АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вправа «Черепашки»

Читайте также:
  1. Виховання волі в процесі занять фізичними вправами.
  2. Вправа 10. Утворіть множину наступних іменників: Зробіть переклад.
  3. Вправа 2. Визначте єдину правильну відповідь.
  4. Вправа 2. Відредагуйте подані словосполучення та речення
  5. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  6. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  7. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  8. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  9. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  10. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  11. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.
  12. Вправа 2. Знайдіть єдину правильну відповідь.

Діти сідають навпочіпки.

Психолог. Уявіть, що ви перетворилися на ма­леньких черепашок. Настала ніч. Черепашки сховалися під панцирами — втягли й опустили голівки, пригорнули лапки до тіла, заплющили очі. Солодко сплять черепашки. Але от на зміну ночі прийшов ранок. Сонячні промені зазирнули до черепашок і стали їх будити. Черепашки повіль­но прокидаються. От вони обережно поворухнули пальцями на лапках, розплющили оченята, повіль­но підняли голівки, витягнули шиї і з цікавістю озираються навколо. Настав час вставати — вони розпрямили лапки, підвелися, потягнулися до со­нечка, підняли лапки вгору. Яке ж лагідне, тепле сонечко сьогодні! Доброго ранку, черепашки!

Вправа «Компліменти»

Діти стають у коло. Психолог, віддаючи м'яча одному з дітей, говорить йому комплімент. Дити­на має сказати «дякую» і передати м'яча сусідові, вимовляючи при цьому до нього лагідні слова. Той, хто прийняв м'яча, говорить «спасибі» і пе­редає його наступній дитині. Коли м'яч доходить до останньої дитини, гра починається у зворот­ному напрямку.

Гра «Місто» або «Лабіринти»

Роздивіться з дітьми схематичну карту «міста», мережу доріг, наприкінці кожної — будиночок, на всіх поворотах — ліворуч, праворуч, вгору, вниз — зображення дерева, ялинки, ромашки, грибочки.

Психолог. Уявіть, що новий друг запросив когось із вас у гості, а щоб легко було знайти будинок, у якому він живе, запропонував картку-схему, за якою легко це зробити (покажіть, як по картці-схемі знайти потрібний будиночок на карті «Міста»).

Запропонуйте кожній дитині за 2—3 різними картками-схемами відшукати відповідні будиноч­ки на великій карті.

На першому занятті можна допомагати собі, водячи по карті пальцем, на другому — словами, на третьому — завдання треба виконувати візу­ально, дитина знайомить усіх тільки з результатом пошуку: ось правильний будиночок. На четвер­тому занятті запропонуйте дітям самостійно під­готувати картки-схеми для своїх друзів.

Комунікативна вправа «Тачка»

Діти розбиваються на пари. Один із партнерів робить «упор лежачи», інший бере його за ноги й піднімає. Перший починає перебирати руками, другий іде за ним, підтримуючи його ноги й ре­гулюючи швидкість руху.

Вправа «Змалюй»

Викладіть перед дітьми по черзі 3—5 варіантів малюнка «Будиночок». Наприклад:

• трапецієподібний, із напівкруглим дахом, трикутними дверима, з ялинкою ліворуч і парканом у вигляді ромбиків праворуч, сонечком і хмарами в небі;

• трикутний із круглим віконцем, прямокут­ною трубою, антеною, дощиком тощо.

Запропонуйте перемалювати кожен малюнок. Проаналізуйте готові роботи: чи є неточності та які. Перемагає той, хто зробив найменше по­милок.

Вправа «Медуза»

Сидячи на підлозі, робіть плавні рухи руками, наслідуючи медузу, яка плаває у воді.

Заключний етап

Діти сідають на стільчики. Психолог пропонує згадати, які гарні, приємні слова кожен сьогодні почув. Діти пригадують компліменти, сказані їм. Психолог дякує дітям за те, що вони були уваж­ними й добрими.

ЗАНЯТТЯ 13

Мета: формувати вміння займати «подвійну позицію» у взаєминах і спільній діяльності.

Завдання: розвивати увагу і координацію рухів, дрібну моторику, міжпівкульну взаємодію, ко­мунікативні навички; знімати психоемоційне напруження; розслаблювати м'язи рук, ніг і кор­пуса.

Матеріали: м'яч.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)