АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VI. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ЗДОРОВ'Я

 

6.1. Створення здорових і безпечних умов праці співробітників є обов'язком Адміністрації Національного авіаційного університету, і вона несе за це відповідальність відповідно до чинного законодавства.

6.2. Працівники Національного авіаційного університету зобов'язані знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці та пожежну безпеку відповідно до своїх функціональних обов'язків, співпрацювати з Адміністрацією Національного авіаційного університету у справі організації безпечних та нешкідливих умов праці; особисто вживати посильних заходів щодо усунення будь-якої виробничої ситуації, яка створює загрозу їх життю чи здоров'ю або людей, які їх оточують, і навколишньому природному середовищу, повідомляти про небезпеку свого безпосереднього керівника або іншу посадову особу.

6.3. Профком зобов'язується сприяти проведенню й вимагати виконання у повному обсязі комплексних організаційно-технічних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці та пожежної безпеки.

6.4. При прийомі на роботу до Національного авіаційного університету кожний працівник повинен пройти інструктаж з питань охорони праці, пожежної безпеки, що засвідчується його підписом у спеціальних журналах. Після прийняття на роботу працівника такий інструктаж проводиться не рідше двох разів на рік уповноваженою особою.

6.5. Адміністрація зобов'язується забезпечувати працівників, відповідно до встановленого переліку професій, норм видачі та в межах коштів, передбачених кошторисом, спеціальним одягом, взуттям, первинними засобами пожежогасіння та іншими засобами індивідуального захисту особового складу університету на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, а також оновлення матеріально-технічних засобів цивільної оборони (захисту).

6.6. Відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або у разі смерті працівника, здійснюється Фондом соціального страхування від нещасних випадків у встановленому законодавством порядку.

6.7. Медичний центр Національного авіаційного університету забезпечує медичним оглядом щорічно всіх співробітників та студентів, у тому числі працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці. Особи, які вперше приймаються на роботу, зобов'язані пройти медичний огляд в медичному центрі Національного авіаційного університету. Перелік категорій осіб, які повинні проходити медичний огляд, періодичність та порядок цих оглядів реалізуються у відповідності до вимог чинного законодавства.

6.8. Адміністрація Національного авіаційного університету сприяє страхуванню співробітників та студентів згідно з чинним законодавством.

6.9. На прохання працівників-інвалідів Адміністрація може встановлювати для них неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створює сприятливі умови праці.

6.10. Праця жінок, неповнолітніх та інвалідів використовується на умовах, передбачених чинним законодавством.

6.11. Адміністрація зобов'язується створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)