АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Физика_каз. Контурдан өтетін магниттік ағын және ток күші арасындағы пропорционалдық коэффициенті

Читайте также:
  1. Физика_каз.
  2. Физика_каз.
  3. Физика_каз.
  4. Физика_каз.
  5. Физика_каз.
  6. Физика_каз.
  7. Физика_каз.
  8. Физика_каз.
  9. Физика_каз.
  10. Физика_каз.
  11. Физика_каз.
  12. Физика_каз.

$$$001

Контурдан өтетін магниттік ағын және ток күші арасындағы пропорционалдық коэффициенті

A) контурдың индукциясы.

B) контурдың индуктивтілігі.

C) контурдың ЭҚК-і.

D) контурдың кернеуі.

E) контурдың өрісі.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$002

Индуктивтіліктің өлшем бірлігі

A) 1Вб

B) 1 Гн

C)

D)

E) 1Вб·м2

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$003

Ток күші 4 есе артса контурдың магнит өрісінің энергиясы

A) 4 есе артады.

B) 16 есе артады.

C) 4 есе кемиді.

D) 16 есе кемиді.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$004

Ток күші 5 есе артса, контурдың магнит өрісінің энергиясы

A) 5 есе артады.

B) 25 есе артады.

C) 5 есе кемиді.

D) 25 есе кемиді.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$005

Контурдың индуктивтілігі 4 есе артса,магнит өрісінің энергиясы

A) 4 есе кемиді.

B) 4 есе артады.

C) 16 есе кемиді.

D) 16 есе артады.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$006

Контурдың индуктивтілігі 5 есе кемігенде,магнит өрісінің энергиясы

A) 5есе артады.

B) 5 есе кемиді.

C) 25 есе артады.

D) 25 есе кемиді.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$007

Магнит өрісінің энергиясы 3 есе артқанда,осы контурдағы тоқ күші

A) 3 есе артады.

B) есе артады.

C) 9 есе артады.

D) өзгермейді.

E) 3 есе кемиді.



{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$008

Магнит өрісінің энергиясы 4 есе кемігенде,осы контурдағы тоқ күші

A) 4 есе кемиді.

B) 2 есе кемиді.

C) есе кемиді.

D) 4 есе артады.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$009

Магнит өрісінің энергиясын өзгертпей, контурдың индуктивтілігін 2 есе арттырса,ондағы ток күші

A) 2 есе артады.

B) есе кемиді.

C) 2 есе кемиді.

D) 2 есе артады.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$010

Индуктивтілігі 2Гн контурдағы ағын 4 Вб болғанда ондағы тоқ күші

A) 4 А.

B) 2 А.

C) 8 А.

D) 0,5 А.

E) 3 А.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$011

Ток күші 3 А,индуктивтілігі 4 Гн контур арқылы өтетін магнит индукциясының ағыны

A) 0,75 Вб.

B) 12 Вб.

C) 3 Вб.

D) 4 Вб.

E) 1,3 Вб.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$012

Магнит энергиясының өрнегі

A) W =

B) W =

C) W =

D) W =

E) W =

{Правильный ответ} = C

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$013

Магнит энергиясының көлемдік тығыздығын анықтайтын формула

A) ω =

B) ω =

C) ω =

D) ω =

E) ω =

{Правильный ответ} = В

‡агрузка...

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$014

Катушкадағы өздік индукция ЭҚК-інің өрнегі

A) ε =

B) ε = –

C) ε =

D) ε = –

E) ε =

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$015

Магнит ағыны 0,02 Вб 100 орамнан тұратын катушканы ажыратқанда ондағы индукцияның ЭҚК-і 4 В болса,магнит ағынының жоғалу уақыты

A) 1 с

B) 0,5 с

C) 2 с

D) 2,5 с

E) 1,5 с

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$016

500 орам сымы бар соленоидта 4 мс уақыт ішінде магнит ағыны 77 мВб-ден

5 мВб-ге дейін бірқалыпты кемиді. Соленоидтағы индукцияның ЭҚК-і

A) 10 кВ

B) 9 кВ

C) 2 кВ

D) 5 кВ

E) 7 кВ

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$017

Біртекті магнит өрісінде орналасқан 100 орам сымнан тұратын соленоидтың индукциясы 2мТл/с жылдамдықпен өзгереді. Радиусы 0,2 м осы соленоидтың осі магнит өрісі индукциясының векторымен 600 бұрыш жасағанда, пайда болған индукцияның ЭҚК-і

A) 1 мВ

B) 12,5 мВ

C) 14,7 мВ

D) 9,27 мВ

E) 0,5 мВ

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$018

Индукциясы 0,05 Тл магнит өрісінде ұзындығы 1 м стержень 20 рад/с бұрыштық жылдамдықпен айналады. Егер айналу осі стерженнің ұшы арқылы магнит өрісіне параллель өтсе, онда стержень ұштарында пайда болған индукцияның ЭҚК-і

A) 2 В

B) 0,5 В

C) 3 В

D) 5 В

E) 4 В

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

$$$019

120 орамы бар катушкадан 7,5 А тоқ өткенде,оның магниттік ағыны 2,3 мВб болса, катушкадағы магнит өрісінің энергиясы

A) 0,5 Дж

B) 1 Дж

C) 2 Дж

D) 3 Дж

E) 2,5 Дж

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика 10, Г. Я. Мякишев, 1996 жылы

{Класс} = 10

{Четверть} = 4

01_02_Физика_каз..

$$$001

Автобус маршрутқа шығып, кешке қайтып келді.Осы уақытта есептегішінің көрсеткіші 500 км-ге артты. Автобустың жүрілген жолы мен орын ауыстыру модулі

A) 500 км; 500 км.

B) 0; 0.

C) 500 км; 0.

D) 0; 500 км.

E) 500 км; 250 км.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$002

Спортшы стадион жолымен 1200 км ара қашықтықты жүгіріп өтіп, бастаған сөре орнына қайтып келді. Спортшының жүрілген жолы мен орын ауыстыру модулі

A) 0; 0.

B) 1200 м; 1200 м.

C) 0; 1200 м.

D) 1200 м; 0.

E) 1200 м; 600 м.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$003

Тік ұшақ 200 км түзу ұшып, 900 бұрышқа бұрылып,тағы да 150 км ұшты. Тік ұшақтың жолы мен орын ауыстыруы

A) 425 км; 325 км.

B) 375 км; 275 км.

C) 450 км; 350 км.

D) 350 км; 250 км.

E) 400 км; 300 км.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$004

Жасанды серіктің айналу периоды 1тәул., радиусы R дөңгелек орбита бойымен Жерді айналып қозғалады. Серіктің 24 сағаттағы жолы мен орын ауыстыруы

A) 0; 0.

B) 2πR; 2πR.

C) 2R; 2R.

D) πR; 0.

E) 2πR; 0.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005, Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 9, 10

{Четверть} = 1

$$$005

Футболшы футбол алаңында солтүстікке қарай 40 м, сосын 10м шығысқа, одан 10 м оңтүстікке, сосын 30 м шығысқа жүгіріп өтті. Футболшының толық орын ауыстыру модулі

A) 90 м.

B) 50 м.

C) м.

D) м.

E) 0 м.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005, Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 9, 10

{Четверть}= 1

$$$006

Егер Жерден жіберілген жарық сәулесі 2,56 с-тан кейін қайтып оралса,Жерден Айға дейінгі ара қашықтық (c= 3·108 м/c)

A) 3,84·108 м.

B) 3,84·107 м.

C) 38,4·108 м.

D) 3·108 м.

E) 384·107 м.

{Правильный ответ} = A

{Сложность}= B

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$007

Шығыны 20 л/с болу үшін ,радиусы 15 см түтікшеде қозғалған сұйықтықтың жылдамдығы

A) 1 м/с.

B) 28,3 см/с.

C) 0,28 см/с.

D) 0,5 м/с.

E) 0,25 м/с.

{Правильный ответ } = B

{Сложность} = C

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс}= 10

{Четверть} = 1

01_03_Физика_қаз.

$$$001

Екі автомобиль қарама-қарсы бағытта қозғалып келеді. Бірінші автомобильдің жылдамдығы 54 км/сағ, ал екіншісінікі 108 км/сағ. Автомобильдердің салыстырмалы жылдамдығы

A) 5 м/с.

B) 10 м/с.

C) 15 м/с.

D) 20 м/с.

E) 45 м/с.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005, Физика - 10, Б. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшыбаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

01_04_Физика_қаз.

$$$001

Бір қалыпты қозғалыс болатыны

1) автомобильдің тежелген кездегі қозғалысы. 2) сағаттағы маятник қозғалысы. 3) метродағы эскалатор қозғалысы.

A) 1,2,3.

B) 1,2.

C) 1.

D) 2.

E) 3.

{Правильный ответ} = E

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$002

0,5 сағат уақытта 250 км ара қашықтықты ұшып өткен ұшақтың жылдамдығы

A) 138,9 м/с.

B) 13,89 м/с.

C) 138,9 км/сағ.

D) 13,89 км/сағ.

E) 1,389 м/с.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$003

80 км жолды 160 км/сағ жылдамдықпен жүріп өткен дененің қозғалыс уақыты

A) 200 с.

B) 1800 с.

C) 2000 с.

D) 3000 с.

E) 1500 с.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$004

Дененің қозғалыс теңдеуі x=4 - 3t түрінде берілген. Дененің бастапқы координатасы мен қозғалыс жылдамдығы

A) x0=5 м, υх=-3 м/с.

B) x0=4 м, υх=-3 м/с.

C) x0=4 м, υх=3 м/с.

D) x0=1 м, υх=-3 м/с.

E) x0=1 м, υх=3 м/с.

{Правильный ответ} = B

{Сложность} = B

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$005

54 км/сағ жылдамдықпен қозғалып келе жатқан поездың терезесі алдында отырған жолаушы, 36 км/сағ жылдамдықпен қарсы қозғалып келе жатқан ұзындығы 150 м. Поезды көру уақыты

A) 6 с.

B) 5 с.

C) 4 с.

D) 8 с.

E) 1 с.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$006

Жүрілген жолдың тәуелділік графигінде t = 3 с уақыттағы велосипедшінің жылдамдығы

t, с
s, м

A) 4 м/с.

B) 2,5 м/с.

C) 10 м/с.

D) 40 м/с.

E) 5 м/с.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$007

Бірқалыпты қозғалыс кезінде үдеу.

A) а = const.

B) a = 0.

C) a > 0.

D) a < 0.

E) а ≥ 0

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$008

Екі өзара перпендикуляр шоссе жолдарында жылдамдықтары 54 км/сағ және 72 км/сағ жүк және жеңіл автомашиналар бірқалыпты қозғалып келеді. Жол торабындағы кездесуден 10 мин өткен соң, олардың ара қашықтықтығы

A) 45 км.

B) 15 км.

C) 55 км.

D) 60 км.

E) 25 км.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

{Класс} = 10

{Четверть} = 1

$$$009

Поезд t уақытының жартысын υ1 = 72 км/сағ жылдамдықпен, ал екінші жартысын υ2 = 36 км/сағ жылдамдықпен жүрді. Поездің орташа жылдамдығы

A) 60 км/сағ.

B) 54 км/сағ.

C) 40 км/сағ.

D) 50 км/сағ.

E) 42 км/сағ.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$010

Автомобиль жолдың бірінші жартысында 72 км/сағ жылдамдықпен, ал екіншісінде 30 км/сағ жылдамдықпен қозғалды. Автомобильдің барлық жолдағы орташа жылдамдығы

A) 50,5 км/сағ.

B) 42,4 км/сағ.

C) 40,3 км/сағ.

D) 54 км/сағ.

E) 51 км/сағ.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003, Физика – 10, Р. Кронгарт, В. Кем, Н. Койшибаев 2006.

01_05_Физика_қаз.

$$$001

18 км/сағ жылдамдықпен келе жатқан велосипедші таудан түсе бастайды. Егер оның үдеуі 0,8 м/с2 болса, 6 с-тан кейін велосипедшінің жылдамдығы

A) 86,4 м/с.

B) 135 м/с.

C) 24 м/с.

D) 2,4 м/с.

E) 9,8 м/с.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

Автомобиль орнынан жылжып,үдемелі түзу сызықты қозғалады. Үдеу векторы

A) вертикаль жоғары.

B) автомобильдің қозғалысына қарсы бағытта.

C) автомобильдің қозғалысы бағытына перпендикуляр.

D) автомобильдің қозғалысымен бағыттас.

E) вертикаль төмен.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Анықтамаға сәйкес тең үдемелі үдеудің формуласы.

A) .

B) .

C) .

D) .

E)

{Правильный ответ} = C

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Тең үдемелі қозғалған автомобильдің жылдамдығы 4 с уақытта 45 -тен 5 м/с-ке дейін кемиді. Автомобиль үдеуінің модулі

A) 10 м/с2.

B) 12,5 м/с2.

C) 1 м/с2.

D) 5 м/с2.

E) 25 м/с2.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$005

Автомобильдің жылдамдығы 10 с уақытта 10-нан 6 м/с-ке дейін кемиді. Жылдамдықтың уақытқа тәуелділік формуласы және 20 с кейінгі жылдамдығы

A) υх(t)=10-0,4t, υ=2 м/с.

B) υх(t)=10+0,4t, υ=2 м/с.

C) υх(t)=10-0,4t, υ=3 м/с.

D) υх(t)=10+0,4t, υ=3 м/с.

E) υх(t)=10-0,2t, υ=2 м/с.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$006

Материялық нүктенің жылдамдық проекциясы мына түрде өзгеретіндей болып қозғалады: υx = 2 - 3t, оның үдеуі

A) 3 м/с2.

B) -3 м/с2.

C) -5 м/с2.

D) 5 м/с2.

E) 7 м/с2.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$007

Материялық нүктенің жылдамдық проекциялары мына түрде өзгеретіндей болып қозғалады: υx = 3 + 3t; υy = 4 + 4t, оның үдеуі

A) 15 м/с2.

B) 3 м/с2.

C) 5 м/с2.

D) 4 м/с2.

E) 7 м/с2.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$008

Дене кемімелі жылдамдықпен түзусызықты қозғалады. Үдеуі 4 м/с2 .-қа тең. Уақыттың кейбір кезінде дененің жылдамдық модулі υ0=20 м/с-ке тең. Дененің 4 с-тан кейінгі жылдамдығы және дененің тоқтаған кездегі уақыты...

A) 2 м/с; 5 с.

B) 2,5 м/с; 2,5 с.

C) 2 м/с; 2,5 с.

D) 4 м/с; 2,5 с.

E) 4 м/с; 5 с.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$009

СИ жүйесіндегі үдеудің өлшем бірлігі:

A) м/мин2.

B) км/сағ2.

C) м/сағ2.

D) м/с2.

E) км/с2.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

 

01_06_Физика_қаз.

$$$001

Дененің қозғалыстың басынан 4 с өткеннен кейінгі жолы

t, с
S, м

A) 80 м.

B) 5 м.

C) 20 м.

D) 60 м.

E) 40 м.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$002

Түзу сызықты қозғалған дененің үдеуі

t, c
υ, м

A) 9 м/с2.

B) 6 м/с2.

C) 4,5 м/с2.

D) 18 м/с2.

E) 1,5 м/с2.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

$$$003

Дененің үдеуі

t, c
υ, м/с  

A) 0.

B) 4 м/с2.

C) 2 м/с2.

D) 1 м/с2.

E) 10 м/с2.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 7, Р. Башарулы, У. Токбергенова, Д. Казахбаева 2003.

{Класс} = 7

{Четверть} = 1

01_07_Физика_қаз.

$$$001

Ұшақ 216 км/сағ. жылдамдықпен ұшып,сосын 20 с уақыт бойы 9 м/с2 үдеумен қозғалады. Ұшақтың осы уақытта ұшып өтетін ара қашықтықтығы...

A) 30 км.

B) 9 км.

C) 3000 м.

D) 300 м.

E) 900 м.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

Поезд 20 м/с жылдамдықпен қозғалады. Тежелгеннен соң,толық тоқтағанға дейін ол 200 м ара қашықтықты жүріп өтті. Тежелудің жүрген уақыты..

A) 2 с.

B) 10 с.

C) 20 с.

D) 5 с.

E) 25 с.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Қозғалыстағы дененің жылдамдығының теңдеуі υ = 5 + 4t.Орын ауыстырудың теңдеуі s(t) және бастапқы жылдамдық пен үдеу...

A) s(t)=5t-2t2; υ0=5 м/с; =4 м/с2.

B) s(t)=5t+2t2; υ0=4 м/с; =5 м/с2.

C) s(t)=5t-2t2; υ0=4 м/с; =5 м/с2.

D) s(t)=5t+2t2; υ0=5 м/с; =4 м/с2.

E) s(t)=5t+4t2; υ0=5 м/с; =4 м/с2.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Материялық нүктенің қозғалыс теңдеуі мына түрде x=-3t2. Нүктенің 2с кейінгі жылдамдығы мен орын ауыстыруы...

A) υ =3 м/с; s=3м.

B) υ =12 м/с; s=12 м.

C) υ =-12 м/с; s=-12 м.

D) υ =-3 м/с; s=-3 м.

E) υ =12 м/с; s=-3 м.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$005

Тең үдемелі қозғалыстағы дененің жүрілген жолын анықтайтын формула:

A) S = x + x0.

B) .

C) .

D) S = υt.

E) S = υ0 + at.

{Правильный ответ} = B

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

 

01_08_Физика_каз.

$$$001

Биіктігі 80 м көлбеу мұнарадан бастапқы жылдамдықсыз тасталған тастың құлау уақыты (g = 10 м/с2)

A) ≈ 6 с.

B) ≈ 5 с.

C) ≈ 1 с.

D) ≈ 4 с.

E) ≈ 10 с.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

Дене 80 м биіктіктен еркін құлайды. Оның құлауының соңғы секундындағы орын ауыстыруы (g = 10 м/с2)

A) 35 м.

B) 30 м.

C) 50 м.

D) 32 м.

E) 12 м.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Дене 30 м/с жылдамдықпен вертикаль жоғары лақтырылған. Ауаның кедергісін ескермегенде , дененің Жерге құлайтын жылдамдығы...

A) 60 м/с.

B) 15 м/с.

C) 30 м/с.

D) 20 м/с.

E) 2 м/с.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

2000 м биіктіктен құлаған дененің, соңғы 100 м ушып өтетін уақыты

A) 2 с.

B) 0,5 с.

C) 5 с.

D) 4,9 с.

E) 9,8 с.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

 

01_09_Физика_каз.

$$$001

Вентилятор қалақшаларының бұрыштық айналу жылдамдығы 6,28 рад/с.

30 минуттағы айналым саны

A) 1600

B) 160

C) 300

D) 1800

E) 460

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

8π с-1 бұрыштық жылдамдықпен айналған маховиктің 1000 айналымды жасайтын уақыты

A) 25 с.

B) 250 с.

C) 2,5 с.

D) 2 мин.

E) 12 мин.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Радиусы 4 м бір қалыпты айналған дөңгелектің бетіндегі материялық нүкте

4 м/с жылдамдықпен қозғалады. Материялық нүктенің үдеуі

A) 4 м/с2.

B) 1 м/с2.

C) 9,8 м/с2.

D) 14 м/с2.

E) 4,9 м/с2.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Шеңбер бойымен қозғалыстағы сызықтық және бұрыштық жылдамдықты байланыстыратын формула:

A) .

B) .

C) = ωR.

D) .

E) .

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

 

 

02_01_Физика_қаз.

$$$001

Массасы 15 кг жүкті 0,3 м/с2 үдеумен көтеру үшін қажет күш (g = 10 )

A) 0,45 Н.

B) 5 Н.

C) 45 Н.

D) 50 Н.

E) 154,5 Н.

{Правильный ответ} = Е

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

Санақ жүйесі лифтімен тығыз байланысты. Төменде келтірілген жағдайлардың ішіндегі инерциалды санақ жүйесі:

Лифт: 1) еркін құлайды; 2) бір қалыпты жоғары қозғалады; 3) үдемелі жоғары қозғалады; 4) баяу жоғары қозғалады; 5) бір қалыпты төмен қозғалады.

A) 1,2.

B) 1,3.

C) 2,4.

D) 2,5.

E) 1,2,3.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Денедегі барлық күштер теңестірілген . Осы дененің қозғалыс траекториясы:

1) парабола; 2)түзу; 3) шеңбер; 4) эллипс; 5) винттік сызық .

A) 1.

B) 3.

C) 4.

D) 2.

E) 5.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Дене массасының көлемге қатынасы

A) Ауырлық күш.

B) Қысым.

C) Салмақ.

D) Тығыздық.

E) Ұзындық .

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 7

{Четверть} = 2

$$$005

Бірдей қалыңдықтағы бес пластинаның тығыздықтары бірдей (сурет). Ең үлкен массалы пластинка

A) 1.

B) 2.

C) 3.

D) 4.

E) 5.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = A

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 7

{Четверть} = 2

$$$006

Арқан тарту жарысына 4 адам қатысады. Олардың екеуі F1=250 Н және F2=200 Н күштерді түсіріп оң жаққа,қалған екеуі F3=350 Н және F4=50 Н күштерді түсіріп, сол жаққа тартады. Тең әсерлі күш және арқанның қозғалу бағыты:

A) 850 Н, оңға.

B) 450 Н, оңға.

C) 350 Н, солға.

D) 100 Н, солға.

E) 50 Н, оңға.

{Правильный ответ} = E

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 7

{Четверть} = 2

$$$007

20 Н күш әсер еткен дене 2,5 м/с2 үдеумен қозғалады. Дененің массасы

A) 8 кг.

B) 0,8 кг.

C) 50 кг.

D) 25 кг.

E) 10 кг.

{Правильный ответ} = А

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$008

Ньютонның үшінші заңы:

A) .

B) .

C) .

D) .

E) .

{Правильный ответ} = C

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$009

Массасы 4 кг, 2 Н күш әсер ететін дененің қозғалысы мен жылдамдығы:

A) Бір қалыпты, 2 м/с жылдамдықпен.

B) Бір қалыпты, 0,5 м/с жылдамдықпен.

C) Тең үдемелі, 2 м/с2 үдеумен.

D) Тең үдемелі, 0,5 м/с2 үдеумен.

E) Тең үдемелі, 8 м/с2үдеумен.

{Правильный ответ} = D

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$010

F1, F2, F3, F4 (суретте) күштерін қосудың ОX осіне проекциясы

F1
F2
F4
F3
Fx, кН

A) 1 кН.

B) 2 кН.

C) 3 кН.

D) 4 кН.

E) 5 кН.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = С

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$011

Жылдамдығы 200 м/с массасы 160 г оқ бөгетке тиді және тоқтағанға дейін

16 см өтті. Оқтың кедергі күші

A 20 кН.

B)30 кН.

C) 10 кН.

D)40 кН.

E) 50 кН

{Правильный ответ}=А

{Сложность}=В

{Учебник}=Жоғары оқу орындарына түсушілерге арналған оқулық-тест, А.Түсіпжанов, 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$012

Дене үш күштің әсерінен тепе-теңдік қалпын сақтап тұр. 6 Н –ға тең бір күш шығысқа, 3 Н –ға тең екінші күш солтүстік – шығысқа қарай 600 бұрыш жасай әсер етеді. Үшінші күштің модулі мен бағыты

A) 79 Н, оңтүстік батысқа

B)7,9 Н, оңтүстік батысқа

C) 17,9 Н, оңтүстік батысқа

D)1,79 Н, оңтүстік батысқа

E) 0,79 Н, оңтүстік батысқа

{Правильный ответ}=В

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$013

Массасы 1500 кг автомобиль 0,5 м/с2 удеумен горизонталь бағытта қозғала бастады. Қозғалысқа кедергі жасайтын күш 500 Н –ға тең. Қозғалтқыштың өндіретін тарту күші

A) 1250 Н.

B)1520 Н.

C) 250 Н.

D)1550 Н.

E) 125 Н.

{Правильный ответ}= A

{Сложность}=В

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$014

Массасы 200 г денені 1,5 м/с2 үдеумен қозғалысқа түсіретін күш

A) 7,5 Н.

B)300 Н.

C) 0,3 Н.

D)75 Н.

E) 0,03 Н.

{Правильный ответ}= C

{Сложность}= A

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$015

Массасы 1,5 т автобус орнынан 1,5 кН тарту күшінің әрекетінен қозғалады. Егер автобусқа әрекет ететін кедергі күш 450 Н болса, онда оның үдеуі

A) 1,3 м/с2.

B)13 м/с2.

C) 1,75 м/с2.

D)0,7 м/с2.

E) 0,07 м/с2.

{Правильный ответ}= D

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$016

Массасы 50 кг хоккейші массасы 2 кг шарды өзінен 20 Н күшпен итереді. Бұл кезде адам мен шардың алатын үдеулері

A) - 4 м/с2; 10 м/с2.

B)- 0,4 м/с2; 0,1 м/с2.

C) 0,04 м/с2; 0,1 м/с2.

D)- 0,4 м/с2; -10 м/с2.

E) - 0,4 м/с2; 10 м/с2.

{Правильный ответ}= E

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$017

Лифт табанында массасы 20 кг жүк жатыр. Лифт 2 м/с2 үдеумен жоғары қарай қозғалады. Жүктің лифт табанына түсіретін күші (g = 10 м/с2)

A) 240 Н.

B)340 Н.

C) 140 Н.

D)440 Н.

E) 540 Н.

{Правильный ответ}= A

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика есептерінің жинағы, А.П.Рымкеевич, 1998

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$018

Суға батырылған дененің бөлігі судың бетіне шығатын болса, дененің тығыздығы

( )

A) 750 кг/м3.

B) 500 кг/м3.

C) 250 кг/м3.

D) 400 кг/м3.

E) 1000 кг/м3.

{Правильный ответ}= A

{Сложность}=B

{Учебник}= Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

Класс}=9

{Четверть}=11

 

$$$019

Дененің бөлігі сұйықтық бетінде болса, сұйықпен дене тығыздығының қатынасы

A) .

B) .

C) .

D) .

E) .

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=C

{Учебник}= Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$020

Аралық бұрыштары 1200 болатын, бір нүктеге түсірілген модулі 10 Н-ға тең, екі бірдей күштердің әсері, үшінші күштің әсерімен теңеседі. Үшінші күштің модулі

A) 15 Н.

B) 20 Н.

C) 7 Н.

D) 5 Н.

E) 10 Н.

{Правильный ответ}=E

{Сложность}=B

{Учебник}= Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$021

Бір нүктеге түсірілген модулдері 120 Н-ға тең екі бірдей күштердің әсері, модулі 207,6 Н үшінші күштің әсерімен теңеседі. Алғашқы екі күштің аралық бұрыштары мәні

A) 450.

B) 900.

C) 600.

D) 300.

E) 00.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= C

{Учебник}= Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$022

50 Н күш 900 бұрыш арқылы екінші күшпен әсерлесіп, модулі 130 Н болатын үшінші күштің әсерімен теңеседі. Барлық күштер бір нүктеге түсірілген. Екінші күштің модулі

A) 180 Н.

B) 80 Н.

C) 100 Н.

D) 120 Н.

E) 60 Н.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}= B

{Учебник}= Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

$$$023

Массасы 5 кг снаряд 800м/с жылдамдықпен ұзындығы 3,2 м қару ұнғысынан ұшып шықты. Снарядқа берілетін қысым күшінің мәні

A) 4000 Н.

B) 9 кН.

C) 500 кН.

D) 16 кН.

E) 2000 Н.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$024

Массасы 1,5 кг дене қозғалыс теңдеуімен қозғалады. Денеге әсер ететін күш

A) 1,2 Н.

B) 0,6 Н.

C) 3 Н.

D) 1,5 Н.

E) 0,4 Н.

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$025

24 Н күштің әсерінен қозғалатын дененің қозғалыс теңдеуі берілген: Осы дененің массасы

A) 24 кг.

B) 16 кг.

C) 72 кг.

D) 40 кг.

E) 8 кг.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$026

Массасы 400 г тыныштықтағы доп 2кН күштің әсерінен 15 м/с жылдамдық ала қозғалды. Соққының созылу уақыты

A) 0,3 мс.

B) 1,2 с.

C) 5 мкс.

D) 0,8 с.

E) 1,6 с

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=A

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$027

Массасы 60 кг дене екі түрлі күштің әсерінен қозғалады: Шамасы 60 Н, бірінші әсер етуші күш дененің орын ауыстыруына қарсы, екінші 150 Н күш орын ауыстыру бағытымен 600 бұрыш жасай бағытталған. Осы дененің үдеуі

A) 6 м/с2.

B) 0,25 м/с2.

C) 1 м/с2.

D) 15 м/с2.

E) 3 м/с2.

{Правильный ответ}=B

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$027

Көлемі 0,02 м3 денеге 20 Н күш әсер етіп 0,5 м/с2 үдеу береді. Дененің тығыздығы

A) 800 кг/м3.

B) 500 кг/м3.

C) 2000 кг/м3.

D) 1000 кг/м3.

E) 400 кг/м3.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$029

Тығыздығы 2500 кг/м3 дене суға толығымен батырылған. Осы дененің үдеуі ( )

 

A) 6 м/с2.

B) 2,5 м/с2.

C) 10 м/с2.

D) 1,5 м/с2.

E) 12,5 м/с2.

{Правильный ответ}=A

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$030

Глицеринге батырылған дененің удеуі 2 м/с2. Осы дененің тығыздығы

( )

A) 1540 кг/м3.

B) 2540 кг/м3.

C) 1240 кг/м3.

D) 760 кг/м3.

E) 1575 кг/м3.

{Правильный ответ}=E

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$031

Тығыздығы 2700 кг/м3 дене 6,3 м/с2 удеумен сұйықтыққа батырылған. Сұйықтың тығыздығы

( )

A) 6300 кг/м3.

B) 1000 кг/м3.

C) 630 кг/м3.

D) 2070 кг/м3.

E) 3600 кг/м3.

{Правильный ответ}=B

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

 

02_02_Физика_қаз.

$$$001

Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қатынасы. Плутон мен Жердің массасын жуықтап бірдей деп есептеңдер.

A) 1400 есе.

B) 120 есе.

C) 1600 есе.

D) 160 есе.

E) 1200 есе.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

М массалы планетаның айналасында, массасы m серігі қозғалады. Осы кездегі серіктің планетаға гравитациялық тартылыс күші

A) М массасына тура пропорционал және m-ға тәуелді емес.

B) m массасына тәуелді емес және М-ға тәуелді емес.

C) Мm массалар көбейтіндісіне тура пропорционал.

D) М/m массалар қатынасына тура пропорционал.

E) М-ға да, m-ге де тәуелді емес.

{Правильный ответ} = C

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Массалары m, 2m және 3m үш дене суретте көрсетілген ара қашықтықпен бір түзудің бойында орналасқан. Денелер арасындағы гравитациялық тартылыс күші

2m
m
3m
2R
3R

A) 1 және 2 минимал.

B) 1 және 3 минимал.

C) 2 және 3 минимал.

D) 1 және2, 1 және 3, 2 және 3 бірдей.

E) 2 және 3 максимал.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Массасы 8 т ғарыш кемесі массасы 20 т орбиталық ғарыш бекетіне 100 м ара қашықтыққа жақындайды. Олардың өзара тартылыс күші (G = 6,67∙10-11 )

A) 1 кН.

B) 1 мкН.

C) 10 мкН.

D) 10 кН.

E) 100 Н.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$005

Өзара әсерлескен, массалары екі есе артқан екі дененің тартылу күші

A) 2 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) өзгереді.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$006

Өз-ара әсерлескен екі дене арасындағы қашықтықты 2 есеге арттырған кездегі денелердің тартылу күші

A) 8 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 2 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) 4 есе артады.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$007

Бүкіләлемдік тартылыс заңының формуласы

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ}=C

{Сложность}=A

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$008

Юпитердің массасы Жердің массасынан 317 есе артық, ал радиусы жер радиусынан 11 есе артық. Юпитердегі еркін түсу удеуі

( )

A) 317 м/с2.

B) 26,2 м/с2.

C) 11 м/с2.

D) 121 м/с2.

E) 28,8 м/с2.

{Правильный ответ}=B

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$009

Жердің центрінен бастапқы арақашықтықтағы жерге тартылу күші 36 есе кем болатын қашықтық (Жер радиусы – Rж)

A) 36Rж.

B) 18 Rж.

C) 9 Rж.

D) 6 Rж.

E) 12 Rж.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

 

$$$010

Массасы 1 кг дене Ай бетіне 1,63 Н күшпен тартылады. 20,375 м биіктіктен дененің Ай бетіне қўлау уақыты

A) 12,5 с.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |


При использовании материала, поставите ссылку на Студалл.Орг (0.559 сек.)