АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) Вимоги безпеки під час роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  3. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  4. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  5. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  6. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  7. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  8. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  9. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  10. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  11. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  12. Автонавантажувачі, електронавантажувачі та електрокари. Правила безпеки при їх експлуатації

Поводитись з бугаєм слід ласкаво, але впевнено. Непевне, несміливе поводження викликає у бика рефлекс агресивності. Грубе порушення розпорядку дня, нерегулярне проведе прогулянки у тварини викликає проявлення у тварини агресивності і розвиток оборонного рефлексу. Не можна на бика кричати, дратувати і бити, різко смикати за носове кільце та спричиняти больові відчуття.

Корм бикові-плідникові давати тільки з кормового проходу. Роздавання корму з входом оператора в стійло бика забороняється.

Заходити в стійло бика для прибирання, а також для чистки і миття тварини можна тільки після укорочення прив'язі і фіксування голови додатковим ланцюгом з карабіном. Це повинно бути зроблено, коли сам працюючий перебуває в кормовому проході

При обслуговуванні не можна повертатися до бика спиною.

Перед прогоном бика закривати ворота вигульних майданчиків і скотних дворів, вжити заходів для виключення відхилення бугая від маршруту.

Виводити бугая з стійла (на прогулянку, злучку, для проведення лікувально-профілактичних заходів і т.д.) необхідно за повід з_карабіном, зачепленим за кільце нашийника, злегка притримуючи бика за носове кільце палкою- водилом. Довжина палки повинна бути не менше 2 м.

Забороняється вести бугая за повід без страхування палкою-водилом, зачепленою за носове кільце, бика відв'язувати бугая з двійнею прив'язі без попереднього зачеплення карабіном палки - водила за носове кільце.

Не можна допускати зустрічного або перехресного руху тварин.

Прогулянки биків повинні здійснюватись щоденно з наданням їм достатнього простору для руху.

Нерегулярність, мала тривалість прогулянок і скованість рухів розвивають у бугаїв норовистість. При виведенні бугаїв на прогулянку необхідно дотримуватись черговості і безпечних інтервалів.

Прогулянку биків необхідно проводити на спеціальних майданчиках, які б забезпечували їм активний моціон або на індивідуальних двориках, на прив'язі, довжина якої дає можливість вивести тварину за повід, попередньо зачепивши палкою-водилом за носове кільце. Не можна заходити на майданчик чи на дворик, де знаходиться незафіксований бугай.

По завершенні прогулянки (моціону) бугая завести в стійло (станок): зафіксувати з боку кормового проходу двійним прив’язям і тільки після цього відчепити повід і карабін палки-водила від носового кільця.

При прогулянці на майданчику бугаям з буйним і злим норовом носового кільця підвішується вантаж 3-6 кг.

Слід чітко визначити шлях проведення бугая на злучку на цьому шляху обов'язково повинні фути обладнані острівці безпеки, захисні огородження і бар'єри безпеки, утворені вертикальними стовпами з відстанню мі ж ними 0,4м і висотою 2м.

При обслуговуванні бугаїв, при чищенні, митті і т.д. не можна наближатись до ротів і ніг.

Злучку бика з коровою проводити в спеціальних станках, що створюють безпеку обслуговуючого персоналу. При цьому повинні бути технік і два скотарі, що обслуговують бугаїв.

Особам, що часто стикаються з биками, забороняється бути присутніми при проведенні больових для бугая профілактичних і лікувальних процедур, а також при розчищенні копит, видаленні рогів, вправленні носових кілець.

Обслуговування бугая новин працівником або після перерви (10-15 днів і більше) слід починати з видачі бику-пліднику смачного корму.

Перед переведенням бугая на нове місце слід витримати його кілька днів на зниженому раціоні, а на новому місці відразу дати смачний корм, щоб нова обстановка асоціювалась у нього з отриманням ласощів.

Обслуговувати бугая з неспокійним (злим) норовом (про що повинен нагадувати вивішений з зовнішнього боку стійла трафарет жовтого кольору з попереджуючим написом) слід надівши на нього наочники і міцно закріпити на кінцях рогів дерев’яну пластинку.

Запах алкоголю викликає в бугаїв агресивність, тому забороняється обслуговувати биків у стані сп'яніння.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)