, посилання на чарунки та діапазони чарунок із різних листів.
  10. Використання функцій і вкладених функцій у формулах
  11. Втрати напору в місцевих опорах визначаються за формулою Вейсбаха в частках якого напору?
  12. Вывод формулы для координат центра давления на плоскую стенку.

Набір складних формул зручно виконувати засобами редактора формул Microsoft Equation, що використається у всіх стандартних додатках Windows. Для цього потрібно виконати команду Insert Object (Вставка Об'єкт) і запустити редактор формул.
Після цього з'являється вікно редактора формул з панелями символів і математичних шаблонів. Символи формули уставляються в текстовий блок, і надалі він може переміщатися й тиражуватися за стандартною технологією.
Досить часто при вставці об'єктів Word, що містять формули, відбувається порушення відображення формул на екрані при перегляді в деяких режимах. При печатці всі об'єкти виводяться нормально. Проблеми масштабування складних об'єктів, на жаль, зберігаються й в останніх версіях Visio.

Редакція схем

Для редагування фігура виділяється натиском миші з обраним інструментом "Покажчик" - .
Редагування й переміщення фігур. Параметри проведеної лінії можна міняти по команді Format Line (Формат Лінія), задаючи в діалоговому вікні Pattern (Тип лінії) (штрихові й пунктирні лінії різних видів), Weight (Товщину) і Color (Кольори).
Для зміни розміру фігури вона відзначається інструментом "Покажчик", а потім мишею переміщаються її граничні крапки або - у двовимірному випадку - вузлові крапки боксу, що обрамляє.
Розмір і кривизна дуг міняються переміщенням "ручок ексцентриситету" їхнього еліпса, що породжує, або окружності слідом за попередньо обраним "олівцем".
Для зрушення фігури потрібно відзначити її інструментом "Покажчик", а потім помістити на неї (але не на ручку контуру) покажчик миші, що повинен перетворитися в білу стрілку. Після натискання лівої кнопки миші фігура може бути переміщена в будь-яку позицію робочої зони.
За допомогою меню Shape (Форма) і виведених на панель інструментів можливо дзеркальне відбиття й обертання об'єктів, у тому числі на довільний кут. В останньому випадку потрібно:
- вибрати відповідний інструмент на ПІ;

- виділити фігуру;

- при необхідності перетаскуванням змістити центр обертання;

- помістити покажчик миші в одну з ручок блоку;

- обертати об'єкт протаскуванням цієї ручки до необхідного положення. Замкнуті фігури обертаються й відбиваються разом із заключеним у них текстом.

Для заповнення фігур використається команда Format Fill (Формат Заповнення). У вікні діалогу, що відкрився, можна вибрати Pattern (Тип штрихування) (24 варіанта), Foreground (Кольори) і Background (Кольори тла). Найпростіше косе штрихування виконується натисканням кнопки на ПІ.
Розмноження, об'єднання, угруповання фігур. Для приміщення в задане місце копії потрібно виділити оригінал і виконати буксирування при натиснутій клавіші "Ctrl".
Копія виділеної фігури знімається також командами Edit Duplicate (Виправлення Дублікат). Вона з'являється на схемі злегка зміщеній щодо оригіналу. Послідовним натисканням "Ctrl"+D можна одержати будь-яке число додаткових копій з аналогічним зрушенням. Потім копії по черзі розставляються по місцях. Копіювання й вставку можна організувати й через буфер обміну.
Для створення комбінованих фігур спочатку намалюйте компоненти, а потім накладете їхнім перетаскуванням. По команді Shape Operations Union (Форма Операції Об'єднання) виконується об'єднання замкнутих фігур, що накладають, (залишається їхній загальний контур). Команда Shape Operations Combine (Форма Операції Комбінувати) дозволяє поєднувати пересічні фігури (віддаляється їхня загальна частина).
Формати й текст успадковуються від фігури, обраної першої. При зображенні строго вкладених фігур краще починати із зовнішніх - тоді ніяких додаткових операцій не буде потрібно.
З іншого боку, за допомогою Shape 0perations Fragment (Форма Операції Фрагмент) можна, провівши лінії з натиснутої "Shift", розділити фігуру на частині й окремо обробити кожну з них. Виділені фігури однієї схеми незалежно від ступеня їх "територіальної близькості" можуть бути згруповані командою Shape Grouping Group. Група переміщається, обертається й масштабується як єдине ціле, але зберігається можливість роздільного редагування компонент. Команда Ungroup розсипає групу.
З'єднання фігур. Для з'єднання фігур "штатним" (із трафарету) з'єднувачем потрібно виділити ці фігури, а потім вибрати потрібний з'єднувач і набрати команду Tools Connect Shapes (Сервіс З'єднати фігури) або нажати відповідну кнопку на панелі. Якщо з'єднувач не вибирався, застосовується "універсальний з'єднувач". На цьому з'єднувачі є текстовий блок, використовуваний на схемах алгоритмів для запису умов передачі керування. При зрушенні однієї із з'єднаних фігур зв'язок зберігається, але розтягується й деформується. Якщо виділені обидва елементи, вони будуть рухатися разом зі зв'язком. З'єднання можна й намалювати. У цьому випадку зрушення будуть порушувати зв'язку.
Вирівнювання фігур. Кнопка Align (Вирівняти) дозволяє вирівняти виділені фігури по вертикалі й горизонталі (по трьох варіанта).
Кнопка Distribute рівномірно розподіляє виділені фігури (у вже сформованих границях) по горизонталі й вертикалі. Вона працює тільки для трьох і більше об'єктів.
Є можливості вирівнювання за допомогою "приклеювання" фігур до спеціально створюваним горизонтальним і вертикальним напрямної (guiders). Відповідні опції в меню View (Перегляд) повинні бути включені. Всі приклеєні до напрямної фігури будуть рухатися разом з напрямної. Для формування напрямної потрібно вказати на лінійку зверху або ліворуч від вікна малювання. Потім лінійку перетаскують у потрібну позицію. Для вирівнювання блоків по напрямної їх підтаскують до неї. При включенні потрібної опції відбувається приклеювання, що відображається "почервонінням" крапки прикріплення або ручок боксу, що обрамляє.

Друк схем

Печатка схеми виконується за допомогою команди File Print (Файл Печатка) після діалогу по пунктах традиційного змісту. Всі кольорові тони для чорно-білого принтера перетворяться в градації сірого.
Параметри друку настроюються за допомогою команди File Page Setup (Файл Параметри сторінки). Для принтера звичайно задається "альбомна" орієнтація. Потім за допомогою полів Fit on __ page across by __ page down (Укластися в __ сторінок поперек й __ сторінок униз) потрібно вибрати кількість смуг по горизонталі й по вертикалі.
У меню Page Setup (Параметри сторінки) можна встановити поля - Visio автоматично зменшить малюнок до необхідних розмірів.
Великий малюнок можна роздрукувати на декількох аркушах заданого формату й орієнтації. Текст і графіку плаката можна створити як в Visio, так й в інших сумісні з Windows редакторах, перенести в Visio через буфер обміну й установити потрібний масштаб. Далі в меню Edit Drawing page Properties (Виправлення Робоча сторінка Властивості) після вибору способу опису розміру (Metric - метрична система: АТ, А1..., Custom - Обумовлений користувачем, Same as Printer - Як у принтері u т.д.) у поле Page Size (Розмір сторінки) установлюється необхідний розмір з урахуванням розмірів сторінок, які підтримує принтер, і допусків на склейку сторінок.


Рис. 2.1. Заставка установки параметрів сторінок

Іноді виникають проблеми при зменшенні малюнка. У цьому випадку сформовані для написів поля будуть зменшені, але шрифти текстів автоматично не масштабуються. Загальна площа роздруківки для виключення надлишкових полів повинна бути приблизно подібна площі схеми. У результаті напису можуть виявитися розбитими на рядки, наповзти на фігури й т.п., тобто буде порушений взаємозв'язок тексту й графіки.
Якщо передбачається зміна масштабу, то варто робити напису більше дрібним шрифтом і зменшувати потім через команди Edit Draw Page Size&Scale (Виправлення Робоча сторінка Розмір і масштаб). Вибирається режим Custom Scale (Замовлений масштаб), масштабний множник указується в лівому віконці Scale (Масштаб).
Шкала сірих тонів може регулюватися через Printer Setup (Настроювання принтера).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)