АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА. Проректор з навчальної

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. Передмова
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. Передмова
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

 

Затверджую

Проректор з навчальної

та методичної роботи

________М.М. Касьяненко

«___»____________2012 р.

 

Методична розробка

До виконання розрахункової роботи з дисципліни

"Макроекономіка"

для підготовки бакалаврів в галузі знань «Економіка і підприємництво»

напрямів підготовки 6.030509 «Облік і аудит»,

6.030508 «Фінанси і кредит»

6.030504 «Економіка підприємства»

6.030503 «Міжнародна економіка»

ІРПІНЬ – 2012

Методична розробка складена на основі робочої навчальної програми курсу «Макроекономіка», затвердженої у 2011 році.. Автори к.е.н., доцент Т.М. Громова

ст. викладач М.А. Корж

 

Рецензент: д.е.н., професор А.В. Лісовий

 

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри економічної теорії протокол № 5 від «16» листопада 2011р.

 

Завідувач кафедри __________ І.А. Максименко, к.філ.н., доцент

 

Розглянуто і схвалено на засіданні вченої ради обліково-економічного факультету, протокол №4 від “21” грудня 2011 р.

 

Голова вченої ради факультету _________Н.П. Мацелюх, к.е.н., доцент

 

Завідувач навчально-методичного відділу __________О.О. Бойко-Слобожан

ЗМІСТ

стор.

1. Передмова  
2. Завдання розрахункової роботи  
3. Приклад розв’язку типових завдань  
4. Список використаної та рекомендованої літератури  

 

Додатки:    
Додаток А. Титульна сторінка розрахункової роботи  

ПЕРЕДМОВА

 

Макроекономіка є фундаментальною, загальнотеоретичною дисципліною для підготовки фахівців. Вивчення макроекономіки є обов’язковим для підготовки бакалаврів галузі знань «Економіка і підприємництво». Оволодіння знаннями з цієї дисципліни допомагає також представникам неекономічних спеціальностей приймати ефективні економічні рішення в сучасних умовах господарювання.

Основним предметом вивчення в макроекономіці є поведінка економіки, як єдиного цілого, з точки зору забезпечення умов стійкого економічного росту, повної зайнятості ресурсів, мінімізації рівня інфляції і рівноваги платіжного балансу.

Метою вивчення курсу є формування у студента цілісної уяви про найважливіший розділ сучасної економічної теорії – макроекономіки, яка вивчає умови, фактори і результати розвитку національної економіки в цілому.

В процесі макроекономічного аналізу розглядаються основні сектори і ринки економіки, багатство і дохід нації, темпи і фактори економічного росту, циклічність економічного розвитку, механізми державного регулювання економіки, соціальна політика держави та ін.

Відповідно до сучасної концепції навчального процесу одним із засобів оволодіння навчальним матеріалом є самостійне виконання студентом розрахункової роботи. З одного боку, вона збільшує студентам час, вільний від обов’язкових занять, що дає їм можливість ефективно використовувати бюджет свого часу. З іншого - спонукає студентів до формування в себе таких рис, як самодисциплінованість, відповідальність, тощо. Все це створює передумови для кращого засвоєння знань та отримання практичних навичок, передбачених навчальною програмою курсу.

Знання, отримані студентами в процесі вивчення макроекономіки, в подальшому використовуються для вивчення інших економічних дисциплін.

В результаті вивчення курсу студенти повинні:

- знати основні категорії макроекономіки, цілі, методи макроекономічної політики в сучасній ринковій економіці;

- вміти застосовувати прийоми і методи макроекономіки для оцінки економічної ситуації;

- володіти навичками аналізу економічних проблем на макрорівні в реальній ситуації.

Розрахункова робота охоплює такі теми курсу, як: тема 2 «Макроекономічні показники в системі національних рахунків», тема 5 «Ринок праці», тема 7 «Грошовий ринок», тема 8 «Споживання та заощадження», тема 9 «Інвестиції», тема 11 «Бюджетно-податкова політика», оскільки саме ці теми мають найбільшу практичну спрямованість. Поглиблене вивчення даних тем дасть змогу студентам краще закріпити теоретичні знання передбачені навчальною програмою курсу та набути навичок практичного характеру.

Розрахункова робота повинна бути написана чітким і розбірливим почерком або надрукована на одному боці аркуша білого паперу формату А 4 (210 х 297 мм) через півтора міжрядкових інтервали, до тридцяти рядків на сторінці з висотою шрифту в 14 пт., тип шрифту Times New Roman. На сторінці мають бути поля: ліве – 30 мм., праве – 10 мм., верхнє і нижнє – по 20 мм. Відступи абзаців дорівнюють 10 мм. Титульний лист – є першим аркушем роботи (додаток А).

Загальна нумерація сторінок розрахункової роботи відкривається з титульної сторінки, але порядковий номер на ній не проставляється; на всіх послідуючих він розміщується в нижньому правому кутку.

Вписувати у друкований текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні позначення можна чорнилом, тушшю, пастою тільки наближеними до щільності основного тексту.

Текст основної частини роботи поділяється на три завдання. Заголовки завдань розрахункової роботи пишуться або друкуються великими літерами симетрично до тексту.

Ілюстрації (схеми, графіки тощо) в розрахунковій роботі позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах роботи. Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ілюстрацією. Таблиці нумерують, послідовно в межах роботи, у правому верхньому куті розміщують: напис “Таблиця” із зазначенням її номера., що складається з номера, нижче вказується назва таблиці. У разі перенесення, таблиці на іншу сторінку над подальшими частинами пишеться: наприклад, “Продовження табл. 2”. Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву не підкреслюють, заголовки граф починаються з великих літер, підзаголовки – з малих, якщо складають одне речення із заголовком, і з великих – якщо вони є самостійними.

Формули в розрахунковій роботі нумеруються в межах роботи. Номери формул пишуть біля правого берега сторінки на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: “(2)”.

Остаточно оформлена розрахункова робота здається на кафедру економічної теорії для перевірки та допуску роботи до захисту.

Процедура захисту складається із короткої доповіді студента (до 10 хвилин) про основні питання і конкретні висновки, які містяться в розрахунковій роботі; відповідей на зауваження та пропозиції викладача.

За вірно виконану розрахункову роботу студент має можливість отримати 20 балів, а саме:

завдання 1 – 5 балів;

завдання 2 – 5 балів;

завдання 3 – 5 балів;

захист розрахункової роботи – 5 балів.

“17 - 20 балів” одержують роботи, в яких містяться самостійні висновки, дається самостійний аналіз фактичного матеріалу на основі глибоких знань літератури з даного предмету.

“11-16” ставиться в тому випадку, коли в роботі допущені незначні розрахункові неточності.

“5-10” заслуговують роботи, в яких містяться окремі помилкові положення та не чітко висвітлені відповіді на запитання.

“0-4” студент одержує у випадку, коли не може відповісти на запитання викладача, в розрахунках допущені грубі помилки, не володіє матеріалом роботи, не в змозі дати пояснення висновкам і теоретичним положенням даної проблеми. У цьому випадку студенту має бути надана можливість повторного захисту.

Захист і оцінка розрахункової роботи – це підведення підсумків самостійної роботи студента й одержання права допуску до іспиту з макроекономіки.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)