АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вправа «Емоція по колу»

Читайте также:
  1. Виховання волі в процесі занять фізичними вправами.
  2. Вправа 10. Утворіть множину наступних іменників: Зробіть переклад.
  3. Вправа 2. Визначте єдину правильну відповідь.
  4. Вправа 2. Відредагуйте подані словосполучення та речення
  5. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  6. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  7. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  8. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  9. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  10. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  11. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  12. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.

Психолог пропонує дітям вибрати і зобразити емоцію (з карток), передати її сусідові праворуч, який повторює побачене і передає свою сусідові праворуч і так далі.

Етюд «Погоджені дії»

Діти розбиваються на пари. Їм пропонується показати парні дії: пиляння дров, веслування у човні, перемотування ниток; перетягування каната, передача кришталевої склянки, парний танець тощо

Функціональна вправа «Що видно?»

Усі сидять на підлозі. Інструктор пропонує дітям подивитися й запам'ятати те, що знаходиться в кімнаті, за дверима, на вулиці. Потім він просить розповісти, які предмети, події вони побачили. Можна підрахувати побачені об’єкти й обрати переможця.

Вправа «Надокучлива муха»

Психолог. Уявіть, що ви лежите на пляжі, сонечко вас зігріває, ворушитися не хочеться. Раптом муха прилетіла й на лобик сіла. Щоб прогнати її, поворушіть бровами. Муха кружляє біля очей — поморгайте ними, перелітає із щоки на щоку — надувайте по черзі кожну щоку, сіла на підборіддя — посувайте щелепою і т. д.

Гра «Дракон ловить свій хвіст»

Діти стоять одне за одним, тримаючись за талію. Перша дитина — це «голова дракона», остання — «хвостик». Перший гравець намагаєть­ся схопити останнього — «дракон ловить свій хвіст». Інші діти міцно тримаються одне за од­ного. Коли «дракон впіймає свій хвіст», ведучий змінюється, гра повторюється. У ролі ведучого має побувати кожна дитина.

Комунікативна вправа із правилами «Тварини»

Діти стають у коло. Інструктор кожному учас­никові показує на картці назву (зображення) якоїсь тварини: собака, корова, кішка й т. д. Назву тварини треба тримати в секреті. Діти заплю­щують очі й «перетворюються» на цю тварину, показують її жестами, мімікою. Діти мають повільно пересуватися по кімнаті та придивлятися до голосів усіх «тва­рин», поєднуючись у родинні групи. Коли дитина знаходить «родича», «собаки», «корови», «юшки» беруться за руки й ходять разом. Після чого називають як називається їх група.

Релаксація «Море»

Усі стоять або сидять на підлозі. Дитина разом з інструктором розповідає історію й супроводжує її відповідними рухами: «На морі хвилі, маленькі й великі (спочатку однією, а потім іншою рукою в повітрі малюйте маленькі хвилі; руки зчеплені в за­мокмалюйте у повітрі більшу хвилю). У хвилях пливуть дельфіни (робіть хвилеподібні рухи всією ру­кою вперед). Вони спочатку разом, а потім по черзі поринають у воду — один пірнув, інший винирнув (робіть почергові хвилеподібні рухи руками). За ними пливуть їхні дельфіненята (руки зігніть у ліктях, притисніть до грудей, долонями робіть синхронні хвилеподібні рухи вперед). Вони поринають разом і по черзі (одночасні й почергові хвилеподібні рухи долонями). От так рухаються їхні хвостики (кожен палець по черзі робить хвилеподібні рухи). Разом із дельфінами плавають медузи (долоні, стиснуті в кулаки, різко розчепірте). Усі вони танцюють і сміються» (обертайте кисті у зап 'ястках).

Заключний етап

Діти сідають на підлогу, утворюють коло. Пси­холог просить дітей сказати, яке завдання сьогод­ні було найважчим. Діти, передаючи одне одному кубика, по черзі висловлюють свою думку.

 

 

ЗАНЯТТЯ 12

Мета: розвивати концентрацію уваги, вміння діяти за зразком.

Завдання: розвивати мислення, уяву, пам'ять, увагу, вольові риси, комунікативні навички і взає­модію з однолітками, м'язи тіла, координацію рухів.

Матеріали: схематична карта міста, картки-схеми, малюнки з будинками із фігур, магніто­фон, картинка моря або відеозапис з моря.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)