АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

тренування юних спортсменів

Читайте также:
  1. I. РАНКОВЕ ТРЕНУВАННЯ ПО СТРОЙОВІЙ ПІДГОТОВЦІ:
  2. Методичні основи лікарського контролю під час оздоровчого тренування
  3. Тренування навичок письма.
  4. Тренування навичок письма.
  5. Тренування навичок письма.
  6. Тренування навичок письма.
  7. Тренування навичок читання.
  8. Форми тренування гіпоксії
  9. Функціональні тренування

Завдання технічної підготовки на етапі початкової підготовки — навчити дитини можливо більшій кількості, різноманітних рухових умінь і навичок. Це можуть бути всілякі елементи і фрагменти цілісних дій, а також нескладні цілісні дії, і їх треба дидактично правильно вивчати. Успіх технічної підготовки на перших етапах багаторічного удосконалення повністю залежить від того, чи розуміє тренер, що добре технічно підготовленим юним спортсменом є не той, хто правильніше інших за формою руху виконує спеціально-підготовчі або змагальні вправи, а той, хто за невеликий час, відведений на вивчення кожної вправи, освоїв його більш ефективно і володіє великою кількістю різноманітних рухових умінь і навичок. Тільки на такій основі в подальшому можна досягти вищого технічного майстерності, сформувати адекватну морфо-функціональним особливостям і варіативну техніку, яка може змінюватися відповідно до функціонального стану, та змагальної ситуації.

У процесі технічної підготовки на другому (попередньої базової підготовки), і, особливо, на наступних етапах поступово звужується коло вправ, яким приділяється основна увага, і розширюється варіативність виконання допоміжних і спеціально-підготовчих вправ, тобто технічне вдосконалення будується на різноманітному матеріалі обраного виду спорту. Наприклад, у велоспорті освоюються всілякі навички їзди без управління кермом, їзди на велосипеді без зорового контролю, фігурної їзди і їзди по снігу, техніка подолання крутих спусків і підйомів, різних способів старту і фінішування, проходження поворотів, віражів, розворотів, зміни в парних групових гонках. У плаванні освоюється техніка різних способів плавання, старту, варіантів виконання повороту, вправ на вдосконалення техніки рухів руками, ногами, техніки дихання, поліпшення узгодженості рухів рук, ніг і дихання і т. п. У результаті роботи на цьому і наступному етапах багаторічної тренування юний спортсмен повинен досить добре освоїти техніку декількох десятків спеціально-підготовчих вправ.

Технічна підготовка на третьому етапі багаторічного удосконалення (спеціалізованої базової підготовки), підпорядкована, в основному, детальному вивченню рухової дії, стабілізації його окремих елементів. Формується раціональна тимчасова, просторова й динамічна структура рухів. Важливу роль відіграє в цьому доцільний ритм рухових дій. Використовуються традиційні засоби і методи створення цілісної картини рухової дії, інтеграції його окремих частин. Застосовують також різні нетрадиційні (технічні) засоби, що забезпечують примусове виконання рухових дій в заданому діапазоні: міостимуляцію, яка оптимізує активність м'язових груп, різні тренажери для освоєння деталей техніки в полегшених умовах, примусове лідирування з метою формування швидкісний техніки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)