АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які існують методи маршрутизації?

Читайте также:
  1. A) Зам.директора по УР, методист, тренера по вилам спорта
  2. I. Карта методической обеспеченности учебной дисциплины
  3. I. ОРГАНИЗАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ
  4. I. ПРОБЛЕМА И МЕТОДИКА ИССЛЕДОВАНИЯ
  5. I.1.3. Организационно-методический раздел
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. II. ОБЩИЕ МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ИЗУЧЕНИЮ ДИСЦИПЛИНЫ
  8. III. Метод, методика, технология
  9. III. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ПРОВЕДЕНИЮ СЕМИНАРСКИХ ЗАНЯТИЙ
  10. III. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ СТУДЕНТАМ ПО ПОДГОТОВКЕ К СЕМИНАРУ
  11. III. Общие методические указания по выполнению курсовой работы
  12. III. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА (заочная дистанционная форма обучения)

Маршрутизація - процес визначення в комунікаційної мережі (найкращого) дорогою, що пакет може досягти адресата. Маршрутизація зводиться до вибору інтерфейсу і наступного транзитного вузла при просуванні пакету між мережами. Маршрутизація може здійснюватися статичним або динамічним способом.

Безкласова міждоменна маршрутизація - метод маршрутизації, що використовується для збільшення кількості підмереж, які відповідають заданій довжині адреси.

Динамічна адаптивна маршрутизація - метод вибору маршруту в мережах з комутацією каналів, що враховує динамічний стан:

- Вихідних трактів вузла (локальна адаптивна маршрутизація); або

- Мережі (глобальна адаптивна маршрутизація).

Ієрархічна маршрутизація - метод маршрутизації, що базується на схемі розбивки великої мережі на ієрархічну систему підмереж з власною маршрутизацією всередині кожного рівня.

Інтервальна маршрутизація - метод маршрутизації, згідно з яким

- Кожному можливому адресату присвоюється ідентифікатор (ціле число);

- Кожному вихідного каналу маршрутизатора присвоюється цілочисельний інтервал; - Повідомлення направляється в той канал, інтервал якого містить ідентифікатор одержувача.

Лавинна маршрутизація - метод маршрутизації пакетів, при якому інформація, отримана маршрутизатором, передається у всі підключені до нього порти, за винятком того, звідки вона отримана.

Маршрутизація з альтернативними шляхами - розподілена маршрутизація з урахуванням локальної інформації про топологію мережі. Для кожного адресата можуть існувати кілька маршрутів.

Маршрутизація з фіксованими шляхами - розподілена маршрутизація з використанням інформації про топологію мережі. Для кожної пари вузлів джерело-адресат підключення завжди здійснюється за одним і тим же шляхом.

Метропольна маршрутизація - в мережах з комірчастої топологією - метод маршрутизації, в якому маршрут визначається осями. При посилці повідомлення з усіх можливих маршрутів вибирається той, який проходить по основних осях.

Розподілена маршрутизація - метод маршрутизації, в якому кожен вузол автономно приймає рішення про вибір маршруту.

Змішана маршрутизація - метод маршрутизації, в якому рішення про вибір маршруту приймається у вузлах комутації з урахуванням рекомендацій центру управління.

Статична маршрутизація - метод маршрутизації в мережах з комутацією пакетів, при якому дані передаються по зумовленої шляху і не залежить від коливань трафіку.

Централізована маршрутизація - метод маршрутизації пакетів або повідомлень в мережах передачі даних, при якому рішення про вибір маршруту приймається центром управління та повідомляється всіх вузлів, що знаходяться на даному маршруті.

 

32. Дейтаграмний протокол IP (Internet Protocol) є основним для мережевого рівня і забезпечує маршрутизацію передаваних пакетів повідомлень.

33. Випадкова маршрутизація - пакети передаються в будь-якому, при випадковому напрямку, крім початкового.

Формат пакету IP

Пакет IP складається з заголовка і поля даних. Заголовок пакета має наступні поля:

* Поле Номер версії (VERS) вказує версію протоколу IP. Зараз повсюдно використовується версія 4 і готується перехід на версію 6, звану також IPng (IP next generation).

* Поле Довжина заголовка (HLEN) пакета IP займає 4 біта і вказує значення довжини заголовка, виміряний у 32-бітових словах. Зазвичай заголовок має довжину у 20 байт (п'ять 32-бітових слів), але при збільшенні обсягу службової інформації ця довжина може бути збільшена за рахунок використання додаткових байт в поле Резерв (IP OPTIONS).

* Поле Тип сервісу (SERVICE TYPE) займає 1 байт і задає пріоритетність пакету та вид критерію вибору маршруту. Перші три біта цього поля утворюють підполе пріоритету пакета (PRECEDENCE). Маршрутизатори та комп'ютери можуть брати до уваги пріоритет пакету і обробляти більш важливі пакети в першу чергу.

* Поле Загальна довжина (TOTAL LENGTH) займає 2 байти і вказує загальну довжину пакета з урахуванням заголовка і поля даних.

* Поле Ідентифікатор пакета (IDENTIFICATION) займає 2 байти і використовується для розпізнавання пакетів, що утворилися шляхом фрагментації вихідного пакету. Всі фрагменти повинні мати однакове значення цього поля.

* Поле Прапори (FLAGS) займає 3 біта, воно вказує на можливість фрагментації пакета, а також на те, Чи є даний пакет проміжним або останнім фрагментом вихідного пакета (встановлений біт More Fragments - MF - говорить про те пакет переносить проміжний фрагмент).

* Поле Зсув фрагменту (FRAGMENT OFFSET) займає 13 біт, воно використовується для зазначення в байтах зміщення поля даних цього пакету від початку спільного поля даних вихідного пакету, підданого фрагментації.

* Поле Час життя (TIME TO LIVE) займає 1 байт і вказує граничний термін, протягом якого пакет може переміщатися по мережі. Час життя даного пакету вимірюється в секундах і задається джерелом передачі засобами протоколу IP. * Ідентифікатор Протоколу верхнього рівня (PROTOCOL) займає 1 байт і вказує, якому протоколу верхнього рівня належить пакет (наприклад, це можуть бути протоколи TCP, UDP або RIP).

* Контрольна сума (HEADER CHECKSUM) займає 2 байти, вона розраховується по всьому заголовку.

* Поля Адреса джерела (SOURCE IP ADDRESS) та Адреса призначення (DESTINATION IP ADDRESS) мають однакову довжину - 32 біта, і однакову структуру.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)