АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як рушії суспільного розвитку

Читайте также:
  1. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  2. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  3. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  4. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  5. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  6. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  7. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  8. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  9. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  10. Братства та їх роль в розвитку української культури 16- початок 17 ст.
  11. Братства та їх роль в розвитку української культури.
  12. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.

Кампанії громадського лобіювання

Наразі в Україні дуже гостро стоїть питання популяризації громадського лобіювання як ефективного засобу вирішення соціально-економічних питань. Громадянське лобіювання – це процес відстоювання, захисту чи підтримки певної справи або ідеї в інтересах конкретних груп людей. Метою лобіювання є зміна поведінки органів влади або їх представників таким чином, щоб вони прийняли більш вигідне рішення для групи, що лобіює. Ефективно організовані кампанії адвокасі привносять позитивні зміни в життя людей, сприяють розвиткові суспільства. Типові приклади захисту громадських інтересів - це захист інтересів громади, прав дітей, охорона навколишнього середовища і т.д.

Успішні приклади вирішення місцевими жителями проблем власних населених пунктів – доказ того, що громада, об’єднавши зусилля навколо якоїсь проблеми, може вдало її вирішити. Для того, щоб кампанія громадського лобіювання дала гарний результат, необхідно грамотно підійти до організації основних її етапів.

Основні етапи кампанії адвокасі:

1. Визначення актуальних проблем громади, вибір теми кампанії адвокасі (має бути реальним досягнення мети, а також велика кількість прихильників, які б підтримали її досягнення).

2. Створення ініціативної групи (представники ГО, мешканці того чи іншого мікрорайону, органи самоорганізації населення, які готові взятися за вирішення нагальних проблем).

3. Формулювання мети лобіювання (необхідно чітко визначити кінцеву мету та проміжні завдання лобіювання, врахувати ризики. Провести розрахунок часу, потрібного для здійснення лобіювання).

4. Визначення «мішені» (постійний вплив на особу чи групу осіб, здатних допомогти у вирішенні проблеми; потрібно впливати на чиновника системно: застосовувати велику кількість звернень громадян, судові позови, скарги його безпосередньому керівництву, масові акції).

5. Складання плану кампанії (визначення необхідних ресурсів, напрацювати стратегію дій та визначити суть заходів, їх послідовність, розподілення обов’язків між волонтерами та відповідальних за проведення акцій).

6. Надання процесу лобіювання публічності.

7. Контроль.

 

Кампанії громадського представництва матимуть гарний результат за умови залучення великої кількості небайдужих волонтерів. Роль волонтерства у соціальній сфері не можна переоцінити, адже ці люди безоплатно допомагають та надають свої послуги інвалідам, хворим, особам і соціальним групам, що опинилися в складній життєвій ситуації. Волонтерство, як ідея соціального служіння, майже така ж древня, як і поняття «соціум». В суспільстві завжди знаходились люди, для яких способом самовдосконалення, самореалізації, зв’язку і спілкування з іншими людьми була праця на благо того суспільства, в якому цій людині довелося народитись і жити. Таких небайдужих та саможертовних людей потрібно знаходити і об’єднувати для вирішення важливих суспільних проблем.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)