АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Солдати

Читайте также:
  1. ALEA JACTA EST.
  2. Annotation
  3. I. Госпиталь
  4. I. Как Пеппи отправляется за покупками
  5. II. Первые впечатления
  6. II. Продолжение
  7. IV. ГОЛУБЫЕ КАНТЫ
  8. IV. Первые впечатления
  9. IV. Штурм
  10. А вот и наши вирши для тех, кто злоупотребляет
  11. АЛЕКСАНДР (1780-1852)
  12. Александр Лоуэн ПРЕДАТЕЛЬСТВО ТЕЛА

Настільний варгейм Crusade. Перша Редакція.

Версія 1.2

 

Автор: vk.com/dreamreader_stories

Версія від 3го травня 2015 року

 

Профіль Загону

Ближній бій Дальній бій Броня Рани Мораль
                 
сила к-ть атак Ініціатива сила к-ть атак панцир кольчуга життя лідерство

Солдати

Основою армії, є солдат. Його здібності та майстерність визначають тип зброї та броні, мораль та силу які йому доступні. Відтак чим сильніший воїн, тим більше він привнесе на полі бою, і більше буде віднімати ресурсу.

Солдат Першого рівня. Звичайний здоровий боєць, який пройшов основи військової підготовки. Носить легку та середню броню. Одна одиниця броні в профілі. Може вести бій із будь якою одноручною зброєю, 1го та 2го рівня складності. Має +1 атаку, якщо користується короткою зброєю ближнього бою. Може носити легкий та середній щит. Стріляє з будь-якого типу арбалета, але не може стріляти із довгого лука. Показник моралі 4. Вартість кожної моделі в загоні 5 очок.

Солдат Другого рівня. Боєць, який пройшов військову службу і може користуватися широким арсеналом озброєння. Дві одиниці броні в профілі. Може носити будь яку броню. Може вести бій будь якою одноручною зброєю. Має +1 ініціативу, якщо веде бій довгою одноручною зброєю. Може носити легкий та середній щит. Стріляє із будь якої стрілецької зброї, в тому числі і із довгого лука. Показник моралі 5. Вартість кожної моделі в загоні 7 очок. За 3 очка для кожної моделі, можна взяти амбідекстрію – здатність вести бій зброєю ближнього бою. Дві зброї ближнього бою можуть бути тільки короткого та середнього розміру.

Солдат Третього рівня. Воїн, дужий здоров’ям, пройшов не одну битву, та постійно знаходиться на військовій службі. Дві одиниці броні в профілі. Може носити будь яку броню, та щити. Може вести бій будь-якою зброєю ближнього бою, в тому числі дворучною. Може вести бій всіма видами стрілецької зброї. Може брати додаткову зброю, стрілецьку для піхотинців(всю окрім довгого лука), зброю ближнього бою для стрілків. Показник моралі 6. Вартість кожної моделі в загоні 10 очок. За 2 очка для кожної моделі, можна взяти амбідекстрію. Для солдата третього рівня це може бути будь яка одноручна зброя ближнього бою.

Вершник Першого рівня. Боєць який пройшов базову підготовку верхової їзди, та ведення бою. 2 рани в профілі. Вся броня вершника вважається панцирною, немає параметра «кольчуга». Може вести бій одноручною зброєю ближнього бою 1го та 2го рівня. Вершник може стріляти луками першого та другого рівня. Не використовує арбалет. Може носити легку та середню броню. Має спец правило «Набіг-відскок», військо може відступити після атаки в ближньому бою. 18 очок за модель.

Вершник Другого рівня. Боєць який пройшов підсилену підготовку верхової їзди, та ведення бою. 2 рани в профілі. Вся броня вершника вважається панцирною, немає параметра «кольчуга». Може вести бій будь якою зброєю ближнього. Вершник може стріляти будь якими луками. Не використовує арбалет. Може носити будь яку броню. Має спеціальне правило «Набіг-відскок», військо може відступити після атаки в ближньому бою. Вершники з дворучними списами та в важкій броні, отримають правило «Лицар», що подвоює кількість атак в ближньому бою. 25 очок за модель.

 

Бронювання

Кожен воїн має бути захищеним в бою. Броня може захищати від стрілецької, та зброї ближнього бою. В залежності від виконання задачі загоном, використовується специфічна броня. Бронювання на тілі ділиться на 2 типи: панцир, проти стрілецької зброї, та проти проникаючої ближнього бою, кольчуга, проти зброї ближнього бою. В даній таблиці приведені ціни на броню та її комбінації. Рівень відповідає номерному показнику. Броня в профілі плюсується до броні в цьому розділі.

  Панцир 0 Панцир 1 Панцир 2 Панцир 3 Панцир 4 Панцир 5 Панцир 6
Кольчуга 0 - 1 очко 2 очка 3 очка 4 очка 5 очок 6 очок
Кольчуга 1 1 очко 2 очка 3 очка 4 очка 5 очок 6 очок 7 очок
Кольчуга 2 2 очка 3 очка 4 очка 5 очок 6 очок 7 очок 8 очок
Кольчуга 3 3 очка 4 очка 5 очок 6 очок 7 очок 8 очок 9 очок
Кольчуга 4 4 очка 5 очок 6 очок 7 очок 8 очок 9 очок 10 очок

 

Легка броня. Легка броня не заковує рухи, і дає додаткову атаку за одноручну зброю ближнього бою, малого та середнього розміру. Загін, що йде в бій з легкою бронею, отримує або «панцир», або «кольчугу». Рівень майстерності броні, від 1го до 3го рівня. Кольчуга чи панцир 2го та 3го рівня дає +2 до моралі загону.

Середня броня. Такий тип броні дозволяє створювати компромісну та універсальну армію. Панцир у такого типу броні, може бути від 2 до 4го рівня. Додатково можна доукомплектувати кольчугою 1-3го рівня. Середня броня дає +1 ініціативу для одноручної зброї середнього розміру. Середня броня додає +1 мораль для загону.

Важка броня. Найважча броня, яка здатна захистити від більшості атак. Кольчуга внесена в профіль броні. Панцир 5-6 рівня, Кольчуга 2-4 рівня. Найважча броня (Панцир6-Кольчуга4=10 очок за модель) дає +1 атаку для дворучної зброї, для піхоти.

Щитове бронювання. Воїни що закриваються щитами, захищаються від стрілецьких атак, мають правило «панцир». Щит може бути тільки один на модель, і тільки для воїнів з одноручною зброєю ближнього бою. Параметр броні за щит не плюсується до профілю загону, а кидається окремо, перед кидком за броню, що на воїнові. Також на 6д6 можна захищатися від зброї ближнього бою.

Легкий Щит. Створений для атакуючих загонів, які не будуть довго займати оборонні позиції. Моделі із легким щитом отримують +1 атаку за будь яку одноручну зброю ближнього бою. Існує 3 рівні Легких щитів. Щит 1го рівня дає 2броні, коштує 3 очка за модель. Щит 2го рівня дає 3 броні, коштує 4 очка за модель. Щит 3го рівня дає 3 броні, контр - атаку на 6д6, коштує 5 очок за модель.

Середній Щит. Щит створений загонів що ведуть оборону, або виконують універсальні місії. Моделі з середнім щитом отримують +1 до моралі. Середні Щити мають 3 рівні. Щит 1го рівня дає 3 броні і коштує 5 очок за модель. Щит 2го рівня дає 4 броні і коштує 6 очок за модель. Щит 3го рівня дає 4 броні і дає +1 ініціативу.

Важкий щит. Створений виключно для піхоти, кавалерія не може його використовувати. Обложний щит який дозволяє рухатись вперед, і витримувати масовані атаки ворога. Воїни з важким щитом і проникаючою зброєю, отримують спеціальне правило «фаланга», здатність перекидати всі провалені кидки д6 на пробивання, один раз за фазу ближнього бою. Щит 1го рівня дає 3 броні і коштує 6 очок за модель, дає можливість ударити щитом із 3ю силою в фазу ближнього бою. Щит 2го рівня дає 4 броні і коштує 7 очок за модель, дає можливість бити щитом із 4ю силою в фазу ближнього бою. Щит 3го рівня дає 5 броні та коштує 9 очок за модель, дає правило «безстрашність» на 1 раз за гру, загін може ігнорувати тест на мораль, дає можливість бити щитом із 4ю силою в фазу ближнього бою.

Бронювання кавалерії. У вершників відсутній параметр «кольчуга» в профілі, що відображує їх беззахисність проти воїнів ближнього бою. Також вони ділять на 2, з округленням в більший бік, свій показник панцирної броні, проти проникаючої зброї ближнього бою. Нижче показана схема вартості броні для кавалерії

Броня Панцир 1 Панцир 2 Панцир 3 Панцир 4 Панцир 5 Панцир 6
Очки 2 очка 3 очка 4 очка 5 очок 6 очок 7 очок

 

Легка броня Кавалерії. Вершники з легкою бронею отримують правило «маневр», що дозволяє на 5+ д6 відкидати не збережені рани від стрілецької зброї. Коштує 1 очко + Панцир1-3 із таблиці.

Середня броня Кавалерії. Вершники із середньою бронею отримують додаткову атаку на 6д6, незалежно від типу зброї. Коштує 2 очка +Панцир2-4.

Важка броня Кавалерії. Воїни можуть відкидати рани нанесені в ближньому бою на 5+ д6. Коштує 3 очка +Панцир5-6.

Зброя Ближнього бою


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)