АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пристрій і принцип дії лінії

Читайте также:
  1. D) икемділік принципі
  2. E) менеджмент принциптері
  3. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях нижней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  5. II. Принципы организации и деятельности прокуратуры Российской Федерации
  6. III. По какому принципу образованы ряды? Назовите понятие, общее для приведенных ниже терминов, объединяющее их.
  7. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  8. Акцизы. Принципы и особенность налогообложения
  9. Альтруїзм-егоїзм — вихідні принципи родового життя
  10. Аналитическое исследование финансово-хозяйственной деятельности предприятий базируется на определенных принципах.
  11. Антропный космологический принцип
  12. АНТРОПОЛОГИЧЕСКИЙ ПРИНЦИП В ПСИХОЛОГИИ РАЗВИТИЯ

Приготування тіста безперервним способом здійснюється шляхом попереднього приготування емульсій з усіх компонентів рецептури, за винятком борошна, і подальшого змішування її з борошном.

 

Рис.1 – Машино-апаратна схема лінії виробництва вафель

 

Приготування емульсії роблять у такий спосіб. В емульсатори 22 періодичної дії з Т-подібними лопастями з частотою обертання 270 об/хв спочатку завантажують жовток або меланж, попередньо розведений у воді у відношенні 1: 1, потім рослинне масло, харчові фосфатиди, гідрокарбонат натрію (соду) у вигляді 7,5% розчину, сіль і перемішують протягом 10... 15 хв. До отриманої з розподільчого бака 4 через кран 5 за допомогою порційного дозатора 6 додають приблизно 5% загальної кількості води, що йде на заміс тіста, і перемішують ще 5 хв. Отриману концентровану емульсію подають насосом 21 через фільтр 20 в видаткову ємність 12 з мішалкою, звідки вона надходить у бачок постійного рівня 19. Бачок забезпечує стабільний напір на стягуючій лінії плунжерного насоса-дозатора 18, направляючого емульсію в гомогенізатор 11. У ньому при інтенсивному перемішуванні в невеликому обсязі концентрована емульсія змішується з рештою води, яка подається з дозатора 3 безперервної дії.

Після гомогенізатора 11 розбавлена ​​емульсія безперервно надходить в вібраційний змішувач 17. Туди ж з бункера 1 дозатором 2 безперервно подається просіяна мука. Безперервне інтенсивне змішування розбавленої емульсії з борошном при одночасному впливі спрямованих вібраційних коливань дозволяють прискорити приготування вафельного З приймального бачка змішувача, готове тісто за допомогою насоса проціджується через фільтр і подається у видатковий бачок вафельної печі 28. Температура готового тіста повинна бути не вище 20°, вологість 58... 65%. Формування вафельних листів здійснюється шляхом виливки заданої порції тесту безпосередньо у форми печі 28. Тісто заповнює внутрішню порожнину товщиною 2...3 мм між металевими плитами вафельної форми. Стабілізація форми аркуша відбувається в результаті видалення вологи при випічці. Температура випічки складає 170... 210 ° С, тривалість випічки 2... 3 хв, вологість випеченого вафельного аркуша 0,7-1,3%, його маса - 48... 52 г.

Вафельні листи з печі 28 подаються на люльки конвеєра 29 і охолоджуються до температури повітря в приміщенні цеху, а потім надходять в намазальну машину 30.

Безперервне приготування начинки здійснюється наступним чином. Вафельні обрізки і відтік попередньо подрібнюють в меланжери 27, а потім в пятивалковому млині 26. Отримана вафельна крихта подається шнековим дозатором 25 в змішувач 24. У нього ж з темперують машини 9 за допомогою дозатора 10 подається розплавлений жир (близько 20% загальної його кількості, що йде на приготування начинки), в якому розчиняють лецитин. В приймальню воронку змішувача 24 дозують також розчини лимонної кислоти, ароматизуючої ессенціі і барвника. В результаті змішування цих компонентів виходить пастообразна емульсія, яка шестерним насосом подається через фільтр в дозатор безперервної дії 14. З нього емульсію дозують в віброзмішувач 23.

Жир (у блоках) подають в темперуючу машину 9 і після переведення в рідкоподібний стан велика частина жиру насосом безперервно подається в охолоджувач 15 через сітчастий фільтр 16.

Завдяки охолодженню до 20... 23°С і механічній обробці жир набуває сметано подібну консистенцію з великою кількістю центрів кристалізації і безперервно завантажується в вібраційний змішувач 23.

Цукор-пісок з бункера 7 дозатором 8 подається в мікромлин 13, звідки у вигляді пудри направляється в віброзмішувач 23.

В результаті інтенсивної обробки суміші вище названих рецептурних компонентів у віброзмішувачі 23 утворюється пишна, збита жирова начинка. Вона насосом через сітчастий фільтр подається в приймальню воронку намазувальної машини 30.

У цій машині за допомогою намазувальних механізмів на листи наноситься шар начинки, а після укладки намазання аркушів в стопці утворюються багатошарові вафельні пласти. На виході з машини 30 пласти укладають на люльки конвеєра охолоджуючого апарату 31, а потім штабелером 32 в стопки. Далі пласти розрізають на окремі вироби за допомогою різальної машини 33. Звертальною машиною 34 вафлі упаковують в пакети або пачки, які потім укладають в гофрокороба, заклеювати машиною 35. Готова продукція направляється на склад.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)