АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рішення трудового арбітражу

Читайте также:
  1. Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми.
  2. В соответствии со ст. 60.2 Трудового кодекса РФ
  3. Верховний Суд України переглядає судові рішення у кримінальних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом,
  4. Взаимосвязь трудового и архивного права
  5. Вибір найбільш прийнятного варіанту рішення.
  6. Види трудового договору
  7. Виключно прокурор має право прийняти рішення про проведення такої негласної слідчої (розшукової) дії, як контроль за вчиненням злочину.
  8. Виправдувальний вирок або судове рішення, що звільняє обвинуваченого з-під варти, виконуються в цій частині негайно після їх проголошення в залі судового засідання.
  9. Вирішення карибської кризи та й історичні уроки, настанови.
  10. Висновки і мотиви, з яких скасовані судові рішення, є обов'язковими для суду першої інстанції при новому розгляді.
  11. Второй этап — составление и подписание трудового договора
  12. Гигиена трудового воспитания, обучения... 209

 

4.1. Рішення трудового арбітражу приймається після дослідження усіх обставин справи більшістю голосів членів трудового арбітражу, які входять до складу трудового арбітражу.

Рішення оголошується у засіданні трудового арбітражу.

Трудовий арбітраж вправі оголосити лише резолютивну частину рішення. У цьому випадку, якщо сторони не погодили строк направлення їм рішення, мотивоване рішення має бути направлене сторонам у строк, який не перевищує трьох днів з дня оголошення резолютивної частини рішення.

Кожній стороні і НСПП направляється по одному примірнику рішення.

У разі відмови сторони одержати рішення трудового арбітражу або її неявки без поважних причин у засідання трудового арбітражу, де воно оголошується, рішення вважається таким, що оголошене сторонам, про що на рішенні робиться відповідна відмітка, а копія такого рішення надсилається такій стороні.

4.2. Рішення трудового арбітражу викладається у письмовій формі і підписується повним складом трудового арбітражу, що розглядав справу, в тому числі і членом трудового арбітражу, який має окрему думку. Окрема думка члена трудового арбітражу викладається письмово та додається до рішення трудового арбітражу.

У рішенні трудового арбітражу повинні бути зазначені:

назва трудового арбітражу;

дата прийняття рішення;

склад трудового арбітражу;

місце розгляду;

сторони, їх представники та інші учасники засідання трудового арбітражу, що брали участь у розгляді справи трудовим арбітражем;

висновок про компетенцію трудового арбітражу;

стислий виклад вимог найманих працівників або профспілки, заяв, пояснень, клопотань сторін та їхніх представників, інших учасників розгляду колективного трудовогоспору (конфлікту) трудовим арбітражем;

встановлені обставини справи, підстави виникнення спору,

докази, на підставі яких прийнято рішення, зміст угоди про вирішення колективного трудового спору (конфлікту), якщо вона укладена сторонами, мотиви, з яких трудовий арбітраж відхилив доводи, докази та заявлені під час розгляду клопотання сторін; висновок про задоволення вимог найманих працівників або профспілки чи про відмову в задоволенні повністю або частково по кожній із заявлених вимог;

норми законодавства, якими керувався трудовий арбітраж при прийнятті рішення.

Висновки трудового арбітражу, що містяться в рішенні по справі, не можуть залежати від настання або ненастання будь-яких обставин.

У разі задоволення вимог найманих працівників або профспілки у резолютивній частині рішення зазначаються:

сторона, на користь якої вирішено спір;

сторона, яка за рішенням трудового арбітражу зобов'язана виконати певні дії або утриматися від виконання певних дій;

розмір грошової суми, яка підлягає відшкодуванню відповідно до вимог найманих працівників або профспілки, та/або дії, які підлягають виконанню або від виконання яких сторона має утриматися за рішенням трудового арбітражу;

строк сплати коштів та/або строк і спосіб виконання таких дій;

інші обставини, які трудовий арбітраж вважає за необхідне зазначити.

4.3. Трудовий арбітраж приймає рішення про припинення розгляду колективного трудового спору (конфлікту) в таких випадках:

- спір не підлягає вирішенню у трудовому арбітражі (розбіжності не є предметом колективного трудового спору (конфлікту);

- була порушена послідовність застосування примирних процедур;

- є рішення суду між тими ж сторонами, з того ж предмета і з тих самих підстав;

- представницький орган найманих працівників або профспілки відмовився від висунутих найманими працівниками або профспілкою вимог;

- сторони уклали угоду про вирішення колективного трудового спору (конфлікту);

- підприємство, установу чи організацію, на якому виник колективний трудовий спір (конфлікт), ліквідовано;

- трудовий арбітраж є некомпетентним щодо переданого на його розгляд спору.

4.4. З питань, що виникають у процесі розгляду справи і не стосуються суті спору, трудовий арбітраж постановляє ухвали.

4.5. Рішення трудового арбітражу є обов'язковим до виконання, якщо сторони колективного трудового спору (конфлікту) попередньо про це домовились.

4.6. Рішення трудового арбітражу є остаточним і оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених законодавством України.

4.7. Рішення трудового арбітражу проголошується публічно, тобто в присутності сторонньої публіки, проте без розголошення відомостей, заради збереження таємниці яких воно постановлялось у закритому засіданні трудового арбітражу (відомості, що є державною або комерційною таємницею, та інші, які не підлягають розголошенню, не повинні включатися до тексту рішення).

 

 

5. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)