АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація та проведення щеплень

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. IV. Організація. Контроль.
  3. V. Організація виконання та захисту курсової роботи
  4. Адміністративний менеджмент в бізнес-організаціях (business administration), некомерційних та громадських організаціях (public administration).
  5. В результаті проведення реконструкції діючого підприємства за необхідністю можуть бути: збудовані нові вир об'єкти.....
  6. Взаємодія органів публічної влади з трудовими колективами, підприємствами, установами, організаціями
  7. Вибір методу (методики) проведення дослідження
  8. Види навчання з питань охорони праці. Організація навчання.
  9. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.
  10. Внутрішня організація органу державної влади
  11. Вплив місця проведення наукового заходу на оратора
  12. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»

Організація та проведення профілактичних щеплень регламентується відповідним Положенням, що затверджене Наказом МОЗ України № 595 від 16.09.2011 р. «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів».

Першим етапом є визначення обсягів планових щеплень у дітей і дорослих. Для дітей проводиться облік дитячого населення за педіатричними дільницями двічі на рік з корекцією за рахунок новонавроджених, прибулих і вибулих; аналіз стану імунізації по кожній нозоформі (не вакциновані, підлягають ревакцинації); прогнозування кількості новонароджених; дані про тривалі медичні протипоказання (ф. 063/о (див. Додаток 2), ф. 112/о, ф. 026/о). Для дорослих – за рахунок перепису працюючого і непрацюючого населення за об’єктами і територіями; даних щепного анамнезу (вакцинація, ревакцинація, протипоказання, відмови) із ф. 025/о і ф. 064/о; аналізу стану виконання обсягів щеплень по кожній нозологічній формі, НППІ (ускладнений перебіг післявакцинального періоду, ПВР, ПВУ).

При планових профілактичних щепленнях заходи з їх реалізації доцільно розділити на три групи: ті, що проводять до вакцинації; під час щеплень і після щеплень.

Заходи до проведення профілактичних щеплень: складання річних і місячних обсягів проведення щеплень; підготовка населення (санітарно-просвітницька робота, пояснення важливості щеплень, інформація про час, порядок вакцинації; рекомендації щодо гігієни тіла перед щепленнями); підготовка приміщень (оснащення кімнат для огляду, реєстрації та вакцинації, в т.ч. меблями; забезпечення холодильним обладнанням; забезпечення медикаментами для першої невідкладної медичної допомоги; прибирання та профілактична дезінфекція у приміщеннях); забезпечення одноразовим медичним інструментарієм; МІБП і правильне їх зберігання; підготовка медичного персоналу (інструктаж щодо зберігання, розведення і введення препаратів, можливого ускладненого перебігу післявакцинального періоду, ПВР та ПВУ; контроль за станом здоров’я і наявністю спецодягу), інформування пацієнта чи батьків про можливі НППІ та долікарську допомогу при них, режим щеплених осіб.

Заходи під час проведення профілактичних щеплень: отримання Інформованої згоди та оцінки стану здоров’я особи або дитини одним із батьків або іншим законним представником дитини на проведення щеплення; отримання згоди на збір та обробку персональних даних особи; отримання медичного висновку лікаря щодо стану здоров’я дитини перед щепленням: медичний огляд осіб, які підлягають імунізації (збір анамнезу по органах і системах організму з огляду на тривалість та тяжкість перебігу перенесених гострих захворювань, оцінка реакції на попереднє щеплення, перебігу поствакцинального періоду; термометрія; огляду шкіри, слизових оболонок кон’юнктиви очей, порожнини рота; у разі необхідності - клінічного обстеження органів серцево-судинної, дихальної, шлунково-кишкової систем); перевірка придатності МІБП до використання; введення препаратів парентерально із дотримання правил асептики; спостереження після щеплення не менше 30 хвилин; індивідуальний облік проведеного щеплення у формах ф. 063/о, ф. 112/о, ф. 026/о, ф. 025/о, ф. 025-1/о, ф. 025-3/о, ф. 003/о, ф. 064/о; інактивація не використаних МІБП і використаного інструментарію.

Заходи після проведення профілактичних щеплень: визначення клінічної, імунологічної та епідеміологічної ефективності щеплень; оформлення звіту про проведені щепленням – ф. 5, ф. 6; оцінка безпечності, ефективності і рентабельності імунопрофілактики; аналіз імунопрофілактики за рік, декілька років.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)