АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обсяг та структура курсової роботи

Читайте также:
  1. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  2. III. СТРУКТУРА КУРСА
  3. III. Структура курсовой и ВКР
  4. III. Хід роботи
  5. III. Хід роботи
  6. IV Структура и стратегия фирмы, внутриотраслевая конкуренция
  7. LDPC коды: структура
  8. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  9. V. ИНФРАСТРУКТУРА
  10. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  11. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  12. Адміністративно-господарська структура лісгоспу

Методичні вказівки

щодо виконання курсової роботи з дисципліни

"Аналіз господарської діяльності)"

напрям підготовки: 6.030509 – «Облік і аудит»

 

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 30.08.2012 р.

 

Дніпропетровськ


Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни “Аналіз господарської діяльності” / О.П.Атамас,– Дніпропетровськ: Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля, 2012. – 18 с.

 

Укладач: О.П. Атамас, ст. викладач

 

Відповідальний за випуск: П.Й. Атамас, канд. екон. наук, професор, зав. кафедрою

 

 

З М І С Т

 

 

1. Мета та основні завдання курсової роботи ………………… ……….…3

2. Обсяг та структура курсової роботи …………… ………………………3

3. Оформлення курсової роботи …………… …………………………...4

4. Основні етапи підготовки курсової роботи,

відповідні рекомендації для студентів …………………………………………..6

5. Строки виконання курсової роботи ………… …………………………. 14

6. Захист та порядок оцінювання курсової роботи ……………… ………14

7. Тематика курсових робіт і практичні завдання ………………… … ….15

8. Рекомендована література ………………………………… ……………17

Додатки.


Мета та основні завдання курсової роботи

 

Курсова робота є найважливішою частиною вивчення дисципліни “Аналіз господарської діяльності”.

Мета роботи полягає в тому, щоб навчити студента за даними бухгалтерської звітності провести комплексний аналіз господарської діяльності, оцінювати фінансове становище підприємства і намічати шляхи його поліпшення.

Завдання курсової роботи:

– закріпити знання студента, отримані в процесі вивчення дисципліни “Економічний аналіз”;

– прищепити навички роботи з фактичним матеріалом, необхідним для проведення комплексного аналізу і визначення фінансового стану суб’єкта господарювання;

– розвинути у студента здатність вирішення практичних завдань, пов’язаних з аналізом фінансово-господарської діяльності підприємства;

– навчити студента використовувати різні прийоми і методи аналізу, вибирати оптимальні варіанти вирішення конкретних економічних завдань;

– знаходити оптимальні рішення щодо усунення виявлених у процесі аналізу недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства;

– підготувати студента до виконання дипломної роботи.

Обсяг та структура курсової роботи

Загальний обсяг курсової роботи повинен складати 25-30 сторінок (формат А4) з урахуванням першого і останнього аркушів, додатки не враховуються.

Загальна структура курсової роботи:

– титульна сторінка (додаток А);

– зміст роботи;

– вступ;

– аналітична частина;

– висновки;

– перелік використаних джерел (літератури);

– додатки.

У змісті подається план роботи із зазначенням номера сторінки.

У вступі дається обґрунтування актуальності і значення обраної теми, формулюються мета, завдання та об’єкт дослідження, визначаються джерела інформації.

Аналітична частина складається з 3-4 розділів. В першому розділі потрібно дати характеристику підприємства, яке буде об’єктом дослідження. В дану характеристику включити: назву і галузеву належність підприємства, його організаційно-правову форму, основне призначення, організаційну структуру, систему управління, функції основних структурних підрозділів, організаційно-облікової та аналітичної роботи на підприємстві. В наступних розділах аналізується об’єкт дослідження, інформація представляється у вигляді таблиць, де зазначені відхилення окремих показників від нормативних, планових, або даних минулого періоду. Розділи повинні містити характеристику позитивних і негативних чинників та їхніх причин. Особлива увага повинна бути приділена показу та обґрунтуванню внутрішніх резервів, які можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва.

У Висновку в концентрованому вигляді повинні бути показані виявлені недоліки та шляхи їх подолання, а також слід накреслити заходи щодо підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства.

Важливо, щоб студент у висновках вказав не тільки слабкі, але й сильні сторони діяльності підприємства, здійснив прогноз щодо майбутнього фінансово-господарського стану.

Наприкінці роботи слід дати перелік використаної літератури, додати фінансові звіти, або інші джерела, які використовувалися в роботі.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)