АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які існують стандарти мереж?

Читайте также:
  1. I. Метод стандартизации
  2. Архитектурно-строительная стандартизация
  3. В природі існують декілька рівнів організації живої матерії.
  4. Важнейшие принципы стандартизации.
  5. Видавничі стандарти.
  6. Відповідальність за порушення законодавства в галузі стандартизації
  7. Г) официальные VENC-карты, данные которых стандартизированы по содержанию, структуре, формату обмена.
  8. Документирование хозяйственных операций. Документооборот. Стандартизация и унификация первичных документов.
  9. Екологічна стандартизація і нормування
  10. Економічна ефективність стандартизації
  11. Етапи стандартизації вимог до забезпечення і управління якістю.
  12. Етичні стандарти психолога

Роботи по стандартизації обчислювальних мереж ведуться великою кількістю організацій. В залежності від статусу організацій розрізнюють наступні види стандартів:

- стандарти окремих фірм (наприклад, стек протоколів DECnet фірми Digital Equipment або графічний інтерфейс OPEN LOOK для Unix-систем фірми Sun);

- стандарти спеціальних комітетів і об’єднань, що створюються декількома фірмами, наприклад стандарти технології ATM, що розробляються спеціально створеним об’єднанням ATM Forum, що нараховує біля 100 колективних учасників, або стандарти союзу Fast Ethernet Alliance з розробки стандартів 100 Мбіт Ethernet;

- національні стандарти, наприклад, стандарт FDDI, що представляє один з численних стандартів, розроблених Американським національним інститутом стандартів (ANSI), або стандарти безпеки для операційних систем, розроблені Національним центром комп’ютерної безпеки (NCSC) Міністерства оборони США;

- міжнародні стандарти, наприклад, модель і стек комунікаційних протоколів Міжнародної організації по стандартах (ISO), численні стандарти Міжнародного союзу електрозв’язку (ITU), в тому числі стандарти на мережі з комутацією пакетів Х.25, мережі Frame Relay, ISDN, модеми і багато хто інші.

 

 

Які архітектурні принципи побудови комп'ютерних мереж?

 

При фізичному з'єднанні двох і більше комп'ютерів утворюються комп'ютерні мережі.

Призначення всіх видів комп'ютерних мереж визначається двома функціями:

• забезпеченням спільної роботи комп'ютерів та інших пристроїв колективного користування (принтера, сканера і т.п.);

• забезпеченням доступу та спільного використання апаратних, програмних та інформаційних ресурсів мережі (дискового простору, колективних баз даних тощо).

Архітектурний принцип побудови таких мереж (за винятком тимчасових мереж, в яких комп'ютери рівноправні) називається "клієнт - сервер".

Сервер - комп'ютер мережі, що надає свої програмні і апаратні ресурси користувачам мережі для зберігання даних, виконання програм та інших послуг (наприклад, доступ до загальної бази даних, спільне використання пристроїв введення / виводу, організацію взаємодії користувачів і ін).

Клієнт - компонент архітектури "клієнт - сервер", що користується послугами сервера. Часто в якості клієнта виступають програми, що мають доступ до інформаційних ресурсів або пристроїв сервера. Для підключення до сервера користувач робочої станції повинен отримати власне реєстраційне ім'я та пароль.

Терміни "клієнт" і "сервер" використовуються для позначення як програмних, так і апаратних засобів.

До переваг мереж з архітектурою "клієнт - сервер" належать: централізоване управління ресурсами мережі, безпека та швидкість доступу. Заходи з реалізації цих властивостей називаються адмініструванням мережі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)