АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Векторні шрифти

Читайте также:
  1. Лінійні векторні простори.
  2. Поняття про шрифти
  3. Растрові шрифти
  4. Символьні шрифти
  5. Шрифти креслярські

Другим типом шрифтів, що застосовуються на комп'ютері, є векторні шрифти. У них використовується спосіб завдання конфігурації символів за допомогою векторів: задається початкова точка, напрям і довжина вектора, напрям і довжина наступного вектора або кривої, параметри вигину, умови сполучення кривих і т. д. зображення символу складається із замкнених контурів, складених з відрізків прямих і кривих ліній. При цьому зникає таке поняття, як абсолютний розмір шрифту, оскільки істинний розмір залежить від коефіцієнта масштабування.

Векторні шрифти використовують, в основному, для підготовки і виведення на принтер. При цьому виходить зображення бездоганної поліграфічної якості. Процес формування зображення займає набагато більше часу, ніж при друці растровим шрифтом.

Основною перевагою векторних шрифтів є можливість їх плавного і практично необмеженого масштабування. Якщо є файл з векторним описом шрифту, можливо отримання символів будь-якого розміру від ледве помітних (мікрошрифт на грошових знаках) до величезних (на плакатах і афішах). При цьому можливі будь-які проміжні значення, наприклад, можна задати друк шрифтом з кеглем 8,357 пункту.

При розробці векторного шрифту використовують робоче поле з верхнім, нижнім і правим кордонами. Однак, на відміну від матриці


растрового шрифту, немає жорстких обмежень на вихід за межі цього робочого поля. Багато які символи, наприклад, буква "А", мають сильно виступаючі елементи, які можуть виходити за робоче поле. При друці символи можуть перекриватися, заходячи в область один одного. Відстань між парами символів шрифту називається кернїнгом. Кернінг ретельно підбирається і балансується для кожної пари символів, щоб рядки виглядали гармонійно.

Файл векторного шрифту для комп'ютера містить набір символів тільки одного зображення. Шрифтовий комплект може містити 4 файли для різних начертань: звичайного, полужирного, курсиву і полужирного курсиву. Шрифт може не мати начертань і складатися з одного файлу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)