АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ 1 Село Білозір’я в полум’ї Великої Вітчизняної війни 5-8

Читайте также:
  1. II етап-1993 р. - липень 1994 р. (етап початку масової малої та великої (акціонування) приватизації (роздержавлення), або законо-декрето-указовий період)
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. Апарати для розділення неоднорідних мас
  5. Білозір’я в полум’ї Великої Вітчизняної війни
  6. В часи Другої світової війни (1939—1945)
  7. Висновки до другого розділу
  8. Висновки до розділу 1
  9. Висновки до розділу ІІІ
  10. Висновок до розділу
  11. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.

РОЗДІЛ 2 Розвиток сільського господарства в Білозір’ї в період

Рр ХХ ст. 9-13

РОЗДІЛ 3 Розвиток освіти в селі Білозір’я в період 40-60 рр ХХ ст.14-20

ВИСНОВКИ 21

ДОДАТКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ 24


ВСТУП

Актуальність теми. Впродовж всієї історії розвитку нашої держави провідну роль відігравав саме аграрний сектор економіки, селянство було, і залишається, носієм традицій та національної культури. А так як село є моїм рідним краєм, в якому я живу, для мене визначальним стало прагнення з’ясувати більше про історію Білозір’я. Потрібно зазначити, що за сучасних умов, коли сфера села перебуває під величезним впливом комерційних чинників, що створює реальну загрозу для подальшого розвитку сільських структур, досить важливим та актуальним є збереження освітніх та культурних традицій українського села. Крім того, для вироблення основ сучасної політики потрібно враховувати і попередній досвід проведення реформ в цій галузі. Ми вирішили дослідити цей процес на прикладі мого рідного села Білозір’я.

Об’єктом роботи є дослідження історичних процесів в українському суспільстві на прикладі села Білозір’я протягом середини ХХ ст.

Предметом дослідження є соціальні, економічні, ідеологічні та культурні фактори, що впливали на процеси розвитку українського села.

Хронологічні межі дослідження 40 - 60 рр. ХХ ст.

Територіальні рамки дослідження обмежуються територією села Білозір’я, хоча процеси, які ми досліджуватимемо, характерні для всієї території тогочасної України.

Батьківщина для людини – це, передусім, батьківська земля, край, де вона народилася і пізнала світ. Тож без любові до рідного краю, свого села чи міста не може бути любові до Батьківщини. А любов ця проходить через глибинне усвідомлення власної причетності до поколінь минулих, відчуття себе однією з ланок неперервного ланцюга історії. Причому історії не сухої, академічної, а сконденсованої в образі старовинної церкви чи випадково викопаному на городі уламку давньої кераміки. Саме це пробудило в мені бажання роботи, яка веде до глибоких зацікавлень минулим рідної землі, прокладає шлях до краєзнавчого пошуку.

Метою роботи є дослідити історичний розвиток на селі в – середині ХХ ст, проаналізувати чинники що цьому сприяли та з’ясувати особливості розвитку українського селянства на окремих хронологічних етапах цього періоду.

Реалізація поставленої мети передбачає вирішення наступних завдань:

- з’ясувати стан наукової розробки теми, рівень і повноту забезпечення джерельної бази;

- визначити характер історичних процесів, що проходили в селі Білозір’я в післявоєнний період;

- висвітлити ті зміни в соціальній політиці, що сталися з приходом нової влади;

- дослідити, який характер мала політика радянського уряду в сфері розвитку села у воєнний та післявоєнний періоди.

Джерельна база дослідження є досить різноманітною. Вона включає в себе документи, що видавалися царським урядом і були спрямовані на вирішення нагальних потреб в сільській сфері, і що стосувалися саме даної місцевості, також це матеріали, що видавалися місцевими органами влади. Під час написання роботи було використано матеріали Державного архіву Черкаської області та його багатий фонд і звід документів, які відображають історію нашого регіону.

Активне використання фондів місцевих адміністративних установ, органів державної влади і державного управління, організацій, навчальних закладів, особового походження, фотодокументів дорадянського і радянського періодів допомогли ще достовірніше розкрити обрану тему.


РОЗДІЛ 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)