АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні гігієнічні стандарти щодо навчальних приміщень

Читайте также:
  1. D. Набір функціональних приміщень приймального відділення
  2. I. Метод стандартизации
  3. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  4. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  5. II. Гігієнічні рекомендації
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Основні правила та обов’язки працівників
  8. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  9. IV. Основні поняття і визначення,
  10. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  11. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  12. V. Формування навчальних умінь та навичок.
Загальна площа класної кімнати 50 м2
довжина 8-8,4 м
висота 3 м
глибина 6-6,3 м.
Площа класної кімнати на одного учня 1,25 м2
Температура повітря +18°С
Кількість повітря на одного учня 16-20 м3 /год.
Швидкість руху повітря 02,-0,4 м/с
Відносна вологість повітря 40-60%
Гранично допустима концентрація СО2 0,1%
Світловий коефіцієнт 1: 4
Коефіцієнт природного освітлення 800-1000 лк

Завдання 1. Гігієнічна оцінка повітряно-світлового режиму

Класної кімнати (навчальної аудиторії)

1. Визначити коефіцієнт освітлення і кут падіння.

2. Вирахувати питому потужність світильників у навчальному приміщенні.

3. Визначити вид світла, систему освітлення, тип освітлюваних приладів та інші гігієнічні характеристики світлового режиму.

Дані спостережень, вимірювань і визначень занести в таблицю, зробити висновки.

Загальна площа аудиторії  
довжина  
висота  
глибина  
Площа аудиторії з розрахунку на одного студента  
Температура повітря  
Швидкість руху повітря  
Відносна вологість повітря  
Кількість повітря на одного студента  
Світловий коефіцієнт  
Кут падіння  

Розрахунки:

 
 
 
 
 
 
 
Висновок:
 
 
 
 
 
 
 

 

ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ШКІЛЬНОГО РЕЖИМУ І РОЗКЛАДУ УРОКІВ У КЛАСІ

Гігієнічні вимоги до навчальних занять у 1-3 класах

Тривалість уроку, його структура, зміст, методика, умови здійснення повинні відповідати всім педагогічним і гігієнічним вимогам. В процесі навчання центральна нервова система дитини зазнає великого навантаження. Слід враховувати, що тривала й інтенсивна діяльність з часом призводить до зниження працездатності організму і розвитку втоми. У зв’язку з швидким спадом активної уваги (через 15—20 хв. від початку уроку) урок у 1-му класі повинен тривати до 35 хв., у 2-му — 35—40 хв., у 3-му — 40 хв. (наприкінці року можна 45 хв.).

У 1‑му класі проводиться щодня чотири уроки, у першому півріччі доцільно проводити лише 3 уроки по 35 хв, у другому півріччі — 4 уроки по 35 хв. У 2‑му класі рекомендується проводити один раз, в 3‑му — два рази на тиждень по 5 уроків. Друга і третя перерви повинні бути по 20‑хв., інші — по 10 хв.

Складаючи розклад занять слід враховувати, що на початку робочого дня є період «втягування в роботу», тому першими уроками слід назначати легкі предмети. Для 1‑го класу це математика, але не читання чи письмо. Читання доцільно назначати другим уроком. У 2-3 -х класах, коли діти вже оволоділи необхідними навичками уроки читання можна ставити першими. Другі уроки відводять для предметів, більш складних за змістом: математики, природознавства. Під час третього уроку у молодших школярів починає розвиватися втома, тому в цей час найкраще ставити ручну працю чи фізкультуру. Ці предмети доцільно ставити в понеділок і в четвер, який є днем початку зниження працездатності для дітей 1‑3 класів. Уроки співів, як правило, ставлять у п’ятницю (або суботу якщо навчання триває 6 днів на тиждень).


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)