АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості проведення перевірок виконання громадських робіт

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  4. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  5. VI Поточний контроль виконання роботи
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  10. VII. Тематика курсових робіт з аналізу фінансів підприємств
  11. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  12. Абсолютне погіршення становища робітничого класу

 

Відповідно до ч.1 ст.10 Закону України „Про Державну кримінально-виконавчу службу України”, ст. 321-1 КУпАП адміністративне стягнення у виді громадських робіт виконують підрозділи Кримінально-виконавчої інспекції (КВІ) Державної пенітенціарної служби України.

Порядок виконання підрозділами КВІ адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт регламентується Інструкцією про порядок виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, затвердженою наказом Державного Департаменту України з питань виконання покарань №35 від 25.02.2009 (далі Інструкція).

Перед початком перевірки у підрозділах КВІ необхідно звернути увагу на виконання працівниками суду вимог ст. 321-1 КУпАП щодо надіслання на виконання до органів КВІ постанови про застосування громадських робіт не пізніше наступного дня після її винесення.

Надалі доцільно перевірити виконання працівниками підрозділу КВІ вимог п.3.3. Інструкції про приведення до виконання вказаної постанови не пізніше десятиденного строку з дня її отримання.

Протягом цього строку порушник повинен приступити до відбування громадських робіт, окрім випадків, коли цьому перешкоджають поважні причини (хвороба, відрядження, неотримання виклику та ін.).

На кожного порушника в органі кримінально-виконавчої інспекції заводиться особова справа та заповнюється облікова картка, в якій ведеться сумарний облік відпрацьованих порушником годин. Картка зберігається в особовій справі порушника у конверті, який наклеюється на другу сторінку обкладинки особової справи.

У разі надходження до органу кримінально-виконавчої інспекції одночасно двох і більше постанов суду стосовно одного й того самого порушника про застосування громадських робіт виконання їх здійснюється в послідовності відповідно до реєстрації у журналі обліку. Щодо кожної постанови суду заводиться окрема особова справа на порушника.

Після отримання постанови суду порушник викликається до органу кримінально-виконавчої інспекції (неповнолітній - з батьками або особою, яка їх заміняє). З ним проводиться бесіда, під час якої роз'яснюються порядок та умови виконання стягнення, відповідальність за ухилення від відбування громадських робіт. За результатами бесіди порушник дає підписку (додаток 6 до Інструкції), в якій власноручно зазначає про ознайомлення з порядком відбування громадських робіт.

Відповідно до визначеного органами місцевого самоврядування переліку підприємств, на яких порушники відбувають громадські роботи, орган кримінально-виконавчої інспекції у десятиденний строк з дня отримання постанови суду видає порушнику направлення (додаток 7 до Інструкції) на одне з цих підприємств.

Порядок та умови виконання адміністративного стягнення у виді громадських робіт, обчислення строку стягнення, обов’язки власника підприємства (установи, організації) або уповноваженого ним органу за місцем відбування правопорушником цього виду стягнення, відповідальність осіб врегульовані статтями 321-1 – 321-4 КУпАП.

На строк громадських робіт власником підприємства складається графік, в якому поденно зазначаються час та місце відбування цих робіт. Витяг з наказу (розпорядження) та графік завіряються підписом керівника та печаткою підприємства і того самого дня надсилаються до органу кримінально-виконавчої інспекції. Зазначені документи долучаються до особової справи порушника.

До відбутого строку громадських робіт зараховується тільки той час, протягом якого порушник виконував суспільно корисну працю на визначених об'єктах, що підтверджено повідомленням власника підприємства.

Власником підприємства заповнюється табель виходу на роботу (додаток 8 до Інструкції), копія якого надсилається до органу кримінально-виконавчої інспекції одразу після відбуття порушником громадських робіт. Інформація про кількість відпрацьованих порушником годин заноситься до облікової картки.

Кримінально-виконавча інспекція здійснює контроль за додержанням умов відбування стягнення порушником і власником підприємства, веде сумарний облік відпрацьованого порушником часу.

Зокрема, відповідно до п. 3.15 Інструкції у разі потреби орган кримінально-виконавчої інспекції здійснює контрольну перевірку за місцем відбування порушником громадських робіт. За результатами перевірки складається акт (додаток 9 до Інструкції) у двох примірниках, один з яких залишається на підприємстві, а другий з відміткою про ознайомлення власника підприємства зберігається в особовій справі порушника.

У разі невиконання власником підприємства визначених ст. 321-3 КУпАП обов’язків, інспекція інформує про це орган місцевого самоврядування (п.4.2. Інструкції).

Усі питання, пов'язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення відповідно до статті 304 Кодексу України про адміністративні правопорушення вирішуються судом, який виніс постанову.

Прокурор шляхом вивчення особової справи порушника, опитування посадових осіб за місцем відбування стягнення тощо зобов’язаний перевірити правильність обчислення строку відбутого стягнення, своєчасність зняття порушника з обліку та направлення повідомлення на підприємство про припинення громадських робіт.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)