АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. ü загальні дані Приклад

Читайте также:
  1. I. Пояснительная записка
  2. I. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  3. ГЛАВА 7: Загадочная записка.
  4. Докладная записка
  5. ДОКЛАДНАЯ ЗАПИСКА
  6. Записка.
  7. МЕТОДИЧНА ЗАПИСКА
  8. ОБЪЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  9. Объяснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. Пояснительная записка
  12. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА

ü загальні дані

Приклад. Проект будівництва житлового будинка в м.________________ по вул. ______________ розроблений у відповідності до діючих на території України будівельних, технологічних, екологічних, санітарних та протипожежних норм та правил. Всі проектні рішення визначені на основі функціонального призначення приміщень, особливих вимог до мікроклімату приміщень, умов освітленості і у відповідності до вимог будівельних норм та правил. Проект житлового будинку розроблений для звичайних умов будівництва в ІІ кліматичній зоні. Прийнята розрахункова температура повітря (зимова) -20°С. Орієнтація будівлі – широтна. Клас будівлі –ІІІ. Ступінь довговічності – ІІ. Ступінь вогнестійкості – ІІ. Розрахункове снігове навантаження – 1,47 кПа. Розрахункове вітрове навантаження – 0,44 Кпа.

 

ü характеристика земельної ділянки та опис організації рельєфу;

Приклад. Житловий будинок проектується на земельній ділянці, розташованій та території __________________ обл. у м. _______________.Рельєф ділянки спокійний з незначним ухилом в північно-західному напрямку. Розміщення житлового будинку показано на кресленні генерального плану (див.арк.4). Для забезпечення технологічного та протипожежного обслуговування використовуються існуючі автомобільні дороги з асфальтовим покриттям.

ü об’ємно-планувальні рішення (загальне архітектурне рішення будівлі, що визначає характер, розміри, форми і відношення його приміщень у просторі та плані);

Приклад. Будівля, що проектується, має габаритні розміри в осях 14,1х17,5 м. За відмітку ±0.000 умовно прийнята відмітка чистої підлоги першого поверху. Висота приміщень першого поверху (відстань між плитами перекриття). Висота другого поверху (відстань між плитою перекриття і гребеневим брусом) 4,8 м. Зв'язок між приміщеннями здійснюється через горизонтальні комунікації - коридори та вертикальні – сходи, що поєднують поверхи.

 

ü відомості про функціональне призначення будівлі та опис функціонального процесу (необхідно описати загальне призначення будівлі; призначення, площі та типи окремих приміщень; охарактеризувати зонування та рішення питань по забезпеченню комфортного проживання чи тимчасового перебування людей в приміщенні (наприклад, акустичне зонування));

ü відомість опорядження приміщень (див. додаток В, табл. 2);

ü опис оздоблення фасаду;

Приклад. Фасади будівлі виконані в стилі класицизм. Зовнішній вид – лаконічний, мінімалістичний. Основний тип оздоблення будівлі – плитка під клінкерну цеглу. На фасаді присутні декоративні елементи у вигляді ростовки. Вікна також обрамлені декоративними елементами. Огородження тераси являє собою ряд конструктивних елементів, виконаних у вигляді колон квадратного перерізу, розташованих на відстані 2,5 м одна від одної і дерев’яних огороджень між ними. Огородження балконів виконується аналогічними елементами. Цоколь обличкований плиткою під природне каміння. Покриття і сходи тераси виконані з дерева. Зовнішні бокові двері – металеві, двері з головного фасаду – пластикові.

 

ü паспорт опорядження фасадів (див. додаток В, табл. 3);

ü ТЕП будівлі (див. додаток В, табл. 4,5);

ü техніко-економічна оцінка будівлі.

Техніко-економічна оцінка житлових будинків здійснюється підрахунком коефіцієнта К₁ (коефіцієнта доцільності планування):

К₁ ,

де - житлова площа будівлі;

– корисна площа будівлі.

Чим ближче значення коефіцієнту К₁ до 1 (а воно завжди менше), тим економічнішим є планувальне рішення.

Також підраховується коефіцієнт доцільності об’ємного рішення К₂:

К₂ ,

де – будівельний об’єм.

В даному випадку чим менше значення К₂, тим економічнішим є використання внутрішнього простору.

Для громадських будівель коефіцієнти К₁ і К₂ підраховуються за формулами:

К₁ ,

де – розрахункова площа будівлі;

– корисна площа будівлі.

К₂ ,

де – будівельний об’єм.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)