АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Якими можуть бути функції діяльності волонтерів у «Клініці, дружній до молоді»?

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. III. Витрати діяльності
  6. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  7. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  8. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  9. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  10. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  11. Аварійний комісар: поняття, функції.
  12. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.

Волонтерська діяльність в КДМ

Певну допомогу спеціалістам у наданні медико-соціальних послуг на основі принципів «дружнього підходу» до молоді можуть надавати волонтери.

Молодь бере участь і поділяє відповідальність за розвиток політики і стратегії планування поліпшення власного здоров’я, за допомогою консультування і навчання однолітків, надає послуги та інформацію одноліткам, а також іншим верствам громади, котрі потребують допомоги. Молоді люди залучаються до впровадження, моніторингу та оцінки роботи КДМ, наприклад, через створення Молодіжних наглядових рад, дорадчих комітетів тощо, які надають можливості підліткам та молоді брати участь у процесах прийняття рішень стосовно роботи КДМ.

Якими можуть бути функції діяльності волонтерів у «Клініці, дружній до молоді»?

Якими можуть бути функції діяльності волонтерів у "Клініці, дружній до молоді"?

· Організаційна функція передбачає участь у підготовці та проведенні профілактичних заходів, адже у будь-якій справі має бути звичайний помічник; котрий виконуватиме, на перший погляд, «чорнову», але, насправді, дуже важливу і необхідну роботу.

· Комунікативна функція має на увазі налагодження зв’язків з однолітками, спілкування з ними на будь-які теми у процесі профілактичної діяльності або під час відвідування клініки. Головне – щоб волонтер мав добре розвинуті комунікативні навички, а той, хто залучає його до роботи, сприяв їх подальшому розвитку.

· Координаційна функція має на меті встановлення контактів із зацікавленими сторонами – представниками громадських організацій, педагогами, батьками, волонтерами інших програм тощо.

· Інформаційна функція передбачає поширення інформації серед однолітків за методикою «рівний – рівному», що здійснюється спеціально підготовленими волонтерами за певною тематикою.

Відбір підлітків та молоді до волонтерських груп здійснюється, як правило, керівником, психологом або підготовленим спеціалістом КДМ, а іноді й усіма спеціалістами разом. Це також може бути спеціаліст ЦСССДМ. Відбір проводиться шляхом анкетування та співбесіди з кандидатом у волонтери.

Підготовка волонтерів до участі в роботі з пропагування відповідальної поведінки щодо збереження здоров’я, профілактики соціально небезпечних хвороб, у т. ч. ВІЛ серед молоді, здійснюється у межах діяльності «Школи волонтерів». Ці формування діють при ЦСССДМ. Спеціалісти ЦСССДМ спільно з лікарями КДМ розробляють програми підготовки та навчання волонтерів з питань профілактики соціально небезпечних хвороб, формування відповідального ставлення щодо збереження власного здоров’я; проводять тренінги за методом «рівний – рівному», готують волонтерів-інструкторів з числа студентської молоді.

Наведемо короткий перелік основних тем, які вивчають волонтери старшої вікової групи за допомогою спеціалістів ЦСССДМ та КДМ:

· “Здоровий спосіб життя – вигадки чи необхідність?”.

· “Інформованість та ставлення молоді до проблем тютюнопаління, вживання алкоголю та наркотиків, ВІЛ і ІПСШ, небезпечної сексуальної поведінки”.

· “Любов, кохання, секс. Духовні та моральні засади статевих відносин. Захищений секс як норма сексуальної поведінки”.

· “Достовірна інформація щодо сучасних методів контрацепції”.

· Формування відповідального ставлення щодо власного здоров’я, формування навичок відповідальної поведінки.

· Методика надання інформації за методом «рівний - рівному».


Важливим є залучення волонтерів ЦСССДМ і КДМ до мотиваційних акцій, метою яких є привернення уваги молоді до власного здоров’я. Це, зокрема, такі заходи: Діди Морози-волонтери (січень), до Дня Св. Валентина (лютий), Дня боротьби з туберкульозом та СНІДом (березень), Дня здоров’я (квітень), Міжнародного дня боротьби з палінням (травень), Всесвітнього дня непаління (листопад), Міжнародного дня боротьби зі СНІДом (грудень) та інші. Програми таких заходів досить різноманітні, відрізняються за формою та змістом. Традиційною може стати участь волонтерів у проведенні тематичних програм на загальноміських святах: День молоді, День міста, усілякі фестивалі, конкурси висловів про здоров’я, темати чні опитування, розповсюдження матеріалів профілактичного змісту, поширення «зон без тютюну» тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)