АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про заходи пожежної безпеки

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  5. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  6. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  7. Автонавантажувачі, електронавантажувачі та електрокари. Правила безпеки при їх експлуатації
  8. Аналіз небезпеки підприємства
  9. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  10. АНТИІНФЛЯЦІЙНІ ЗАХОДИ
  11. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  12. Б) Вимоги безпеки під час роботи.

У службових приміщеннях НККЕП

ГАЛУЗЬ ЗАСТОСУВАННЯ

Ця інструкція поширюється на службові приміщення і визначає вимоги щодо забезпечення пожежної безпеки в цих приміщеннях.

Інструкція с обов'язковою для визначення та виконання всіма працівниками та відвідувачами, які знаходяться в службових приміщеннях, а також обслуговуючим персоналом.

ВИМОГИ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Меблі та обладнання мають розміщуватись так, щоб забезпечувати вільний евакуаційний прохід до дверей виходу з приміщення (завширшки не менше 1 м). Евакуаційні шляхи та виходи необхідно постійно утримувати вільними, нічим не захаращувати.

При накопиченні та після закінчення роботи горючі відходи потрібно прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники.

Електромережі, електроприлади та апаратура повніші експлуатуватись тільки у справному етапі з урахуванням рекомендацій підприємств-виготовлювачів. У разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток та інших електровиробів потрібно негайно вимкнути їх та вжити необхідних заходів щодо приведення у пожежобезпечний стан.

Документи, напір та інші горючі матеріали потрібно зберігати на відстані не менше 1 м від електрощитів, електрозборок і електрокабелів; 0,5 м від електросвітильників; 0,6 м від сповіщувачів автоматичної пожежної сигналізації та 0,15 м від приладів центрального водяного опалення.

Засоби протипожежного захисту слід утримувати у справному стані. Усі працівники повинні вміти користуватися наявними вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місце їх знаходження.

Відстань від найбільш віддаленого місця приміщення до місця розташування вогнегасника не повинна перевищувати 20 м.

У службових приміщеннях не допускається:

- влаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електричні проводи безпосередньо па горючій основі, експлуатувати світильники зі знятими ковпаками (розсіювачами);

- захаращувати підступи до засобів пожежогасіння;

- курити, використовувати легкозаймисті рідини;

- проводити вогневі, зварювальні та інші роботи без спеціального одягу;

- вмикати електропобутові прилади (чайники, кип'ятильники тощо) без негорючих підставок та в місцях, де їх використання не передбачено або заборонено).

Відповідальний за протипожежний етап службових приміщень після закінчення роботи зобов'язаний:

- огляну ти приміщення, переконатись у відсутності порушень, що можуть призвести до пожежі;

- вимкнути освітлення електроживлення приладів та обладнання (за винятком електрообладнання, яке за вимогами технології повинно працювати цілодобово);

- по закінченні роботи при здачі приміщень під охорону ставити власний підпис в журналі за протипожежну безпеку в приміщенні.

Відповідальний за протипожежний стан службового приміщення:

_____________________________________________________________

(прізвище, ініціали)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)