АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Самостійна робота. 5.1. Методичні рекомендації по виконанню завдань для самостійної роботи

Читайте также:
  1. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  2. АУДИТОРНА РОБОТА
  3. АУДИТОРНА РОБОТА
  4. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  5. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  6. Геодезичний контроль за будівельними роботами
  7. Енергія та робота річок
  8. І. Робота над поняттями (дефініціями).
  9. ІІ. Робота з класом.
  10. Індивідуальна робота
  11. Індивідуальна робота ЗФН - 49 годин
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ

5.1. Методичні рекомендації по виконанню завдань для самостійної роботи

Відповідно до законодавства України про вищу освіту самостійна робота студентів є одним з основних засобів вивчення навчального матеріалу у вільний від навчання час. Самостійна робота студентів з навчальної дисципліни «Правове регулювання страхової діяльності» розглядається як пріоритетна форма засвоєння навчального матеріалу, що сприятиме виробленню необхідних для роботи юриста навичок та вмінь. Самостійна робота знаходиться у тісному зв’язку з аудиторними заняттями і повинна розвивати творчий, критичний підхід студентів до навчального матеріалу. Основне завдання самостійної роботи студентів – сформувати вміння поглиблювати власні знання шляхом особистого пошуку і формування інтересу до творчого підходу при опрацюванні навчального матеріалу з дисципліни, а також вміння користуватися рекомендованою літературою, міжнародно-правовими нормами та угодами, аналізувати прочитане у вигляді тез, конспекту, рефератів.

Зміст самостійної роботи студентів з дисципліни «Правове регулювання страхової діяльності» визначається навчальною програмою, робочим навчальним планом, методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача, який здійснює керівництво самостійною роботою.

В залежності від мети, основними видами занять в процесі самостійної роботи студентів з дисципліни «Правове регулювання страхової діяльності»можуть бути:

1. Для оволодіння знаннями: читання тексту основної і додаткової літератури, рекомендованої в робочій навчальній програмі; конспектування тексту; підготовка виписок з нього; робота із словниками і довідниками; ознайомлення з нормативними актами; використання комп’ютерної техніки і ресурсів мережі Інтернет.

2. Для закріплення і систематизації знань: робота з конспектами лекцій; складання плану і тез відповіді; складання таблиць для систематизації навчального матеріалу; аналіз нормативних актів; аналітична обробка тексту (анотування, рецензування, реферування тощо); підготовка повідомлень, рефератів, доповідей; складання бібліографії; самотестування.

3. Для формування умінь: рішення ситуаційних професійних завдань; підготовка до ділових ігор.

5.2. Завдання для самостійної роботи студентівза темами курсу

У рамках навчального навантаження студента з навчальної дисципліни «Право інтелектуальної власністі суб’єктів господарювання» передбачено 72 години на самостійну роботу, тобто на підготовку рефератів з курсу, написання наукової роботи на конкурс, підготовку та опублікування наукової статті, доповіді на конференці. Самостійна робота студента виконується упродовж усього часу вивчення дисципліни, що сприяє її інтегральному характеру, дозволяє студентам глибше зосередитися на проблемі, що їх цікавить.

Для успішної самостійної роботи студентові необхідно користуватися робочою навчальною програмою по дисципліні, а також методичними вказівками по організації самостійної роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)