АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ ІІ. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ ТА СИТУАЦІЇ

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  12. IІ Завдання додому

Завдання 1. Дати комерційну оцінку діяльності спеціалізованого магазину спортивного одягу та визначити обсяг продаж, який забезпечує рентабельність на рівні 15%.

Таблиця

Вихідні дані завдання

Показники Умовне позначення показника Значення показника
1. Витрати на придбання одиниці товару (ціна оптового посередника), дол./один. товару Р пос.  
2. Транспортні витрати (у відсотках до ціни посередника), %   Тв  
3. Конкурентна ціна в межах окремого сегменту на ринку досконалої конкуренції в магазинах вільного вибору товарів, дол./один. товару     Рконк.    
4. Заробітна плата одного продавця, який може реалізувати за стандартом 2000 один. продукції на рік, дол./місяць Зм    
5. Накладні витрати торговельного підприємства (у відсотках від заробітної плати торговельного персоналу на місяць), %   Вн.в.  
6. Середньорічна вартість: - основного капіталу, тис. дол.; - оборотного капіталу, тис. дол.   Ок  
7. Ставка оподаткування зар. плати торговельного підприємства, % Соп  

 

Зміст завдання

1. Побудувати графік беззбитковості (нульового рівня прибутку) і визначити обсяг продажу спортивних костюмів, який забезпечить рентабельність продажу на рівні 15 відсотків.

2. Визначити фондовіддачу основного капіталу та коефіцієнт обсягу оборотного капіталу для цього товару.

3. Визначити розмір прибутку, який остається в розпорядженні торговельного підприємства.

4. Які вимоги соціально-етичного маркетингу можуть пред’являтися на товари такого типу з боку споживачів.

 

Завдання 2. Дати комерційну оцінку діяльності збутовій посередницькій організації, яка виконує постачання спортивних кросівок мережі роздрібних торгівців, за умови забезпечення 5 відсотків прибутку. Розробити маркетингову стратегію по збільшенню попиту, якщо еластичність попиту за ринковою ціною дорівнює (-2,5).

 

Таблиця

Вихідні дані завдання

Показники Умовне позначення показника Значення показника
1. Витрати на придбання одиниці товару (ціна виробника), дол./один. товару Рв  
2. Транспортні витрати (у відсотках до ціни виробника), % Тв  
3. Конкурентна оцінка для роздрібних торговців, дол./один.товару Рконс  
4. Умовно-змінні витрати на одиницю продукції посередника, дол. AVCn  
5. Умовно-постійні витрати на одиницю продукції посередника, дол. AFCn  

Зміст завдання

1. Побудувати графік беззбитковості (нульового рівня прибутку) і визначити обсяг продажу кросівок, який забезпечить рентабельність продажу на рівні 5 відсотків.

2. Вибрати маркетингову стратегію ціноутворення, яка забезпечить посередницький фірмі рентабельність на рівні 5 відсотків.

 

Завдання 3. З метою розробки стандарту якості готельних та ресторанних послуг було зроблено анкетне обстеження задоволення клієнтів організацією роботи служби прийому, ресторанного обслуговування, якості готельних номерів. Репрезентативна вибірка охопила 50 відсотків генеральної сукупності клієнтів,розташованих на момент проведення маркетингового дослідження в готелі і склала 120 чоловік (120 анкет). Зміст анкетних запитань та кількість відповідей надано у таблиці. Варіанти завдання до п. 2-го і 3-го надано в додатку (А).

 

Зміст завдання

1. Скласти за даними опитування макет анкети, у якому кодують усі питання та варіанти відповідей, зробити аналіз і виявити недоліки якості обслуговування.

2. Після обробки анкет за допомогою ПЕОМ створити графічне зображення результатів маркетингового дослідження (2 варіанти). Це можуть бути кругові діаграми, гістограми, пелюсткові діаграми із площинами тощо (додаток Б).

3. Привести приклади обробки анкет у середовищі Microsoft Excel (додаток В).

 

Таблиця


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)