АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технічна характеристика

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  10. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти
  11. III.5.1.Становление судебной власти в России. Общая характеристика судебной системы
  12. III.6.1.Общая характеристика государственного устройства России

Діапазон показань, Ом 0....2

Робочий діапазон вимірів, Ом 0.1…16

Основні похибки у відсотках

від довжини робочої частини шкали

Прилад забезпечує автоматичне розмикання вимірювального ланцюга при появі на корпусі контрольованого об'єкта небезпечного потенціалу 36 В і більше (опір ланцюга фаза-нуль більше 2 Ом). Час розмикання не перевищує 0.3 с.

Споживана потужність:

у режимі підготовки – не більше 30 ;

у режимі виміру – не більше 4.5

На передній панелі приладу розташовані: відліковий пристрій, кнопка “ПЕРЕВІРКА КАЛІБРУВАННЯ”, кнопка “ВИМІР”, ручка “КАЛІБРУВАННЯ”, сигнальні лампи “ ”, “ ” і затиск для підключення приладу.

Електрична принципова схема приладу зображена на рис.1.

Принцип дії приладу заснований на вимірі спадання напруги на відомому опорі. При підключенні приладу до контрольованого об'єкта заряджається конденсатор З3, що при натисканні кнопки “ПЕРЕВІРКА КАЛІБРУВАННЯ” розряджається через обмотку реле Р2. Реле Р2 спрацьовує і контактами 7, 8 включає дільник напруги схеми калібрування, контактами 1, 2 шунтує сигнальну лампу “ ”, контактами 3, 4 готує до роботи реле Р1 контактами 10, 11 замикає ланцюг самоблокування.

Вимір роблять при натисканні кнопки “ВИМІР”. Спрацьовує реле Р1 і своїми контактами включає у вимірювальний ланцюг навантажувальний реостат R1. Величина спадання напруги на резисторі R1 являє собою різницю між фазною напругою і спаданням напруги в ланцюзі фаза-нуль.

Оскільки опір навантажувального резистора R1 є незмінним, спадання напруги тут залежить від величини опору ланцюга фаза-нуль, що дозволяє відградуювати шкалу звітного пристрою в одиницях опору.

Схема захисту забезпечує автоматичне розмикання вимірювального ланцюга при появі на корпусі контрольованого об'єкта небезпечної напруги. У цьому випадку спадання напруги на резисторі R1 зменшується і в діагоналі мосту Д7, Д8, R19, R20 з'являється напруга такої полярності, при якій спрацьовує реле Р3, замикаючи контакти “Я” і “Л”. При цьому реле Р2 розмикає ланцюг калібрування і ланцюг живлення реле Р1, яке відключає навантажувальний резистор R1.

При роботі з приладами дотримуйтесь таких заходів техніки безпеки.

З приладом повинні працювати не менше двох чоловік. Якщо за умовами експлуатації неможливо відключити живлячу напругу, допускається підключати прилад без зняття напруги. У цьому випадку прилад треба одним затиском надійно з'єднати з корпусом контрольованого об'єкта, після чого другий затиск приладу підключити до фазного провідника. Приєднання необхідно робити в гумових рукавицях.

Підготовка приладу до роботи:

- прилад установлюють на горизонтальну поверхню;

- ручку “КАЛІБРУВАННЯ” встановлюють у крайнє ліве положення;

- приєднують провідники із затиском приладу;

 

 

Рис.1 – Принципова схема приладу М-417

- один провідник приєднують до корпуса контрольованого об'єкта, а другий – до однієї з фаз живильної мережі.

Порядок роботи приладу:

- подають напруга на вимірювану ділянку мережі. На приладі загоряється лампа “ ”;

- натискають кнопку “ПЕРЕВІРКА КАЛІБРУВАННЯ” і ручкою “калібрування” встановлюють стрілку приладу на оцінку “0”;

- натискають кнопку “ВИМІР” і відраховують показання по шкалі відлікового пристрою.

Величина опору ланцюга фаза-нуль дорівнює показанню приладу мінус 0.1 Ом (опір сполучних приладів). Час виміру не повинен перевищувати 7 із з інтервалом між вимірами не менше 0.5 хв.

Загоряння сигнальної лампи “ ” при натиснутій кнопці “ВИМІР” свідчить про те, що опір ланцюга фаза-нуль контрольованого об'єкта більше 2 Ом.

Повторні виміри роблять тільки після перевірки калібрування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)