АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ділова кар’єра поділяється на етапи, протягом яких працівник задовольняє різні потреби

Читайте также:
  1. Визначаючи сутність девіантної поведінки, необхідно зазначити, що вона поділяється на два типи.
  2. Ділова кар’єра
  3. ЕТАПИ, ВИМОГИ, ПРОГРАМА ДОСЛІДЖЕННЯ.
  4. Звільнення працівників за результатами атестації
  5. Інструктаж і навчання працівників правилам з техніки безпеки і виробничої санітарії.
  6. Колективи (групи) працівників в організації
  7. Контроль поведінки працівників в організації
  8. МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ОПОРНО-РУХОВОГО АПАРАТУ У РІЗНІ ПЕРІОДИ ОНТОГЕНЕЗУ
  9. Наймані працівники та їх об’єднання як суб’єкти соціального партнерства
  10. Однак ця фірма буде наймати для працівників у такому виразі
  11. Організація зашиті працівників ХНО і населення від НХР

Попередній етап включає навчання в школі, середню та вищу освіту та триває до 25 років. За цей період людина може поміняти декілька різних робіт у пошуках свого виду діяльності, який задовольняє її потреби ті відповідає її здібностям. Якщо вона відразу знаходить такий вид діяльності, починається процес самозатвердження як особистості.

Далі настає етап становлення, який триває приблизно п’ять років від 25 до 30. В цей період працівник освоює професію, набуває необхідних навичок, формується його кваліфікація, відбувається самозатвердження та з’являється потреба у встановленні незалежності. Людину продовжують турбувати безпека існування, турбота про стан здоров’я. У більшості випадків у цьому віці створюються та формуються сім’ї, тому з’являється бажання отримувати заробітну плату, рівень якої вище за прожитковий мінімум.

Етап затвердження триває від 30 до 45 років. Протягом цього періоду іде процес зростання кваліфікації, просування по службі. Відбувається накопичення практичного досвіду, навичок, зростає потреба у самозатвердженні, досягненні більш високого статусу та ще більшої незалежності, починається самовираження як особи. В цей період набагато менше уваги приділяється задоволенню потребі у безпеці, зусилля працівника сконцентровані на збільшенні розмірів оплати праці та турботі про стан здоров’я.

Етап збереження характеризується діями по закріпленню результатів та триває від 45 до 60 років. Настає пошук удосконалення кваліфікації та відбувається її підвищення в результаті активної діяльності та спеціального навчання, працівник зацікавлений передати свої знання молодим. Цей період характеризується творчістю, тут може бути підйом на нові службові сходинки. Людина досягає вершин незалежності та самовираження. З’являється самоповага до себе та оточуючих, які досягли свого положення чесною працею.

Етап завершення триває від 60 до 65 років. Тут людина починає замислюватись про пенсію, готується до звільнення. В цей період ідуть активні пошуки нової людини та навчання кандидата на посаду. Хоча цей період характеризується кризою кар’єри і такі люди все менше отримують задоволення від потреби та відчувають стан психологічного та фізіологічного дискомфорту, самовираження та повага до себе та інших подібних людей у них досягає найвищої точки. Вони зацікавленні у збереженні рівня оплати праці, не прагнуть збільшити інші джерела надходжень, які б замінили ЗП при звільненні.

На останньому – пенсійному етапі кар’єра в даній організації завершена. З’являється можливість для самовираження в інших сферах діяльності, які були неможливі в період роботи в організації або виступали у вигляді хобі. Стабілізується повага до себе та таких самих пенсіонерів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)